Fazla Kavisli Kaşlar Karataş “Bu kötücül ifadenin nedeni genelde alnın orta kısmına gereğinden fazla botoks enjekte edilmesidir. İki kaşın ortasındaki kasın aşağı doğru meyletmesine neden olan bu durum, kaşların iç kısmının da bir miktar aşağı düşmesine neden olur.
Siz ne düşünüyorsunuz? Botoks enjeksiyonu sonrasında hastaların %1-2'sinde; kaş ve göz kapağı düşmesi (pitoz), çift görme (diplopi) görülebilmekte. 2-4 hafta sürecek şekilde geçicidir ve genellikle hafiftir.
Ayrıca kaş uç alt kısımlara uygulanan ek botoks kaş kalkıklığının artmasına katkı sağlar. Botoks kaş kaldırma sonuçları herkeste değişik derecede oluşur. Amaç doğal ve hafif bir kaş kalkıklığı sağlamaktır. Alın ve kazayağı bölgesine yapılacak botox zaten kaş kalkıklığı için yeterlidir.
Botoks ile Kaş Kaldırma işlemi etkisini 4-6 ay arasında korur. Bu süre zarfında kaşların yukarı doğru yerleşmesi ile yüzde etkili bir tazelik elde edilir. 6. aydan sonra kaslar zamanla eski haline geldikçe yeni kırışıklıklar ve çizgiler ortaya çıkabilir.
Kaş arası botoks ve dolgu uygulamaları kaş arası çizgilenmelerin tedavisinde etkin rol oynar. Tek başlarına uygulanmalarına karşın kombine uygulanmaları her zaman daha iyi bir sonuç verir. Ayrıca burun kökündeki tavşan çizgileri de yine botox ve dolgu uygulamaları ile tedavi edilebilir.
İlgili 25 soru bulundu
İstatistiksel olarak Botoks enjeksiyonu sonrasında hastaların yaklaşık %1'inde göz kapağı düşmesi (pitoz) veya çift görme (diplopi) görülebilmektedir. Alın botoksu sonrası oluşmasını istemediğimiz bir durumdur. Ancak bunun bizim anladığımız gibi kaş düşmesi olup olmadığına da karar vermek gerekir.
Kaş düşüklüğü sorunu botoksla giderilebilmektedir. Yüze ve göz şekline en uygun kaş şekli belirlendikten sonra 5-10 dakika gibi bir sürede uygulanabilen botoksla bu düşüklüğü ortadan kaldırmak mümkündür. Dikkat edilmesi gereken, doğal görünüme en uygun şekli yakalamak olmalıdır.
Karataş “Bu kötücül ifadenin nedeni genelde alnın orta kısmına gereğinden fazla botoks enjekte edilmesidir. İki kaşın ortasındaki kasın aşağı doğru meyletmesine neden olan bu durum, kaşların iç kısmının da bir miktar aşağı düşmesine neden olur.
Bu durum kaş iç kısımlarına kaşların kalkmasını sağlayacak yüzeysel enjeksiyonlarla ilk bir ay içinde yapılacak rütuşlarla çözülebilir. Bu düzeltme enjeksiyonları ilk bir ay içinde yapılamazsa botoks etkisinin geçmesini beklemek gerekecektir.
Alında çökme olan bölümler
Bazen önden bazen profilden bakıldığında görülebilir. Alında cilt çok ince olduğu için Dolgu seçimine ve uygulamalarına dikkat edilmeli.Mezo-Dolgu diğer bir seçenek. Bütün bu uygulamaların Botoks ile mimikler bloke edildikten sonra yapılması daha doğru olur.
Uygulamanın yapılmasından sonraki 1 haftalık süre sonrasında botoks tam etkilerini göstermelidir. Yani 1-2 haftalık süreçte uygulama sonrası beklentilerin altında bir sonuçla karşılaşmışsanız doktorunuza bu konuda danışmanız gereklidir.
Botoks uygulaması yapıldıktan 2 gün sonra etkisini göstermeye başlar. Arzu edilen hali alması 10 günü bulur. İlk uygulamadan sonra 4 ayda bir sonraki uygulamalarda 6 ayda bir düzenli seanslarla etkisi daha uzun süre korunabilmektedir.
Kaş kaldırma ihtiyaca göre ameliyat ile veya da cerrahi işlem gerektirmeyen yöntemlerle yapılabilir. Her ikisi prosedürün de avantajları ve dezavantajları bulunur. Cerrahi yöntemlere kaş askısı, klasik kaş kaldırma ve endoskopik kaş kaldırma; ameliyatsız yöntemlere ise bot0ks ve ulterapi örnek verilebilir.
KAŞ DÜŞMESİ NEDEN OLUR? Yaşa bağlı olarak kaşı kaldıran kas ve fasyaların esnemesi en sık kaş düşüklüğü nedenlerindendir. Yüz mimiklerinin aşırı kullanılması, güneşe hassasiyet nedeniye gözlerin çok fazla kısılması gibi nedenler de kaş düşüklüğüne katkıda bulunabilirler.
“Botoksun etki süresi maksimum 6 aydır ve Kalıcı Botoks yoktur.”
Alın botoksu yapıldıktan sonra yüz bölgesinin tamamına en az 6 saat boyunca su değmemelidir. Yani botokstan sonra yüz yıkama ve duş alma gibi etkinlikler için beklenmelidir. Alın botoksu yaptırıldıktan sonra en az 2 gün alkol alınmaması tavsiye edilir.
Merhaba, botox uygulamasından sonra geri dönüş ne yazık ki mümkün değildir. Sonuçlardan memnun değilseniz sonuçların kendiliğinden ortadan kaybolmasını sabırla beklemeniz gerekir. Botoksun etkisi 4- 6 ay sonra etkisini kaybetmeye başlar.
Botoksun etkisini azaltan özel bir ilaç olmadığı gibi etkisini kaldıran herhangi bir şey de yoktur. Dolgu yönteminde, dolguyu eriten enzim bulunmaktadır. Fakat botoksta bu enzim bulunmamaktadır. Etkinin azalması ya da tamamen geçmesi için botoksun etki süresi kadar beklenmelidir.
Botoks Sonrası Göz Kapağı Düşüklüğü Tedavisi
Rötuş Botoks enjeksiyonu yaptırmak bir seçenektir. Göz çevresindeki kasları sakinleştirerek ve normal göz kapağı pozisyonunu yeniden oluşturarak, bu bazı durumlarda göz kapağı sarkmasının tedavisine yardımcı olabilir.
* Botox en çok kırışık görülen bölgelere uygulanmaktadır. Alın, göz kenarı, ağız köşeleri, iki kaş arası, boyun bölgelerine uygulanır. Dolgu ise daha derin kırışıklık, çöküntü ve doku kaybı olan alanlara, dudak, yanak, göz altı, çene, şakak, kaş arası, dudak kenarları, burun bölgelerine uygulanmaktadır.
Yüze dolgu kaç günde oturur? Yüz dolgu uygulaması sonrasında hafif şişlik ve kızarıklık oluşması muhtemel bir durumdur. 1-2 gün içinde bu etkiler ortadan kalkar ve dolgu yüze yerleşmiş olur. Yaklaşık 2-3 hafta içerisinde tam görünümü oturur.
Kaş arası çizgiler ideal olarak botulinum toksin ile birlikte tedavi edilir. Eğer bu çizgiler kat izi görünümünde değilse botoks yumuşatmak için tek başına yeterli olacaktır. Eğer kaş kıvrımı, yüzeysel bir çizgi halindeyse, dermal epidermal birleşme noktasında en iyi şekilde Volift uygulaması ile tedavi edilir.
En çabuk ve en pratik çözüm botoks enjeksiyonudur. Minik bir doz botoks enjekte edilerek daha aşağıda olan kaş yukarı doğru kaldırılabilir. Böylece kaşlarınız arasında simetrik bir görünüm yaratmak mümkün olur.
Gözlerin kapatılması ile birlikte de kaşların aşağı doğru indiği görülebilir. Göz çevresinde bulunan kasların hareket etmesi o bölgeye botoks yapılarak engellenebilmektedir. Kaş düşüklüğünün giderilmesi için uygulanan yöntemlerden biri de şakak gerdirme işlemidir.
Bu nedenle doğuştan veya erken yaşlarda ortaya çıkan kapak düşüklüklerinin görmeyi bozup bozmadığının anlaşılması için göz doktoruna başvurulması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri