Uzay yolunun ünlü yıldız gemisi “Atılgan” warp sürücülerini çalıştırdığında, çevresindeki uzay-zaman düzlemini öyle büker ki, gemiyi uzayın geri kalanından ayıran bir küre içine alır (Bu küreye Warp Bubble/Warp Baloncuğu denir).
Kısacası geminiz üstüne 1 trilyon kere trilyon fil oturmuş gibi ezilecektir. Bu nedenle warp motoru çalıştırmak pratikte imkansızdır.
Alcubierre sürücüsü, çevresindeki uzay-zamanı bükerek veya eğrileştirerek uzay gemisinin çevresinde bir kütleçekim dalgası, yani "warp baloncuğu" olarak bilinen bir uzay-zaman alanı oluşturur. Bu warp baloncuğu içerisinde her şey normaldir.
Warp motoru, yıldızlararası uzaklıklara ışık hızının pozitif katlarında (2c, 3c...) yolculuğa olanak veren varsayımsal teknoloji. Bilimkurgu yapımlarında ağırlıklı olarak işlenmektedir.
WARP, Cloudflare'nin 1.1.1.1 DNS'sini kullanarak internete bağlanmanıza yardımcı olurken aynı zamanda bağlantınızı optimize edip güvenli hale getirmenize (yani şifrelemenize) yardımcı olan bir VPN'dir. 1.1.1.1, en hızlı ve en güvenli DNS seçeneklerinden biridir.
İlgili 22 soru bulundu
Kullanması tamamen ücretsiz olan Warp, aktif edildiği zaman internette yaptıklarınızı gizliyor ve bağlantıyı tamamen güvenli ve gizli hale getiriyor. Temel olarak ağınızı izleyen aracı gözlerin önünü kapatan Warp, bir veri limiti koymuyor olmasıyla da dikkatleri üzerine çekiyor.
Warp sürüşü ışıktan hızlı yolculuğa izin veren yeni bir ulaşım yöntemidir. Şimdilik bir teoriden ibaret olan warp sürüşünde uzayda bir yerden başka bir yere gitmezsiniz. Bunun yerine çevrenizdeki uzayı bir köpük şeklinde bükerek uzayda dalgaya binip sörf yapar gibi ışıktan hızlı kayıp gidersiniz.
Takyon, "atik" veya "hızlı" anlamına gelir ve parçacık fiziği dahilindeki teorilerden birkaçına göre ışıktan her zaman daha hızlı gidebilen hayali bir parçacıktır.
Işık yılı, ışığın, bir Dünya yılında aldığı yoldur. Bir ışık yılı yaklaşık olarak 9 trilyon kilometredir. Bu 9'un yanında 12 sıfır demek! (9.000.000.000.000)
Işığın hızı boşlukta yaklaşık 299 bin 792 km/saniyedir ve kütleli hiçbir cisim ışık hızına ulaşamaz veya ışıktan hızlı gidemez. Neden öyle diye sorduğumuzda ise ışık hızına yaklaşan cisimlerin kütlesi sonsuza erişir, zamanın akışı durma noktasına gelir ve boyu hareket yönünde kısalır gibi garip yanıtlarla karşılaşırız.
Yani ışık hızının yüzde 99,9'u kadarlık bir hız ile 1 saat boyunca hareket edersek dünyadakiler için 22,36 saat (neredeyse 1 gün) geçiyor. Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir.
Işık yılı, astronomik uzaklıkları ifade etmek için kullanılan ve yaklaşık 9,46 trilyon kilometreye (9,46×1012 km) karşılık gelen uzunluk birimi. Uluslararası Astronomi Birliğinin (IAU) tanımına göre bir ışık yılı, ışığın bir Jülyen yılında (365,25 gün) boşlukta kat ettiği mesafedir.
Işığa duyarlı yelkenleri Dünya'daki lazer ışınları ile iteriz ve bunların ışık hızının yüzde 20'sine ulaşmasını sağlarız! Böylece en yakın yıldıza 21 yılda gidebiliriz!
Evrendeki en hızlı şey nedir? Evrendeki en hızlı hareket eden şey saniyede yaklaşık 300.000 km ile ışıktır. Yani Dünya'dan Ay'a ulaşması sadece 1.3 saniye sürer. Mars'a ulaşması 182 saniye, Güneş'e ulaşması ise 8 dakika 20 saniye sürer.
Evrenin en yavaş varlığı mutlak sıfır(–273.15 °C) sıcaklıklığına yakın sıcaklığa sahip(Örneğin -273.14°C) herhangi bir cisim olabilir.Mutlak sıfır sıcaklığında bir cismin bütün atomları hareketsiz haldedir.
Elektriğin akım hızı, iletkenin niteliği, kalınlığı ve sıcaklığa bağlı olarak değişkenlik gösterse de, ışık hızının yarısı ile üçte ikisi arasındadır. Aktarım hızı, ortamın niteliğine göre saniyede birkaç kilometre veya birkaç metreye dahi düşebilir.
Warp baloncuğu dışından alınan bir referans çerçevesinden, uzay gemisi ışıktan hızlı hareket ediyor gibi görünecektir ancak özünde ışık hızını ihlal etmeyecektir; sörf yaparken denizdeki dalgaların sörf tahtasını hareket ettirmesi gibi, uzay gemisi, bu kütleçekim dalgasına binerek yerini değiştirebilecektir.
Sonuç olarak internet ortamındaki hiçbir şey %100 oranda güvenilir değildir. Ancak uygulama marketlerindeki birbirinden güvensiz, veri ihlali sabıkası bulunan, reklamlı ve ücretli uygulamalar yerine 1.1.1.1, piyasadaki en stabil ve güvenli seçeneklerin başında geliyor.
1.1.1.1, Amerikan şirketi Cloudflare'nin APNIC ile ortaklaşa sunduğu ücretsiz bir DNS hizmetidir. Hizmet, yinelemeli bir ad sunucusu olarak işlev görür ve İnternet'teki herhangi bir ana bilgisayar için alan adı çözümlemesi sağlar.
İnternet ortamındaki hiçbir şey %100 oranda güvenli olmasa da CloudFlare 1.1.1.1 ile bu konuda gerçekten iyidir. Piyasadaki en güvenli ve stabil seçeneklerin başında gelen 1.1.1.1, marketlerindeki birbirinden güvenilmez, reklamlı, ücretli, veri sabıkalı uygulamalardan çok daha güvenlidir.
Cloudflare Ne İşe Yarar? Cloudflare en temel düzeyde dünyanın her yerindeki internet kullanıcılarına içerik sağlama sorununu çözer. Bunu, internet erişimini ve içerik dağıtımını hızlandırmak için dünya çapında veri merkezleri kurarak yapar.
Kısaca özet geçmek gerekirse cloudflare sadece alternatiftir. Kullanılabilir iyidir ancak açıksız koruma diye birşey yoktur sadece sizin ip adresinizi gizler proxy üzerinde saldırıları filtreler. Gerçek ip adresinizi bulmaları durumunda ki bunu ruby yazılım dilini bilenler bir kaç saniye içerisinde yapabilirler.
Küçük yıldızlar, yaşamlarının sonuna geldiğinde sakin bir patlamayla ölürler. Ancak Güneş'ten milyonlarca kat daha büyük olan yıldızlar, ömürlerinin sonunda büyük ve korkunç bir patlamayla ölürler ve enerjilerini uzaya salarlar. Bu patlamaya süpernova patlaması denir.
Proxima Centauri, Erboğa takımyıldızı bölgesinde, G-bulutu içinde, Güneş'ten 4,24 ışık yılı uzaklıkta bulunan bir kırmızı cücedir. Latince adı "Centaurus'a en yakın yıldız" anlamına gelir. 1915 yılında İskoç astronom Robert Innes tarafından keşfedilmiştir.
Güneş'in 5 milyar yıllık ömrü kaldı ve toplam ömrü 10 milyar yıl. Oysa kırmızı cüceler 100 trilyon yıl yaşayabiliyor ve Güneş'ten 25 kat kütleli en ağır yıldızlar da 8 milyon yılda ömrünü tamamlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri