Davetiyesiz Almanya için vize başvurusu yapmak isteyen Türk vatandaşları vize başvurularını turistik olarak vize başvurusu yapabilirler. Almanya'ya aile ziyareti vizesi ile vize başvurusu yapmak isteyen Türk vatandaşları Bordo pasaport sahibi ise Almanya schengen vize başvurusu yapmaları gerekmektedir.
Dolayısı ile sizin durumunuz biraz karışık. Ziyaret amaçlı Almanya vizesi davetiye şartı ilk şarttır.
Standart evraklar: Davetiye, Pasaport, biyometrik fotoğraf, Almanya vize başvuru formu, banka dökümleri standart seyahat amacını destekleyici rezervasyonlar, seyahat sağlık sigortası standart evraklar arasında yer almaktadır. Mesleki evraklar: Mesleki evraklar kişisel durumunuza göre farklılık göstermektedir.
Yani akrabalarınızı, tanıdıklarınızı veya iş yapacağınız kişileri davet etmek istiyorsanız, davetiyeyi yazıp davet edilen kişiye gönderirsiniz. Davet edilen kişi daha sonra vize başvurusunda bulunurken davet mektubunu Alman Büyükelçiliğine sunar.
Almanya'dan gelen davetiye ile vize başvurusunu İdata'ya yapacak vatandaşlarımız İdata web sayfasından öncelikle vize randevusu almaları gerekir. Davetiyeli Almanya vizesi başvuruları için İdata'dan randevu alınması zorunludur. Randevular ücretlidir. Davetiyeli Almanya vizesi için Schengen vize randevusu alınmalıdır.
İlgili 35 soru bulundu
Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır hesapta mutlaka bakiye olmalıdır bankadan kaşeli ıslak imzalı imza sirküleri ile birlikte alınmalıdır.hesap sonunda en az 10-15 bin TL civarı bakiye olmalıdır, Tapu,araç ruhsatı,kira kontratı (gelir amaçlı) ,fotokopileri.
Almanya Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi Ücreti Ne Kadar? Almanya aile arkadaş ziyareti vizesi ücreti Konsolosluk ve Aracı firma bedeli dahil 180 Euro'dur. Başvuru esnasında eğer sigortanız ve başvuru formunuz yoksa ek ücrete tabidir ve fiyatlandırması anlık olarak değişen kur bazında olduğu için pahalı olabilir.
Vize başvuru davet mektubu, vize alma sürecinin daha kolay olabilmesini sağlayan bir kriterdir. Gidilecek ülkede bulunan birinden davet alınması, barınma ve ekonomik anlamda güvence oluşturmaktadır. Seyahat edilecek ülkeye sunulan tüm evraklar ve davet mektubu başvuru sürecine etki etmektedir.
Almanya Akraba Ziyareti Vizesi Kaç Günde Çıkar? Almanya'ya aile ve arkadaş ziyareti vizesi için başvuruda bulunacak olan kişinin, davet eden kişinin adına belediye onaylı davetiye göndermesi gerekmektedir. Başvurunuzun yapılmasından itibaren sonuçlanma süresi 1 hafta ile 3 hafta arasında değişebilir.
Seyahat edilecek ülkede bulunan birisiden gelmesi gereken bu mektup sayesinde vize işlemleri daha kolay halledilmektedir. Bu kapsamda vize davet mektubu yurt dışında bulunan aile bireyleri, akrabalar ya da arkadaşlar tarafından yazılmaktadır.
Banka hesap dökümü geriye dönük 3 aylık hesap hareketini içermelidir. Banka dökümünün Almanya turistik vize randevusu tarihinden en geç 10 gün önce temin edilmesi gerekmektedir. Hesabınızda en az 35.000 TL bakiye bulunması gerekmektedir.
Ev Hanımlarına Vize Çıkar mı? Çalışmayan, düzenli geliri olmayan anne ya da babası üzerinden emekli maaşı olmayan ev hanımları vizelerini birinci derece yakın akrabalarını vize başvurularında sponsor göstererek vizelerini alabileceklerdir.
Almanya vatandaşları ile iş, eğitim ya da mültecilik sebebiyle Almanya'da bulunan kişiler Türkiye'deki biri için istek yapabilme hakkına sahiptir. Vize davet mektubu ya da yalnızca davet mektubu olarak da bilinen bu istek, konsolosluğa iletilmektedir.
19‐ Banka hesabı: son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş imzalı, kaşeli şahsi banka hesabı (7 güne kadar kalınacak seyahatler için 900 Euroveya karşılığı, 10 gündensonrakalınacak her gün için günlük 65 Euro veya karşılığı ek bakiye gerekmektedir). varsa sadece 2 tanesi eklenmesi yeterlidir.
Çalışmayan kişiler için Almanya vizesi başvurularında ise sponsor sunmak zorunludur. Çalışmayanların, sponsor göstermeden yapacakları Almanya vize başvuruları henüz başvuru merkezindeyken kabul edilmeyecektir.
Schengen bölgesinde her 6 ayda bir olmak üzere maksimum 90 gün kalabilirsin. Yani vize geçerliği 1 yıl olsa da 90 günü doldurduktan sonra Schengen bölgesinden ayrılman gerekir. Schengen vizesi süresi ilk 6 ayda maksimum 90 gün ve sonraki 6 ayda da 90 gün olmak üzere toplamda 180 gün Schengen bölgesinde kalabilirsin.
Cevap: Belediye onaylı davetiye almak için, Almanya'da yaşayan kişi, davet edeceği kişinin pasaport bilgilerini, ziyaret tarihlerini ve konaklama bilgilerini içeren bir davetiye yazısı yazar. Bu davetiyeyi, Almanya'nın ilgili belediyesine götürür ve onaylattırır.
Bu nedenle Almanya vizesi kaç günde çıkar? Sorusunun cevabı da tam, eksiksiz ve hatasız bir başvuru dosyası ön görülerek verilir. Olası aksilik, hata, arıza, red cevabını bu süreç kapsamaz. Almanya Konsolosluk vize birimleri kısa süreli vize başvuru süreci için cevaplanma süresini 8 ile 15 gün olarak belirlemiştir.
Düğün tarihinden çok önce basılan davetiyelerde konuklar tarihi unutarak düğünü kaçırabilir. Bu durum dikkate alınarak davetiyeler düğün tarihinden 20 gün öncesinde çiftlerin elinde olmalıdır. Düğüne kalan son 15 gün içerisinde de konuklara dağıtım işlemlerine başlanır.
Yurt dışından davetiye ile vize başvurusu, ilgili ülkenin vize başvuru formunun doldurulması ve gerekli evrakların hazırlanmasının ardından vize merkezleri, konsolosluklar veya büyükelçilikler üzerinden yapılmaktadır.
Davet mektubu ziyaret edeceğiniz ülkede bir tanıdığınızın yanında konaklayacağınız durumlarda yazılır. Başvuru yapacağınız Konsolosluk veya Büyükelçiliğe sunulması gereken bir mektuptur. Bu belge başvuru sahibinin yanında konaklayacağı ev sahibi tarafından yazılır.
2024 yılı İdata Schengen vize hizmet ücretleri aşağıdaki gibidir: İdata Almanya Schengen vize hizmet ücreti: 1.085 TL. Vip Almanya vize hizmet ücreti ise: 12 yaş üstü için 2.480 TL'dir. 0-12 yaş arası çocuklar için Almanya Vip vize hizmet ücreti ise: 1.255 TL'dir.
Aile birleşimi kısa süreli vize kategorisine girmediğinden vize işlemleri daha ayrıntılı ve daha uzun sürmektedir. Başvuru süreci 3 ila 6 ay içinde sonuçlanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri