Aloe vera bitkisi, güneş ışınlarından faydalanmayı çok sever. Bu nedenle bitkinin günde 6-8 saat ışık aldığından emin olmalısınız. Karanlığı sevmeyen bitkiye güneşin tüm ışınları da faydalı gelmez. Aloe vera bitkisi bakımı için pencere kenarı ve balkon gibi yarı gölgeli bir yer tercih edebilirsiniz.
Aloe veranın cildi direkt olarak güneşten koruma özelliği yoktur. Bunun yerine her zaman güneş kremi kullanmayı tercih etmelisin. Aloe vera genellikle güneşten yanan cildin rahatlamasını ve nemlenmesini sağladığı için kullanılır.
Aloe vera güneşi sever ve gün içerisinde belirli miktarda güneş alması gerekir. Yani genel olarak aloe veranın aydınlık ve ışık gören bir yerde bulunması lazımdır. Aksi halde büyümesi yavaşlar ve bitkide bozulmalar olur.
Peki, aloe vera evde nerede durmalı? Mayıs ayında balkona ya da dışarıya eylülden itibaren iç mekana almalısınız. Evinizde yaz mevsiminde balkonda kış mevsiminde ise iç mekanda konumlandırabilirsiniz. Güneş alan bir odanızda, direkt gün ışığına maruz kalmadan aydınlık yerlerde aloe veranız daha hızlı gelişecektir.
Soğuk havalara karşı pek dayanıklı olmasa da -7 derecelere kadar yaşadığı biliniyor. Yine de ortam sıcaklığının en az 10-15 derecelerde olmasına dikkat etmek sağlıklı bir şekilde aloe vera yetiştirmek için önemli noktalardan biri sayılıyor.
İlgili 41 soru bulundu
Aloe vera canlandıran karışım nasıl yapılır? Aspirini güzelce ezip toz haline getirin ve üzerine kuru mayayı ilave edip karıştırın. Ardından son malzememiz olan suyu da ilave edin ve karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı hiç vakit kaybetmeden aloe veralarınızın toprağına gezdirin.
“Aloe Vera nasıl çoğaltılır?” sorusunun yanıtı oldukça basit. Bitkiyi, ana bitkinin kenarlarından yetişen ve yavru tabir edilen genç sürgünleri nazikçe ayırıp yeniden dikerek kolaylıkla çoğaltabilirsiniz.
Uygulama 1; Aloe vera jeli yüze direkt olarak günde iki kez uygulanabilir. Sabah akşam bitki içerisinden çıkarılan jel saf hali ile yüze sürülür ve parmak uçları ile masaj yapılarak uygulanır. Soğuk su ile durulanır.
Aloe vera jeli uygulandıktan sonra mutlaka yıkanmalıdır. Eğer ciltte uzun süre kalırsa, cildi gerer ve kurumasına neden olur. Ayrıca cilt tahrişine de yol açabilir. Bu yüzden en fazla 15 dakika bekletildikten sonra yıkanmalıdır.
Bu sayede aloe veraya zarar verilmemiş olur. "Aloe vera kesildikten sonra uzar mı?" sorusu merak edilir. Eğer yaprak doğru kesilirse sonrasında yine uzayabilir.
Toprağın sürekli nemli kalması bitkinin köklerinin çürümesine neden olabilir. Ayrıca, fazla su bitkinin yapraklarına zarar verebilir. Işık ve sıcaklık: Aloe vera bitkisi, doğrudan güneş ışığına maruz kalabileceği bir yerde bulunmalıdır. Ancak, aşırı sıcaklık bitkinin kurumasına neden olabilir.
Hazır olan maske cilde kalın bir tabaka halinde sürülüp 15 dakika bekletilir. Ardından soğuk suyla durulanır. Bu maske haftada 1 kez cilde uygulanabilir.
Aloe vera bitkileri sukulenttir ve sık sık sulanmaları gerekmez. Aşırı sulama bitkini öldürebilir! Bitkini dışarıda tutuyorsan iki haftada bir sulamak yeterlidir.
Aloe vera jeli, doğru kullanıldığı zaman hem yüz temizleyicilerin hem de nemlendiricilerin yerini alabilir. Sabahları ve akşamları cildinize ince bir tabaka halinde uygulayın.
Gece yatmadan önce cildinize uygulayacağınız bu krem cilde esneklik kazandırıyor ve ışıltı veriyor. Üstelik hazırlaması da oldukça kolay. İçinde bulunan aloe vera cildi yağlandırmadan nemlendiriyor ve ölü hücrelerden arındırıyor.
Her gün düzenli biçimde aloe vera yağı ile masaj yaparak çatlak oluşumunun önüne geçilebilir. Aloe vera yağı, cilt hücrelerine oksijen taşıyarak cildin esnek kalmasını ve nemlenmesini sağlar.
Aloe vera ayrıca, cildinizi beyazlatır ve parlatır.
Aloe vera, doğanın mucizesi niteliğinde bir bitkidir. Bitkinin yaprağında bulunan özel jel formu cilt güzelliğini destekleyen bir yapı sunar. Koyu renk oluşumu, sivilce lekeleri, güneş lekeleri gibi farklı leke oluşumlarının düzelmesini destekler.
Aloe vera özü, vücutta kolajen üretimini doğal olarak artırmaya yardımcı olur, bu da ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi yaşlanma belirtilerinin görünürlüğünü azaltmaya yardımcı olur. Kolajen kırışıklıkları azaltmada ve cildin sıkılaşmasında etkili olmaktadır. Ayrıca cildin esnekliğini de arttırır.
Evet, aloe vera jelini çıkardıktan sonra cildinize doğrudan uygulayabilirsiniz. Sivilceli bölgeye parmak ucu ile masaj yapılabilir. Gece uykudan önce sürmeniz daha etkili olacaktır. Cilde sürülen aloe vera jeli sayesinde cilt bakımını doğal ve bitkisel bir malzeme ile yapmış olursunuz.
Her gün kararma yaşanan bölge için aloe vera jeli kullanarak cilt renginizin açılmasını sağlayabilirsiniz.
Aloe Vera bitkisinden bir yaprak alın ve ikiye bölün. İçindeki jeli veya “kristalleri” çıkartıp, bununla gözaltı torbalarınıza masaj yapın. Bu bitkinin pek çok yararlı özelliği arasında cildi nemlendirmek ve tonunu dengelemek de var.
Donma ihtimali yoksa yaz aylarında bitkinizi dışarıya koyabilirsiniz. Ancak soğuk havalarda bitkiyi korunaklı bir yere almak gerekir. Azcık soğuk havalar bile aloe vera jelinin donmasına ve pelte pelte olmasına yol açabilir. Aloe vera fazla suya ihtiyaç duymaz.
Aloe Vera seralarda ve topraklı bölgelerde yetişebilir. Bunun yanı sıra bu bitki bahçelerde de rahatlıkla yetişebilir. Bunun yanı sıra Aloe Vera bitkisi evlerde saksılara dikilerek de yetiştirilir. Güneşli havaları ve kuru toprağı seven bu bitki Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde yetişir.
Bu sebeple bitkiyi çok sulamak, çürümesine neden olacaktır. Aloe vera bitkisinin yaz aylarında haftada bir gün, kış aylarında ise ayda 2 kez sulamak yeterlidir. Toprak seçimi de bitkinin bakımı için bir diğer ana husustur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri