Almanya Davetiyesi Geçerlilik Süresi Ne Kadardır? Almanya davetiyesi C tipi vizeler için 6 ay D tipi ulusal vizeler için 5 yıldır. Bu süre zarfında davetiye kullanılmazsa davet gönderen taraf yeniden davetiye almalıdır.
Belediye onaylı davet mektuplarında gönderilen tarihten itibaren 6 ay geçerliliği bulunmaktadır.Bazı davetiyelerde başlangıç ve bitiş tarihleri yazılabilmektedir.
Schengen vize olan aile ve arkadaş ziyareti vize başvurularında belediyeden onaylı gönderilen davet mektubunun geçerliliği 6 ay olmaktadır. Ancak davetiyede yazan seyahat tarihleriniz başlangıç ve bitiş tarihi veya ay olarak paylaşılmışsa bu belirtilen tarihler Almanya davetiye süresi geçmemiş olmalıdır.
Bilmem Gerekenler. Almanya'yı yalnızca birkaç gün veya haftalığına ziyaret etmek istiyorsanız, Schengen Vize C Tipi'ne ihtiyacınız vardır. Bu vize ile Almanya'da 90 güne kadar kalmanıza izin verilir.
Yurt dışında yaşayan herhangi bir aile bireyi, arkadaş ya da uzaktan bir akraba bulunması durumunda yapılan bir uygulamadır. Bulduğunuz kişinin size yazdığı davetiye mektubu muhakkak vize belgeleriniz arasında yer almalıdır. Vize ile başvuru yapmak istediğiniz ülkenin ilgili konsolosluğuna verilmesi gerekmektedir.
İlgili 15 soru bulundu
Vize davetiyesinin onay tarihinden itibaren 6 ay geçerliliği bulunmaktadır. Pek çok ülkeye bu mektup ile gidebilirsiniz. Konsolosluklar davet mektubuna oldukça sıcak bakmakta ve vize alım süreçlerinde olumlu bir belge olarak saymaktadır.
Davet eden kişinin ekonomik sorumluluğu altında kalacağını beyan ederek garantörün sağlayacağı imkanlarla o adreste kalarak iltica başvurusunda bulunabilir.
Almanya davetiye vizesi diye bir vize türü olmamakla birlikte Almanya'ya kısa süreli (C tipi) vize başvurusu yaparken Almanya'da yaşayan aile, arkadaş, akraba gibi kimseler tarafından yazılan davet mektubu ve bu mektubun vizeye başvuracak kişiye kargolanması ile vize başvurusu yapılmaktadır.
Pek çok şekilde seyahat etme imkanı tanıyan Almanya, özellikle davetiye ile gidilmesi kolay olan ülkelerdendir.
Yurt dışından davetiye ile vize başvurusu, ilgili ülkenin vize başvuru formunun doldurulması ve gerekli evrakların hazırlanmasının ardından vize merkezleri, konsolosluklar veya büyükelçilikler üzerinden yapılmaktadır.
Almanya aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvurusu genellikle 7 ila 15 iş günü arasında sonuçlanmaktadır. Ancak, konsolosluğun ek evrak talepleri, resmi tatil günleri ve ek işlem süreleri bu süreye dahil değildir. Bu nedenle, vize başvurusu yapacak kişilere en az 4 hafta önce başvuru yapmaları önerilmektedir.
Yeşil ve gri pasaport ile vizesiz giriş
Vizesiz girişler: 6 aylık dilim içinde 90 günü geçmeyen ziyaretler için T.C. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahipleri (yeşil, gri ve siyah pasaportlar), mesleki faaliyette bulunmama koşuluyla vizesiz seyahat edebilirler.
Siyasi veya insani sebeplerden ötürü Almanya'ya geldiyseniz ve size bir oturum izni verildiyse, 3 veya 5 yıl sonra, belirli ön koşulları yerine getirdiğiniz takdirde süresiz oturum izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Süresiz oturum izni, yerleşim izni olarak da bilinir.
Bir sponsor göstererek Schengen vize başvurusu yapacak olan kişilerin, vize için gerekli belgeler ile birlikte sponsora ait son altı ayı gösteren ve seyahat edilecek her bir gün için en az ortalama 50-60 euro bulunan bir banka hesap dökümü beyan etmesi gerekmektedir.
Almanya'ya davetiye ile gitmek için Almanya'daki yakınlarınızdan pasaport bilgilerinizi içeren ve seyahat tarihlerinizi kapsayan bir belediye onaylı davetiye almanız ve bu davetiyeyi müşteri temsilcinizin sizin için oluşturduğu vize randevu gününde hazır bulundurmanız gerekir.
Finansal evraklar ülkeden ülkeye değişiklik gösterebiliri. Örneğin bir A Schengen ülkesi bankada en az 5000 TL olmasını şart koyarken bir diğeri bu para miktarını daha fazla olmasını talep edebilir.
19‐ Banka hesabı: son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş imzalı, kaşeli şahsi banka hesabı (7 güne kadar kalınacak seyahatler için 900 Euroveya karşılığı, 10 gündensonrakalınacak her gün için günlük 65 Euro veya karşılığı ek bakiye gerekmektedir). varsa sadece 2 tanesi eklenmesi yeterlidir.
Almanya'dan turist vizesi almak diğer ülkelerle kıyaslandığında daha kolaydır. Bu nedenle Türkiye'deki konsolosluklardan Almanya vize randevu talebi oluşturulması gerekmektedir. Vize başvurusu yapılacak 3 makam da randevusuz bir şekilde hizmet vermemektedir.
Davet mektubu, seyahat gerçekleştirecek olan ülkeler için güvence niteliğinde olmaktadır. Özellikte ziyaret vizelerinde başvuru sahibinin dosyasında bulunması vize başvuru sürecininin kolaylaşmasını sağlamaktadır. Davet mektubu yazılırken, konuk olunacak sürelerin seyahat tarihleriyle ilişkili olması gerekmektedir.
Genelde 90 günlük, bazı durumlarda ise 1 yıllık bir süre için verilir.
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maximum 5 yıllık verilebilmektedir. Schengen vize başvurusu asıl seyahat hedefi olan ülkenin temsilcisine yapılması gerekmektedir.
Almanya, iltica edenlere kişi başı 1500 Euro'ya kadar ödeme yapıyor. 4 kişilik bir aileye verilen 'ilticacı harçlığı' ise, yan ödemelerle birlikte 2000 Euro'yu aşıyor. Bu da Almanya'yı ilticacıların gözdesi yapıyor.
İLTİCA EDENLER 12 YIL TÜRKİYE'YE GELEMEYECEKLER
Aslında iltica etmek sonraki 11-12 yılını gurbette, ülkeye gelemeden yaşamak demek.
İltica Başvurusunda Gerekenler
Bu sorulardan biri iltica başvurusunda gerekenlerdir. Öncelikli olarak iltica başvurusu yapabilmek için herhangi bir dil konuşuyor olmak gerekmez. Yani eğer akıcı bir şekilde İngilizce konuşmuyorsanız rahat olabilirsiniz çünkü bu konuda yanınızda tercüman götürme hakkı veriliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri