Her gün kararma yaşanan bölge için aloe vera jeli kullanarak cilt renginizin açılmasını sağlayabilirsiniz.
Aloe vera, doğanın mucizesi niteliğinde bir bitkidir. Bitkinin yaprağında bulunan özel jel formu cilt güzelliğini destekleyen bir yapı sunar. Koyu renk oluşumu, sivilce lekeleri, güneş lekeleri gibi farklı leke oluşumlarının düzelmesini destekler.
Cilt tonu eşitsizliği yaşayanların da çok sık tercih ettiği aloe veranın faydalarından bir diğeri de renk açıcı özellik göstermesidir.
Sirke ve arap sabununu karıştırıp bir beze az miktarda yedirin ve deriyi ovalayarak silin. Sonrasında kalıntıları temizlemek için pamuklu bir bez ile silmeniz yeterlidir. Kesinlikle ama kesinlikle ıslak mendil kullanmayın! (Islak mendil içinde bulunan alkol ve diğer kimyasallar deriye zarar verir.)
Aloe vera jeli, cildin temizlenmesini, nemlendirilmesini, kirden arınmasını, gözeneklerin arınmasını, sivilcelerin kurumasını, lekelerin onarılmasını vb. birçok etki sağlayan mucizevi bitkisel bir jeldir.
İlgili 43 soru bulundu
Aloe vera jelinin nemlendirme özelliğinden çok daha etkin bir şekilde faydalanmak istiyorsan, jeli gece yatmadan önce yüzüne sürebilirsin. Bu şekilde etkili bir uyku maskesi yapmış olursun. Eğer etkili bir kağıt maske arayışındaysan, Mizon Joyful Time Essence Aloe Maskesi'ni tavsiye ederiz.
Aloe Vera: Güneş lekelerini gidermede en başarılı bitkilerden biridir. Evinizde yetiştirebileceğiniz Aloe Vera'nın yaprağını ortadan kestikten sonra elde edeceğiniz jeli güneş lekesine doğrudan uygulayarak hem bu sorundan kurtulabilir hem de parlak ve sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.
Her gün cildinize aloe vera jeli sürerek kararan bölgelerin açılmasını sağlayabilirsiniz. Limon cildi beyazlatma etkisi ile yüzyıllardır kullanılan doğal bir yöntemdir. 1 adet limonu sıkıp pamuk ile kararan bölgelere uygulayabilirsiniz. Haftada 3 defa uygulamak yeterlidir.
Eğer kararma oluşan bir dokuya bal maskesi uygularsanız; zamanla renginin açıldığını görebilirsiniz. Bunun için 1 kaşık bala 1 kaşık tarçın ekleyin ve beyazlamasını istediğiniz cilt bölgesine sürün. Birkaç hafta düzenli olarak uygulamaya çalışın ve cildin beyazlamaya başladığını fark edin.
Cilt beyazlatma kişinin cilt yapısı ve rengine göre belirlenir. Cilt lekeleri fraksiyonel lazer, Q-Switch Lazer ve fraxel gibi işlemlerle tedavi edilebilir. Eğer yüzeysel ve hafif lekeler var ise kimyasal peeling ve karbon peeling gibi işlemlerden de faydalanılır.
Aloe Vera: Pek çok kozmetik ürününde yer alan aloe vera bitkisi, cilt tonu eşitleme özelliği ile öne çıkar. Rutin aralıklarla cilde uygulanan aloe vera güneş kararmalarını önler. Birkaç damla aloe vera jelini pamuğa dökerek kararmış bölgeye uygulayabilirsiniz. İşlemi haftada 3 kez tekrarlayabilirsiniz.
Aloe veranın cilte faydaları çoktur. Öncelikle evet cilti beyazlatır. Sağlıklı cilt rengine sahip olursun. Zarar görmüş cilt dokunu onarırır.
Evet, aloe vera jelini çıkardıktan sonra cildinize doğrudan uygulayabilirsiniz. Sivilceli bölgeye parmak ucu ile masaj yapılabilir. Gece uykudan önce sürmeniz daha etkili olacaktır. Cilde sürülen aloe vera jeli sayesinde cilt bakımını doğal ve bitkisel bir malzeme ile yapmış olursunuz.
Dermatolojik Tedaviler
Kimyasal peeling, lazer tedavisi, mikrodermabrazyon veya IPL gibi tedaviler ciltteki lekelerin görünümünü azaltmak ve hatta yüzdeki kahverengi lekelere kesin çözüm için etkili olacaktır. Ancak bu tedavileri uygulamadan önce bir dermatologdan profesyonel bir değerlendirme almanız gerekiyor.
En iyi sonuçların sağlanabilmesi için, aloe vera'yı yüz bölgesinde yaklaşık 10 dakika kadar bir süre bekletmekte yarar olacaktır. Daha sonra yüz bölgesi soğuk su ile durulandıktan sonra kurulanmalıdır.
Maskeyi yüzünüze uygulayın ve 20 dakika kadar bekletin. Daha sonra ılık suyla yıkayın. Kuru ciltli olanlarsa bu maskeyi,1 yemek kaşığı aole vera jeline 1 çay kaşığı kadar badem yağı ya da zeytinyağı ekleyerek yapmalıdır.
Modifikasyonlar kalıtsal olmadığı için bir süre sonra vücut eski haline gelebilir. Derinin bronzlaşması modifikasyondur. Kalıtsal olmadığı için sonraki nesillere bronzlaşmış şekilde aktarmaz deri rengini ve orjinal deri rengini aktarır. Modifikasyon olduğu için bir süre sonra deri rengi eski haline döner.
Beyazlatıcı etkisi ile bilinen doğal özlerden biri de zerdeçal. Zerdeçal tozu, buğday unu ve limon suyunu karıştırarak yüzünüzde 15 dakika bekletmelisiniz. Ardından ılık su ile cildi yıkayarak temiz ve daha beyaz görünüm elde edebilirsiniz.
Gül Suyu | Evde doğal yöntemlerle cilt beyazlatma
Ciltte kullanılan doğal ürünler arasında en çok bilinen madde gül suyudur. Erişimi kolay olan gül suyu cilt için tonik olarak kullanılabileceği gibi direkt yıkamada da tercih edilir. İçeriğinde cildin beyazlamasını sağlayan güçlü bileşenler bulunur.
Kararan Bütün Bölgelerde Etkili: Limon!
Cildiniz 2 ton açılacaktır eğer düzenli uygularsanız. Bunun için limonu kararan bölgelerinize sürüp gün boyu da bekletebilirsiniz yarım saat de. Ama eğer cildinizde yanma ve kaşıntılar meydana geldiyse ve bir türlü geçmiyorsa cildinizi hemen yıkamanız gerekiyor.
Ciltte yer alan melanin pigmentinin fazla üretilmesi nedeniyle ortaya çıkar. Melanin pigmenti, cilt renginin açık, koyu olmasını sağlayan bir pigmenttir. Bu pigmentin fazla üretilmesi yani cilt kararması durumu farklı yaşlarda görülebilir. Cinsiyete ya da yaşa bağlı olmaksızın ortaya çıkabilecek bir cilt problemidir.
Melanin düzeyiniz genetik olarak belirlenmiştir fakat güneşe maruz kalmak da bunda önemli bir rol oynar. Cildi güneşin zararlı ultraviyole ışınlarından korunmaya çalışırken melanin düzeyi artar ve bu da ten renginin koyulaşmasına neden olur.
Itır yağının yanı sıra gül yağı, bergamot yağı, limon yağı da cilt lekelerinde başarılı. Fakat bunları birleştireceğiniz sabit yağ da önemli. Alfa ve beta tokoferol yönünden zengin olan argan yağı kullanmalısınız.
Ciltte oluşan kahverengi lekeler için retinol, ezelaic asit, hidrokinoni C vitamini, E vitamini gibi antioksidan içeren krem kullanılabilir. Kahverengi lekeler için uygulanan en doğal yöntemlerden biri de limon suyu uygulamasıdır. Yüksek oranda sitrik asit içeren limon kahverengi lekelerin azalmasına yardımcı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri