Almanyada çalışma izni için Almanya D tipi Ulusal Vizeye başvuruda bulunmanız gerekiyor.Süreç konsolosluğa başvurunuzu yaptıktan sonra ortalama 1 ay sürüyor.
Almanya çalışma vizesi kaç günde çıkar? Almanya çalışma vizesinin çıkması 3 ayı bulabilmektedir. ¹ Bu süre, evrakların seyahat amacına uygun olarak eksiksiz tamamlanmasına bağlıdır. İstisnai durumlarda daha uzun sürebilmektedir.
Vize işlemleri, konsoloslukların yoğunluğuna bağlı olarak, resmi tatiller hariç 15 iş günü içinde sonuçlanmaktadır.
İşlem süresi randevudan sonra ortalama 15-20 iş günü sürebilmektedir.
Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır. (Altunizade, Bursa, Trabzon, Gaziantep, Antalya, Bodrum Adana'daki iDATA ofislerine yapılan başvurular için 2 iş günü eklenmelidir).
İlgili 28 soru bulundu
Almanya turistik vize için maximum seyahat süresi 7 günden fazla gösterilmemesine dikkat edilmelidir. Daha fazla kalışlar için davetiye talep etmeniz önerilmektedir. Almanya turistik vizesi bankada olması gereken para minimum baz da 7000TL olarak Konsolosluk talep etmektedir.
Almanya çalışma vizesinin alınması için başvuruların Alman Konsolosluğuna veya Büyükelçiliği'ne yapılması gerekmektedir. Almanya'da çalışma izninin alınması yapılacak vize başvurusunda, Almanya'dan alınan iş teklifinin veya çalışacağınız işyerinin de imzalamış olduğu bir iş sözleşmesinin varlığı gerekmektedir.
Vize başvuru değerlendirme süresinin en az 15 gün (özel durumlarda 45 güne kadar) süreceğini lütfen hesaba katınız. Resmi tatillerde (örn. Bayram, Noel) daha uzun işlem süreleri söz konusu olabilir. Schengen Vizesi başvurunuzu en erken seyahatinizden üç ay önce gerçekleştirebilirsiniz.
Ulusal vize başvurusunun işlem süresi genellikle 8-10 haftadır, fakat bazı münferit durumlarda daha uzun sürebilir. Bunun nedeni ise, çoğunlukla Almanya'daki yetkili yabancılar dairesinin onayının gerekmesidir. Bunun için dosyanız Almanya'ya gönderilir. Vize bölümü ancak bu onay geldikten sonra vizenizi düzenleyebilir.
Almanya iş davetiyesi ile vize başvurusu yapacak olan Türk vatandaşları kalacakları süreye göre vize türünde bulunmaları gerekmektedir. Almanya'dan gelen iş davetiyeleri 90 gün ve altı ise kısa süreli çalışma vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.
iDATA üzerinden Almanya vizesine başvuranlara pasaport ve barkod numarasını kullanarak sorgulama yapma imkanı verilmektedir. Resmi internet sitesinde yer alan ilgili alanları doldurarak Sorgula butonuna tıklandığında vize durumu öğrenilmiş olur.
Seyahat etmek istediğiniz ülke konsolosluğu tarafından bir mektup ile bildirilmektedir. Vizenizin reddedilmesinin sebeplerini listelemektedirler ve tarafınıza göndermektedirler. Bu sayede neden vizenizin reddedildiğini maddeler halinde öğrenebiliyorsunuz.
Bu vize türünde asıl amaç 6 ay içerisinde hem dil öğrenmek hemde iş aramaktır. 6 ay içerisinde iken iş bulunduğu takdirde ilgili makamlara (Belediyelere vb) bildirilerek çalışılabilir. Almanya iş arama vizesinde, dil bilme şartı bulunmamakta ve başvuru esnasında çalışıyor olma mecburiyeti bulunmamaktadır.
Vize ret kararı çıkmasından itibaren en geç 1 ay içerisinde başvuru sahibinin itiraz etmesi gerekir. Sürenin aşılması halinde vize reddine itiraz yapılamamaktadır. Konsolosluklar, vize reddi itiraz dilekçelerine cevap vermek için 3 ay süreye sahiptir. En geç 3 ay içerisinde itiraz dilekçeleri sonuca bağlanmaktadır.
Kimler Vize Alamaz? Konsolosluğun istediği vize başvuru evraklarını hazırlayamayan kişiler, Düzenli bir iş ve gelire sahip olmayan kişiler, Asgari ücretle çalışanlar (çalışılan şirkete, çalışma süresine ve iş yerinde ki görevine göre değişkenlik gösterebilmektedir.)
İşyerinden kaşe ve imzalı son 3 aylık maaş bordrosu. gerekmektedir.
İş arama vizesi başvurusunda kişinin 6 ay boyunca aylık minimum 853 Euro'su çekilebilir olmak üzere 5118 Euro hesabı sunulmalıdır. Bloke hesaplar Türkiye'de İş Bankası şubelerinde açılabiliyor ancak banka uygulamaları takip edilmelidir.
Eğer gitmek istediğin ülke tarafından belirlenen prosedürleri yerine getirirsen ve başvurun resmî kurumlar tarafından onaylanırsa vize alabilirsin. Dolayısıyla bir ülkeden başka bir ülkeye gitmek istiyorsan seyahat etmek istediğin ülke için gerekli belgelerle birlikte yetkili kuruma müracaatta bulunman gerekir.
İkamet Yasası'nın 81a maddesinin şart koştuğu ön onay, Almanya içi bir yabancılar dairesi tarafından başvurunuza verilmiş bir ön onaydır. Söz konusu ön onay ücrete tabidir ve ör. gelecekteki işvereniniz tarafından dilekçe ile Yabacılar Dairesi'nden istenmiş olması gerekmektedir.
Almanya Akraba Ziyareti Vizesi Kaç Günde Çıkar? Davet eden kişinin adınıza belediye onaylı davetiye göndermesinden ve başvurunuzun yapılmasından itibaren 1 hafta ile 3 haftayı bulabilen sonuçlanma süresi vardır.
Almanya'ya girmek için vizeye ihtiyacınız yoksa, Almanya'ya geldikten sonra, yeni ikamet yerinizdeki Yabancılar Dairesine gidin ve bir iş aramak amacıyla oturum izni başvurusunda bulunun. Vizeye ihtiyacınız olup olmadığı menşe ülkenize bağlıdır.
Bu, yalnızca AB ülkeleri, İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre vatandaşlarının Almanya'da yaşamak istedikleri takdirde vizeye ihtiyaçları olmadığı anlamına gelir. Daha uzun süreli kalışlar için alınması gereken bu vizeye "Ulusal Vize (D Tipi)" denir.
Almanya, işçi aramaya devam ediyor. Tıp, mühendislik, bilgisayar programcılığı, finans sektörü çalışan aramaya devam ederken yıllık ortalama brüt gelir 50 bin euroyu (yaklaşık 1 milyon TL) buluyor. Birçok restoran yılda 30 bin euro maaş vaadiyle Türkiye'den garson getirmeye çalışıyor.
Almanya'nın yeni göç yasası Kasım 2023, Mart 2024 ve Haziran 2024'te olmak üzere üç aşamada yürürlüğe girecek. Bu senenin kasım ayında düzenlemenin temellerinin atılması ön görülürken; Almanya'ya 2 milyon işçi göçüne ilişkin başvuruların Mart 2024'te alınmaya başlaması bekleniyor.
Almanya'nın yeni kalifiye iş gücü göçü yasası, 18 Kasım Cumartesi gününden itibaren yürürlüğe girdi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri