“Genel olarak 30 yaş Botoks'a başlamak için ideal olarak kabul edilse de; fazlaca güneşe maruz kalıyor, güneş kremi kullanmıyorsanız, sigara içiyorsanız veya genetiğiniz kırışıklık oluşturmaya müsait ise Botoks'a başlama yaşınızı öne çekmek gerekebilir.”
Botoks için yaş sınırı yoktur, ancak hastanın ihtiyaç durumu degerlendirilerek 18 yaşın altındaki kişilerde kozmetik nedenlerle kullanılmamalıdır. Bazı hastalar kırışıklık olşumuna yatkın olabilir. Kırışıklık oluşumunu engellemek için 20'li yaşların başlarında Botulinum toksin (Botoks, Dysport) tedavisine başlanabilir.
Merhaba, botoks uygulaması 18 yaşını doldurmuş herkese yapılmaktadır. Aşırı mimik kullanan kişilerde genç de olsalar çizgiler erken yaşta oluşmaktadır. 20'li yaştakilere hem yeni yeni başlayan kırışıklıkları gidermek hem de gelecekte oluşacak kırışıklıkları önlemek amaçlı botoks yapılmaktadır.
Botoks uygulamasına genellikle 30'lu yaşlarda başlanması tercih edilmekle birlikte kişide daha erken yaşta kırışıklıklar meydana gelmeye başladıysa daha erken bir dönemde yapılan botoks enjeksiyonu ile daha etkili sonuçlar alınabilmektedir.
Ancak belli aralıklarla botoks işlemi yapılırsa bir süre sonra kırışıklıklar kalıcı olarak geçer ve daha sağlıklı bir görüntü oluşmuş olur. Alın kırışıkları botoksunun etkisi; 4 – 6 ay arasında sürmektedir.
İlgili 30 soru bulundu
Genellikle botoks işlemi 6 ila 7 ay arasında etkisini sağlasa da zamanla etkisini yitirir.
Siz ne düşünüyorsunuz? Botoks enjeksiyonu sonrasında hastaların %1-2'sinde; kaş ve göz kapağı düşmesi (pitoz), çift görme (diplopi) görülebilmekte. 2-4 hafta sürecek şekilde geçicidir ve genellikle hafiftir.
Aynı gün içinde 28 şişe botoks injeksiyonu sonrasında ölümcül dozlara ulaşılmaktadır. Botoks sizi gençleştirir mi? Hayır, botoks ile gençleşemezsiniz. Botoks yüzünüzdeki mimik kaslarımızın tekrarlayan şekilde çalışması sonucu oluşan kırışıklıkları azaltır.
Alın bölgesinde çizgilenmeler ve kaş düşüklüğü olan kişiler Botoks ile Kaş Kaldırma tedavisi için en ideal adaylardır.
“Eğer botoks enjeksiyonu tutmazsa, öncelikle uygulamayı yapan hekim ile iletişime geçilmeli. Botoksun başarısı büyük ölçüde uygulama ile alakalıdır. İstenilen sonuç alınamadığında, uygun doz ayarlamaları ile tedavi yeniden düzenlenebiliyor.”
Botoksa ne zaman başlamalı sorusunun genel cevabı; 30'lu yaşların başlarında Botoks başlanabilir olacaktır. Önleyici Botoks 20'lerin sonu 30'lu yaşlarının başındaki kadınlarda ideal bir uygulamadır.
Botoks, pürüzsüz bir cilt ve güzel bir görünüm elde etmek için sıklıkla kullandığımız bir tedavidir. Uygulamanın amaç ve sonuçları öğrenildikçe kullanımı da o oranda artmaktadır. Botoks, yüzün üst bölgesinde, özellikle alın kırışıklıkları, kaş çatma ve göz kenarındaki çizgilerin giderilmesinde oldukça etkilidir.
Hamile kadınlar ve emziren annelerin botoks yaptırmaması gerekir. Özellikle gebelik döneminde uygulanan botoksun, çocukta beslenme bozukluğuna neden olduğu düşünülmektedir. Kas hastalığı olanların kesinlikle yaptırmaması gerekir. Ayrıca aminoglikozid grubu ilaç kullananlar ile botoksa alerjisi olanlara uygulanmaz.
Botoks uygulandığı sürece yüzde yeni kırışıklık oluşmasını ve kırışıklıkların derinleşmesini önler. Ancak etkisi geçince yüz eski haline gelir. Kırışıklıklar yavaş yavaş tedavi öncesi durumuna geri döner. Düzenli botoks uygulaması yüzün kırışıklık açısından yaşlanmasını önler.
Duyuru, 2021 Botulinum toksini ve Kozmetik Dolgu (Çocuklar) Yasası'nın (Botulinum Toxin and Cosmetic Fillers (Children) Act) 1 Ekim'de yürürlüğe girmesinden birkaç hafta sonra yapılmış ve 18 yaş altı kişilerin botoks ve dolgu maddeleri almasını yasa dışı hale getirmiştir.
Botoks uygulanan bölgeler ve tedaviler için fiyat değişmektedir. Uygulanan doz, bölgelere göre değişiklik gösterir. Tüm yüz için ortalama fiyatı 1000 - 3000 TL arasında değişiklik göstermektedir.
Botoks Sonrası Göz Kapağı Düşüklüğü Tedavisi
Rötuş Botoks enjeksiyonu yaptırmak bir seçenektir. Göz çevresindeki kasları sakinleştirerek ve normal göz kapağı pozisyonunu yeniden oluşturarak, bu bazı durumlarda göz kapağı sarkmasının tedavisine yardımcı olabilir.
Bunlar ilacın uygulama yeri dışına yayılması sonucu oluşmaktadır. Yutma, konuşma ve solunum güçlüğü, genel halsizlik, göz kapağı düşmesi, bulanık görme, çift görme, idrar tutma problemleri, konuşma sesinin bozulması-kabalaşması nadirde olsa görülebilmektedir.
Baby botoks, yüzde mimikleri yok etmeden ince kırışıklıkların açılması yöntemine denir. Amaç, mimikler kaybolmadan doğal, genç ve bebeksi dokunuşlu bir cilt görünümü elde etmektir. Baby botoks işleminde geleneksel botoksa oranla aynı güçte ancak daha düşük miktarlarda toksin uygulama bölgesine enjekte edilir.
Botoks Yüzü Parlatır mı? Botox uygulaması sonrasında kırışıklık ve yaşlanmanın diğer izleri geçici olarak silindiğinden dolayı ciltte geçici bir parlaklık ve kırışıksız görünümün sağladığı bir aydınlanma olmaktadır.
Yüzde meydana gelen sarkmalar ve cildin kendisini salması da en yaygın yüz botoksu sebeplerindendir. Enjekte edilen karışımla birlikte kişi daha gergin bir cilde sahip olur. Bu sayede sarkmaya maruz kalan cilt kendisini toparlar.
Önleyici botoks prosedürünün 20'li yaşların sonunda 30'lu yaşların başında tercih edilmesi ideal bir durum olarak kabul edilmektedir. Bunun altında yatan neden ise ideal olanın kırışıklıklar henüz ortaya çıkmaya başlamadan tedavi edilmesi olmasıdır.
Botoks alın ve kaş çatma çizgileri, ani yüzün üst bölgesi için tedavi uygulama süresi 5 dakikalık bie işlemdir.
Botoks kalıcı bir tedavi midir? Kısa cevap hayır. Botoks etkilerini sürdürmek için bu enjeksiyon her üç ila altı ayda bir yapılmalıdır.
Minik bir doz botoks enjekte edilerek daha aşağıda olan kaş yukarı doğru kaldırılabilir. Böylece kaşlarınız arasında simetrik bir görünüm yaratmak mümkün olur. Ancak botoks enjeksiyonu kalıcı bir tedavi değildir. Botoksun etkisi ortalama 5-6 ay kadar devam eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri