Almanya'da zorunlu eğitim, altı ile 15 yaş arası tüm öğrencilerin okula devam etmeleri gerektiğini açıkça belirtmektedir. Ancak öğrenciler genellikle 18 yaşına kadar okula devam etmektedir.
Almanya'da lise eğitimi süresi eyaletlere göre değişiklik gösterir. Bazı eyaletlerde dört yıl süren lise eğitimi verilirken, bazı eyaletlerde bu süre beş yıla kadar uzayabilir.
Ortaokulun ardından (12. sınıfa kadar) lise (Gymnasium) gelir. Bu okulun sonunda "Abitur" adı verilen lise bitirme sınavına girilir ve ardından bir üniversitede öğrenime devam edilebilir. Lisede (Gymnasium) çoğunlukla, İngilizce ve Fransızca gibi 2 veya 3 yabancı dil öğrenilir.
Akademik Lise (Gymnasium)
Öğrenciler bu okulda 13. sınıfa kadar okurlar. Alman öğrencilerin %23' i, Türk öğrencilerin ise ancak %5'i bu okullara gidebilmektedir.
12 yıllık zorunlu eğitim; dört yıl ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), dört yıl ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve dört yıl lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) eğitiminden ibarettir.
İlgili 17 soru bulundu
Bu öğrenciler 2012 – 2013 öğretim yılında lise 1 (9. sınıf) öğrencisi olarak öğrenimlerine devam etmek zorundadırlar.
Yurt dışında lise eğitimin için tercih edebileceğin tüm ülkelerde, eğitiminin tamamı için 4 sene geçirebilirsin. Lise eğitimi Amerika ve Kanada'da 9., 10., 11. ve 12. sınıftan oluşurken, İngiltere'de 10., 11., 12. ve 13. sınıftan oluşur.
Mesleki Okul (Realschule)
Realschule, daha vasıflı meslek alanları için terci edilir. 6 yıl süren Realschule eğitiminin sonunda isteyen meslek hayatına atılabilir. Devam ederek lise hayatına da başlayabilir.
Finlandiya eğitim sistemi dünya çapında birçok kişi tarafından takdir edilen bir sistemdir. Bu sistemin başarısı, eğitim sistemlerinde öğrenci merkezli yaklaşımı benimseyen birçok farklı faktöre dayanmaktadır. Finlandiya eğitim sistemi dünyanın en iyisi olarak kabul edilir.
Doğrulanmış Cevap Genellikle 1. Sınıfa 7 yaşında başlanıldığı için başlangıçta ki yaşı 7 olur 12. Sınıfta yani 18 yaşında mezun olunur ve 1. EN AZ ORTAOKUL 8. SINIF MEZUNU OLMAK-LİSE TERK veya LİSE MEZUNU OLMAK; 1 14 YAŞ VE ÜSTÜ OLMAK; 2. KAYITTA İSTENEN EVRAKLAR; KAYITTA.
Lise diplomanız, eğer ki diplomanızı düz liseden aldıysanız (meslek liseleri veya bazı bölgelerdeki düz liseler farklı değerlendirilmektedir), Alman okul sistemine göre 'Mittlerer Bildungsabschluss' yani 'Realschulabschluss' olarak değerlendirilmektedir.
Yurtdışında Lise Eğitim Süresi
Türkiye'den bir öğrenci en az 1 yıl en fazla ise 4 yıl olmak üzere lise eğitimi için yurtdışına gidebilmektedir. İngiltere'de öğrenciler en az 2 yıl en fazla 4 yıl eğitim alabilirken, Kanada sadece son yıl veya herhangi bir lise yılında öğrenci kabul edebilmektedir.
Uluslararası öğrenciler Almanya'da lise eğitimini özel okullarda uzun sureli, devlet okullarında ise değişim öğrencisi olarak alabilirler. Almaya'da Lise okumak için Almanca seviyenizin B2 olması gerekmektedir.
Almanya'da lise harç ücretleri hangi okula gittiğinize ve hangi ek hizmetleri aldığınıza göre büyük bir skalada değişmektedir. 2.500 ve 25.000€ arası yıllık ücret düşünülebilir.
Almanya'da okula başlamak için asgari yaş nedir? Almanya'da 6 yaşına gelen her çocuk okula gitmek zorundadır. Bu, 6 yaşından büyük tüm çocukların okula gitmesi gerektiği anlamına gelir.
“Gymnasium”'dan alınan diploma (=”Abitur”) ile bütün yüksek okullara ve üniversitelere başlanabilinir. “Gymnasium”'un süresi 8 yılldır. 2018/2019' dan sonra “Gymnasium” yine 9 sene sürecektir.
Lise eğitimi son 4 yıldır ve 9. , 10., 11, 12. sınıfları kapsar. Lise eğitiminin son 4 yılında yani 9, 10, 11, 12. sınıflarda okula devam zorunluluğu yoktur. Öğrenciler, dersleri uzaktan takip edebilecekleri açık liselere devam edip etmemekte özgürdür.
Haftalık 20-30 ders saati, Bir ders saati 45 dk. İlkokulu bitirme sınavı yoktur. Ortaokul ve Lise bitirme sınavları vardır.
2012'de zorunlu eğitim sekiz yıldan 12 yıla çıkarılmıştır. Zorunlu eğitim, dört yıl ilkokul, dört yıl ortaokul ve dört yıl da lise olarak düzenlenmiştir.
Aynı zamanda dünya üzerindeki liselerin hiçbirinde bulunmayan Konfüçyüs Enstitüsü'ne sahiptir. Illinois eyaletindeki en iyi lise olma unvanını sürdürmektedir.
Ortaöğretimle ilgili en önemli gelişmelerden birisi de 2005–2006 öğretim yılından itibaren ortaöğretim kurumlarının süresinin üç yıldan dört yıla çıkarılmasıdır.
Eğer 12. sınıftan sonra üniversitede 2 yıllık bir bölüme gittiyse 21 yaşındaki biri mezun olmuş olabilir. Eğer 12. sınıftan sonra 1 sene mezuna kalıp sonra 4 yıllık bir bölüme gittiyse 21 yaşındaki biri üniversite 2. sınıf olabilir.
14 yaşındaki Sınıfımız
14 yaşındaki bir insan 8' e gider. Diğer bir ifadeyle 8. Sınıfa gider.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri