Diş Eti Çekilmesi Nasıl Geçer Diş eti çekilmesine ne iyi gelir sorusuna cevap olarak diş eti çekilmesinin iyileşme sürecini destekleyebilecek farklı bitkisel tedaviler vardır. Bu durumda kullanılabilecek bitkisel maddeler; yeşil çay, aloe vera, hindistancevizi ve susam yağıdır.
Aloe vera ayrıca diş eti rahatsızlığını oluşturan bakterileri öldürür. Diş etlerinize aloe vera jeliyle masaj yapın. Yarım saat kadar bekledikten sonra ağzınızı çalkalayın. Bu işlemi günde birkaç kez yapabilirsiniz.
Yağ Kullanımı
Okaliptüs, hindistan cevizi ve susam yağı diş eti çekilmesi durumunda uygulanan bitkisel yöntemler arasında yer alır. Yağları su ile karıştırarak gargara yapabilirsiniz. Okaliptüs yağı ve hindistan cevizi yağı diş eti dokusunu güçlendirir. Susam yağı ise diş minesini bakterilere karşı korur.
Dişlerinizi her gün iki kez fırçalamak dişlerinizin ve diş etinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için en iyi yoldur. Ancak hangi diş macununu kullanacağınızı seçmek zor olabilir. Dişlerinizi fırçalarken koyu kırmızı diş eti görünümünü önlemeye yardımcı olan parodontax gibi bir diş macunu kullanmanız gerekebilir.
Diş eti ağrısına iyi gelen bitkiler arasında; karanfil, papatya, meyan kökü, siyah çay, ekinezya, nane ve ısırgan otu bulunmaktadır. Evde diş eti ağrısı için bitkisel tedavi yolları başında düzenli tuzlu su gargarası yapmak gelmektedir.
İlgili 43 soru bulundu
Diş eti çekilmesini önlemek için de farklı doğal yöntemler vardır. Bu yöntemler; misvak, kristal tuz, çay ağacı, kabartma tozu, limon yağı, hardal yağı ve karanfildir. Bu doğal tarifte gargara yapmak için suya kristal tuz, çay ağacı ve karbonat ilave edilir.
Yaşlanma ile birlikte artan diş eti çekilmesi, tedavi edilmediğinde ise diş kaybına sebep oluyor. Doğru hareketlerle diş fırçalanması ve düzenli diş taşı temizliği ise diş eti çekilmesinin önüne geçiyor.
Sonuç olarak diş eti çekilmesinin kendiliğinden düzelmesini beklemek yerine en kısa sürede bir diş hekimine gitmelisiniz.
Evde hazırlanabilecek gargaralar; tuzlu su, karbonatlı su ve ada çayı olarak sıralanmaktadır. Bu gargaralar diş eti kaynaklı oluşan ağrı ve kanamaları gözle görülür bir şekilde azaltmaktadır. Ancak tam bir tedavi için yeterli sayılmamaktadır. Tuzlu su ve karbonatlı sudan hazırlanan gargaralar aynı oranda konulmaktadır.
Gargara: Diş eti çekilmelerine karışı evde hazırlanabilecek gargaralar da tercih edilebilir. Tuzlu su, karbonat ve ada çayı ile yapılacak gargaralar diş eti çekilmesi sonucu hissedilen kanamaları veağrıların azaltılmasına yardımcı olabilir.
C vitamini eksikliği ve vücudun ihtiyacı olan suyu alamaması. Yapılan araştırmalar doğrultusunda C vitamininin vücuttaki eksikliği durumunda diş eti çekilmesi sıklığının arttığı gözlemlenmiştir.
Süt, yoğurt ve peynir diş ve diş eti sağlığını korumak için en iyi seçeneklerden biridir. Bu gıdalar kaplamak suretiyle diş minesini korumaktadırlar. Bu besinler içerdikleri yüksek miktardaki kalsiyum ve fosfor ile mineral oluşturabilmesi için yardımcı olmaktadırlar.
Yapılan araştırmalar, günde 60 miligramdan az C vitamini tüketmenin diş eti hastalıklarına yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu göstermektedir. Yani, C vitamini diş eti sağlığına olumlu yönde bir etki yaratıyor.
Diş Sağlığında Etkilidir
İyi bir antiseptik olan aloe vera diş iltihaplarında oldukça etkilidir.
Aloe vera bitkisinin jeli, anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Diş etlerine doğrudan uygulayarak veya suyla seyreltilmiş olarak gargara yaparak diş eti iltihabını hafifletmeye yardımcıdır.
Hindistan cevizi yağının diş eti iltihaplanmalarını da engellediği saptanmıştır. Zeytinyağı ile yapılan gargaralarında ağız ve diş sağlığına katkıda bulunduğu saptanmıştır. Zeytinyağı içinde yer alan antimikrobik ve antioksidan özellikleri sayesinde ağız içerisinde biriken bakterileri ve enfeksiyonları gidermektedir.
Kekik suyu, antiseptik etkisi sayesinde ağız içerisindeki mikropları temizleyerek, diş eti çekilmesine iyi gelir.
Diş eti çekilmesini önlemenin en temel yolu, diş bakımını tam ve düzenli yapmaktan geçer. Her gün dişlerinizi fırçalayın ve diş ipi ile temizleyin ve yılda en az iki kez veya önerildiği şekilde diş hekiminizi ziyaret edin. Diş eti çekilmeniz varsa, diş hekiminiz sizi daha sık görmek isteyebilir.
parodontax Tam Koruma ile günde iki kez fırçalama ile diş etinizi korumaya yardımcı olur.
Bireyin günde en az iki kez diş fırçalaması, günlük diş ipi kullanımı ve düzenli diş muayenesi yaptırması, hem diş eti çekilmesi (periodontitis) gelişmesi ihtimalini düşürür hem de başarılı tedavi şansını büyük ölçüde artırabilir.
Diş eti çekilmesi tedavisi için öncelikle muayene gerekir. Muayene esnasında diş etlerinde enfeksiyona rastlanırsa antibiyotik reçete edilebilir. Öte yandan, diş eti çekilmesine sebep olan duruma bağlı olarak farklı ilaçlar ya da tedaviler de önerilebilir.
Diş eti çekilmesi, alttaki köklerin açığa çıktığı durumlarda meydana gelir. Diş eti çekilmesi kendi kendine doğal yollarla geri döndürülemez olsada, bazı tedaviler dişlerin etrafındaki diş eti dokusunu eski haline getirebilir.
Elma sirkesi ile gargara yapıldığında dişlerin arasındaki bakteriler yok olur. Bu sayede diş eti iltihabı sorunu ortadan kalkmış olur. Elma sirkesi ile günde 2-3 kez gargara yaparak, diş eti iltihabı sorununu ortadan kaldırabiliriz. Diş eti iltihabına elma sirkesi iyi gelmektedir.
Diş hekimi ayrıca doksisiklin veya minosiklin toz içeren antibiyotik jeli doğrudan diş eti dokunuzun altına yerleştirmeyi ve bölgeyi 10 güne kadar periodontal bir paketle kapatmayı içeren lokal antimikrobiyal tedavi önerebilir.
Tuzlu, karbonatlı veya sirkeli suyla gargara yapmak, ağız içindeki bakterileri yok eder ve diş ağrısını azaltır. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra düzenli olarak tuzlu, karbonatlı veya sirkeli suyla gargara yaparak diş eti problemlerinizi kısa sürede çözüme kavuşturabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri