Doğrulanmış Cevap. Aleo vera bitkisi kesildikten sonra tekrar uzamaz. Aleo vera çiçeği ışığı çok sevmez. Bu sebeple ışıksız ve nemsiz bir ortama konulmalıdır.
Aloe vera bitkisinden, en az 7-8 cm uzunluğunda bir sürgün veya yaprak kesilir. Kesilen parçanın, üzerinde fazla nem olmadığından emin olunarak, yara kısmının hava ile temas ederek iyileşmesi için 1-2 gün bekletilir. Köklendirme hormonu uygulanabilir, ancak zorunlu değildir.
Aloe Vera Nasıl Kesilir? Bıçak veya makas yardımıyla bitkinin yapraklarından kesin. Kestiğiniz yaprağın içerisinden jel kısmını çıkarmanız gerekmektedir.
Aloe vera bitkisini yazın haftada bir kez, kışın ise ayda 2 kez sulayabilirsiniz. Bitkiyi yavaş yavaş ve derinden sulamaya özen gösterin. Nisan'dan Eylül ayına kadar olan sürede aloe vera bitkisi kuvvetle büyür. Büyümesini hızlandırmak ve güçlendirmek için ayda iki kez gübre verebilirsiniz.
Kopardığınız aloe vera yaprağını ikiye yararak jelini çıkarmalısınız. Bu jeli kullanmak istediğiniz bölgeye masaj yaparak kullanabilirsiniz. Özellikle cilt hastalıkları için bu jelden güvenilir bir şekilde yararlanabilirsiniz.
İlgili 17 soru bulundu
Evde yetiştirilen aloe vera bitkisi içinden çıkan jel direkt olarak yüze sürülebiliyor.
Aloe vera canlandıran karışım nasıl yapılır? Aspirini güzelce ezip toz haline getirin ve üzerine kuru mayayı ilave edip karıştırın. Ardından son malzememiz olan suyu da ilave edin ve karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı hiç vakit kaybetmeden aloe veralarınızın toprağına gezdirin.
Aloe Vera Bitkisini Yetiştirmenin Püf Noktaları
Aloe vera, nisan ve eylül ayları arasında oldukça hızlı büyür. Büyümeyi desteklemek için bu dönemlerde bitkiye ayda iki kez gübre verebilirsiniz.
Çok yapraklı bir yapıya sahiptir ve suyu tutabilme özelliği sayesinde, bitkinin bazı türlerinin boyu dört metreye kadar uzayabilir.
Aloe Vera bitkinizi evizin gün boyunca en uzun süre güneş ışığı alan noktasına yerleştirin. Karanlık veya gölge alanlarda mutlu olmayacaktır. Sık ve fazla sulamaktan kaçının. Bir sukulent cinsi olduğunu aklınızdan çıkarmayın ve yazın 2 ila 3 haftada bir, kışın ise daha uzun aralıklarla sulayın.
Aloe Vera'nın çoğaltılması genellikle yukarıda anlatıldığı gibi yavru ayrıştırma yoluyla gerçekleşir. Bununla birlikte, daha büyük bir bitki istiyorsanız, ana bitkinin bir yaprağını kesip toprağa dikebilirsiniz. Bu yöntem, yaprağın yeterince büyük olması ve doğru koşullarda yetiştirilmesi koşuluyla başarılı olabilir.
Aloe vera bitkisinin jelini ve yapraklarını çıkarmadan orta büyüklükte olacak şekilde kesin. Kestiğiniz parçaları buzluğa atarak dondurun. Dondurulmuş aloe vera jelini istediğiniz zaman çıkartarak kullanabilirsiniz. Dondurulmuş aloe vera jeli, özellikle güneş yanığı, normal yanık ve morluklar için oldukça etkilidir.
Budama: Aloe vera bitkisi küçük dal ve yapraklara sahip olan bir bitki olmadığı için herhangi bir budama işlemine ihtiyaç duymaz. Yalnızca zamanı geldiği ya da kullanmak istediğiniz zaman büyük yaprakları koparıp kullanabilirsiniz.
Yaprağı Keserek Aloe Vera Çoğaltma
Büyük, zedelenmemiş, herhangi bir hastalık belirtisi olmayan yapraklar çoğaltmak için uygundur. Yaprağı kesmenize yardımcı olacak bıçak kesinlikle temiz olmalı. Temiz olmayan bıçaklar bakteri taşıyarak yaprağın çürümesine neden olabilir.
Aloe Vera Bitkisi Kaç Günde Bir Sulanır? Kuraklığa dayanıklı bir bitki olan aloe vera, her gün sulamaya ihtiyaç duymuyor. Bitkinin saksı değişimi ise 2-3 yılda bir yapılıyor. Özellikle sonbahar ve kış aylarında normale göre bitki toprağı daha kuru olabiliyor.
Aloe vera, doğanın mucizesi niteliğinde bir bitkidir. Bitkinin yaprağında bulunan özel jel formu cilt güzelliğini destekleyen bir yapı sunar. Koyu renk oluşumu, sivilce lekeleri, güneş lekeleri gibi farklı leke oluşumlarının düzelmesini destekler. Aloe vera jel içerik açısından besleyici ve destekleyici bir formüldür.
Kış aylarında çok daha az (haftada 1 gibi) sulamanın yeterli olduğu aloe verayı yazın kavurucu sıcakları altında gün aşırı ya da haftada en az 2 kez olacak şekilde sulayabilir, toprağı 1 gün içinde hızla kuruyorsa her gün sulamayı da seçebilirsiniz.
Aloe veranın çiçeklenmesi fotoperiyotlar ve sıcaklıklar tarafından belirlenir. Güneş ışığı azaldığında ve sıcaklık düştüğünde aloe vera çiçeğinin tomurcuklarının oluşumunun başlangıcı uyarılır.
Bu sebeple bitkiyi çok sulamak, çürümesine neden olacaktır. Aloe vera bitkisinin yaz aylarında haftada bir gün, kış aylarında ise ayda 2 kez sulamak yeterlidir. Toprak seçimi de bitkinin bakımı için bir diğer ana husustur.
Aloe vera güneşi sever ve gün içerisinde belirli miktarda güneş alması gerekir. Yani genel olarak aloe veranın aydınlık ve ışık gören bir yerde bulunması lazımdır. Aksi halde büyümesi yavaşlar ve bitkide bozulmalar olur.
Aloe vera özü, vücutta kolajen üretimini doğal olarak artırmaya yardımcı olur, bu da ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi yaşlanma belirtilerinin görünürlüğünü azaltmaya yardımcı olur. Kolajen kırışıklıkları azaltmada ve cildin sıkılaşmasında etkili olmaktadır. Ayrıca cildin esnekliğini de arttırır.
Aloe vera yetiştirmek için organik maddeler bakımından zengin kaktüs topraklarını da tercih edebileceğinizi unutmamalısınız. İlk etapta seçeceğiniz saksının çok büyük olmamasına dikkat etmelisiniz, çünkü aloe vera görece orta ve küçük olan saksılarda daha verimli bir şekilde yetişme imkanı bulur.
Aloe vera jeli uygulandıktan sonra mutlaka yıkanmalıdır. Eğer ciltte uzun süre kalırsa, cildi gerer ve kurumasına neden olur. Ayrıca cilt tahrişine de yol açabilir. Bu yüzden en fazla 15 dakika bekletildikten sonra yıkanmalıdır.
Aloe vera ürünü saçlar için oldukça faydalı olan bir üründür. Saçlara olan olumlu etkileriyle kişilerin ilgisini oldukaç çekiyor.
Aloe vera bitkisi ile üretilen jeli ağda sonrasında cilde uygulanarak cildin yatışması sağlanabilir. Yüzde maske olarak da uygulanabilen jel hem tek başına hem de farklı bileşenlerle karıştırılarak uygulanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri