Doğal kaynak suyu, kaynağından alınarak hiçbir işleme tabi tutulmadan tüketime sunulan sulardır. Doğal kaynak suyu, işlenmiş su gibi biyolojik, kimyasal işlemler ile yapısal hiçbir özelliğini kaybetmez; doğadaki en saf hali ile size ulaşır. Tıpkı bir yağmur damlasının gökyüzünden şişenize damlaması gibi.
Mavi Kapaklı kaynak (memba) suları içinde de Niğde'de çıkan Tekir, Eskişehir'de çıkan Kalabak, Bolu'da çıkan Abant, Kocaeli'nde çıkan Kipa, Sakarya'da çıkan Efemsu, Aydın'da çıkan Karlık Madran, Sakarya'da çıkan Fuska ve Aydın'da çıkan Şırlan suyu sağlık standartları yönünden en iyi 8 su markası olarak tespit edildi.
Sağlık Bakanlığı'nın İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik'ine göre Doğal Kaynak Suları, jeolojik koşulları uygun jeolojik birimlerin içinde doğal olarak oluşan bir veya daha fazla çıkış noktasından yeryüzüne kendiliğinden çıkan veya teknik usullerle çıkartılan yeraltı sularıdır.
Su kalitesi, güvenliği ve sağlıklı tüketim için önerimiz cam şişede muhafaza edilen arıtılmış su veya kaynak suyu tüketimidir. Arıtılmış su alıyor veya evde kendiniz arıtma cihazı kullanıyor iseniz arıtma filtrelerinin temizliğine dikkat edilmeli, ek olarak maden suyu tüketilmelidir.
Doğal kaynak ve doğal mineralli suların güvenli ve sağlıklı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Müfit Zeki Karagülle, su tüketimi için doğal kaynaklardan elde edilen ve içeriğinde faydalı mineraller barından doğal kaynak ve doğal mineralli suların tercih edilmesini öneriyor.
İlgili 41 soru bulundu
Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan raporda birinci sıraya yerleşerek ülkemizdeki en kaliteli içme suyu markası kabul edilen Buzdağı su, Sakarya'nın Keremali dağlarından çıkarılan doğal kaynak suyundan elde edilir. Buzdağı suyun pH değeri ise 7.6 olarak ölçülmüştür.
Doğal kaynak suları, parametre değerleri kaynağından çıktığı şekilde korunarak şişelenir. Damla Doğal Kaynak Suyu'nda olduğu gibi, doğal kaynak sularının etiket zeminleri mavi ve tonlarındadır ya da etiketlerinin alt ve üst kenarlarında mavi ve tonlarında bantlar bulunur.
Buzdağı firması, yapılan analizler sonucunda oldukça iyi su üreten bir firma olarak tanıtılıyor. Teknik ve hijyen koşulları dikkate alındığında sağlık için herhangi bir risk bulundurmayan Buzdağı suları, içme suyu konusunda oldukça popüler. Buzdağı sularının analiz sonuçlarına göre pH değeri 7,1 olarak açıklanmıştır.
Uygunsuzluk tespit edilen damacana su markaları şöyle: “Gençsu", “Karlık Madran", “Alka Madran", “İvriz Su!, “Beysu", “EDK Lara", “Hünkar", “Revan", “Kardelen", “İdeal", “Hazar Vox Nida", “Bahçeayran", “Esensu Özayran", “Kabalak".
En sağlıklı su kesinlikle arıtılmış olan sudur. Çeşme Suyu ile Arıtılmış Suyun Farkı: Çeşme sularının içerisinde çok sayıda zehirli atık bulunur ve klor miktarı her zaman için daha yüksektir. Mineral değeri azalan çeşme suları, lezzet ve koku olarak da sizleri tatmin edecek ölçüde değildir.
2. Pınar Su'yu kısaca tanıtır mısınız? Türkiye'nin ilk ambalajlı doğal kaynak suyunu tüketicisine sunan Pınar; bugün Madran, Gökçeağaç ve Uludağ kaynağından elde ettiği Doğal Kaynak Suyu'nu Pınar Yaşam Pınarım markası ile Türkiye'de ve ihracat yaptığı ülkelerde tüketicinin beğenisine sunmaktadır.
Erikli Uludağın Zirvesinden Doğal Kaynak Suyu | Erikli.
Damla, bugün 4 kaynağından doldurulan bir doğal kaynak suyudur.
Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı en iyi damacana su markalarından biri olan Buzdağı Su, ülke çapında temin edilmesi kolay olan sulardan biridir. Sakarya'da Keremali Dağları'nda çıkarılan kaynak sulardan elde edilmektedir. Buzdağı Su pH değeri 7,1 oranında ölçülmüştür. Tadımı lezzetli sulardandır.
Su, bir gıda maddesidir. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre Türkiye'deki musluk suları, içilebilir sular. İyi bir filtrasyon ile musluk sularımız içilebilir. Ama hayatımızı sadece çeşme suyu içerek de geçiremeyiz; mineral oranı iyi, sağlıklı ambalajlı sulardan da tüketmek gerek.
İstanbul'un Değeri Hamidiye
Hamidiye, İstanbul'un Doğal ormanları içindeki kaynaklardan elde edilen lezzetli, Sağlıklı ve Güvenilir Doğal kaynak sularını İstanbul halkına ve Türkiye'nin bir çok şehrinin yanı sıra Dünya'da 29 ülkeye ulaştırmaktadır.
Erikli 1960 yılında Nuri Nihat Aslanoba tarafından ilk temelleri atıldı. Şirket resmi olarak 1965 yılında kuruldu. 1998 Yılında Erikli Türkiye'nin lider su markası olarak seçildi ve 2006 yılında Nestlé Waters tarafından 60lık hisse alınarak Ortak şirket oldu.
Suyun logosu damacanada kabartılmış halde bulunmalı. Kapağın üzerinde üretim ve son kullanma tarihi, parti ve seri numarası yazmalı. Etiketlerde suyun analiz değerleri hiçbir eksik olmaksızın bulunmalı. Suyun rengi berrak olmalı, bulanık ya da yeşilimsi olmamalı.
Su şişelerinde mavi kapak doğal kaynak suyunu, beyaz kapak arıtılmış suyu, kırmızı kapak ise gazlı suyu simgelemektedir.
Mey Eden – İsrail'in en popüler şişe su markalarından biridir ve doğal kaynak suları sunar. Neviot – Doğal kaynak suyunun yanı sıra, çeşitli aromalı sular da üretir. Eden Springs – İş yerleri ve ofisler için su sebili hizmeti sunan bir markadır. Tami 4 – Evsel su arıtma sistemleri sunan bir şirkettir.
Zemzem su olarak özel kayaçlar arasından ortaya çıkar. Kristal düzeni ve yapısı çok farklı olduğu için diğer su ürünleri gibi değildir. Dolayısıyla zemzem suyu normal bir suyla karıştırıldığında kimyasal olarak mayalanma olmaz. Zengin bir içeriğe sahip olan zemzem suyu ph derecesi 10 olarak ölçülmüştür.
0 ile 7 aralığında besin değerleri asidik, 7 ile 14 aralığındaki besin değerleri de bazik olarak adlandırılır. Saf suyun pH değeri ise 7, yani nötr şeklindedir. Gün içerisinde tüketilmesi gereken ve insan vücudu için daha sağlıklı olduğu kanıtlanan su pH değeri, 7,2 ile 8,5 arasında olmalıdır.
Kısaca, kuyu suyunun kullanımı, doğal bir kaynak olmasına rağmen bazı riskler taşıyor. Bu riskleri azaltmak için, su filtresi kullanımı gereklidir.
Su hayati sıvımız olduğu için en çok tükettiğimiz sıvı maddedir. Bu nedenle de tükettiğimiz su sağlıklı olmalıdır. Suyu sağlıklı olarak nitelendirmek için pH değerlerinin 7,2 ila 8,5 aralığında olması gerektiğini yukarıda açıklamıştık. Sağlıklı aralıkta pH değeri en yüksek su 8.5 değerde olmalıdır.
Yer altı suyu içmek için güvenli midir? Hava kirliliğinin yaşandığı bölgelerdeki yer altı sularının içilmemesi önerilmektedir. Şehirleşmenin arttığı, atık ve kimyasal maddelerin yoğunluğu olduğu bölgelere yakın olduğunda da içilmesi güvenli olmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri