Almanya'nın en yaşanılası kentlerinin başında Münih, Düsseldorf ve Frankfurt am Main geliyor. Bu üç kent Mercer Quality of Living Survey 2019 sıralamasında dünya çapındaki 230 kent arasında üçüncü altıncı ve yedinci sırayı aldı.
Almanya'daki Türkler, Kuzey Ren-Vestfalya, Baden-Württemberg ve Bavyera'da bulunan en yüksek oranlarla birkaç eyalette yoğunlaşmıştır. Örneğin, Kuzey Ren-Vestfalya'da, eyalet nüfusunun yaklaşık %6,2'sini oluşturan yaklaşık 1,1 milyon Türk kökenli insan bulunmaktadır.
Berlin, Hamburg, Frankfurt, Münih, Köln, Stuttgart ve Duisburg, Türk nüfusunun yoğun olduğu şehirler arasındadır. Özellikle Berlin, Türk nüfusunun en yoğun olduğu şehirdir ve Almanya'da Türk nüfusunun en yoğun olduğu mahallelerin birçoğu bu şehirde bulunmaktadır.
En çok personelin, işçi ve çalışanın arandığı Frankfurt'u Stuttgart, ardından da Münih takip ediyor. Münih'in ardından ise Ingolstadt ve Bonn kentleri geliyor. En az boş pozisyonun bulunduğu kentler ise sırasıyla Chemnitz, Moers, Hamm, Cottbus ve Bochum oldu.
Hamburg 62'inci, Stuttgart 69'uncu, Düsseldorf 74'üncü, Leipzig 91'inci ve Nürnberg 96'ıncı olarak Almanya'nın en ucuz şehirleri oldu.
İlgili 36 soru bulundu
Popüler Hansa Cazibesi!
Hamburg, yapılan popülerlik anketlerinde düzenli olarak ilk sıralarda yer almaktadır. Sempati ve çekim gücüne bakılırsa, Alster bölgesindeki metropol Federal Almanya'nın en çekici şehridir.
Baden-Württemberg, Almanya'nın diğer bölgelerine kıyasla nispeten az doğal kaynağı olmasına rağmen, eyalet tarihsel olarak genelde az işsizlik oranıyla Avrupa'nın en müreffeh ve en zengin bölgelerindendir. Eyaletin ekonomik performansı, gelişmiş altyapısından yararlanır.
Asgari ücretin 12,41 olmasıyla alacağı brüt aylık maaş ise 2 bin 69 euro olacak. Avrupa istatistik Ofisi Eurostat verilerine göre 2020 yılında Almanya'da asgari ücrete çalışan bir kişinin aylık brüt maaşı bin 584 euroydu. Fransa'da asgari ücretle çalışan bir işçi bin 539,40 euro, Türkiye'de ise 440,20 euro kazanıyordu.
Almanca'da "frei", yani serbest kelimesi ile "Burg" (kurulabilirlik, işlenebilirlik) kelimelerinin karşılığı olan "Freiburg im Breisgau" adını alır. Kara Orman'ın Batı yakasından Ren ovasına uzanan Freiburg, ılıman iklimi ile ünlüdür ve Almanya'nın en sıcak bölgesidir.
Almanya'nın en yaşanılası kentlerinin başında Münih, Düsseldorf ve Frankfurt am Main geliyor. Bu üç kent Mercer Quality of Living Survey 2019 sıralamasında dünya çapındaki 230 kent arasında üçüncü altıncı ve yedinci sırayı aldı.
Kreuzberg, Berlin'in bir semtidir ve Türkler arasında "Küçük İstanbul" diye de adlandırılır. Kreuzberg Merkezi'ndeki Zentrum Kreuzberg tabelasının Türkçe olarak "Kreuzberg Merkezi" yazılması ve bölgedeki Türk esnaftan anlaşılacağı gibi "Klein Istanbul" (Küçük İstanbul)'dur.
Almanya'nın farklı bölge ve eyaletlerinde göçmen kökenli azınlıkların oranı da oldukça değişkenlik gösteriyor. Örneğin ülkenin kuzey batısında yer alan Bremen şehri nüfusunun yüzde 36.5'i azınlıklardan oluşurken, güneyde yer alan Thuringia'da ise göçmen kökenlilerin oranı 7.8.
Türkler Almanya'da hemen hemen her önemli şehirde yoğun bir şekilde yaşamakla birlikte, sanayi merkezlerinde sayıları daha yoğundur. Frankfurt, Berlin, Köln, Hamburg, Düsseldorf, Stuttgart ve Münih Türk azınlığın yaşadığı Almanya şehirlerinin başlıcalarıdır.
AB İstatistik Ofisi Eurostat'ın açıkladığı son veriler 2023 yılının ilk yarısına ait ve brüt. İkinci yarıya ait veriler temmuz ayında açıklanacak. Buna göre brüt asgari ücretin en yüksek olduğu ülke 2 bin 387 Euro ile Lüksemburg. İkinci sıradaki Almanya'da asgari ücret bin 987 Euro.
Almanya'dakiler Türkiye'den 8 saat 20 dakika daha az çalışıyor. Diğer bazı ülkelerdeki haftalık ortalama çalışma saati ise şöyle: İspanya 36,5; İngiltere 36,4; Fransa 36,2; Almanya 34,6 ve Norveç 34,1.
Bekar yetişkinler ayda 502 avro, evli çiftler kişi başı 451 avro ve çocuklar yaşlarına bağlı olarak 318 ila 420 avro alabilirler (2023 itibariyle).
Almanya'da 2015'ten beri yasal bir asgari ücret vardır. 2020'de bu tutar 9,35 € olmuştur. Tam zamanlı bir çalışıyorsanız haftalık maksimum çalışma süresi 40 saattir, yani 5 günlük bir hafta için çalışma günü başına maksimum 8 saattir.
Almanya çalışma vizesi için istenen belgelerde dil şartı bulunmamaktadır. Yabancı dilinizi kanıtlayan belgeler mevcutsa vize başvurusu sırasında bunları ibraz edebilirsiniz.
Almanya'da çalışma izni alınabilmesi için, Türkiye vatandaşları tarafından ulusal vize başvurusunun yapılması gerekecektir. Almanya'da çalışma izni alınması için, “Almanya Çalışma Vizesi”nin alınması gerekecektir.
Almanya'nın En Zenginlerinin Yaşadığı Semt - Blankenese Hamburg - YouTube.
Frankfurt'ta kişi başı ortalama gelir 31 bin 612 Euro. Münih kişi başı 29 bin 685 Euro gelirle Frankfurt'u takip ediyor. Başkent Berlin ise kişi başına 19 bin 719 Euro gelirle refah düzeyi yüksek bölgeler arasında 11'inci sırada.
Belçika kişi başına düşen 65.500 dolar gayri safi yurt içi hasılayla Avrupa'nın en zengin ve varlıklı ülkeleri arasında. Ülkede gayri safi hasılanın büyük kısmını hizmet sektörü oluşturuyor. Fakat ülke sanayi kollarında da oldukça gelişmiş durumda.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri