Aloe Vera. Aloe vera ayrıca aşırı terlemeyi kontrol altına alır. Bitkinin yaprakları içinde bulunan jeli koltuk altınıza uygulayın, geceleri uygularsanız daha fazla etki eder.
Sirke, koltuk altının pH dengesini düzenleyerek bakteri oluşumunu engeller. Sirkeyi ped pamuk yardımıyla banyodan sonra koltuk altınıza uygulayabilirsiniz. BEBEK PUDRASI Emici yapıcı etkisi ile nemli ortamdaki sıvıyı azaltır.
Doğal ve bitkisel yöntemlerle terleme önlenir mi? Doğal ve bitkisel yöntemlerle aşırı terlemeyi önlemek mümkün değildir. Bununla beraber olumlu etki edip ter kokusunu azaltmada katkı sağlayabilirler. Örneğin; aloe vera jeli ile kabartma tozu, limon suyuyla tuz karışımları gibi.
Limon suyu ve karbonat karışımı kokuya neden olan bakterileri yok etme açısından oldukça değerli bileşenlerdir. Az miktarda karıştırdığınız bu ürünleri duş öncesi koltuk altına uygulayabilirsiniz. Tıpkı limon suyu gibi asidik özelliğe sahip elma sirkesi de koltuk altı bakterilerini önleme noktasında oldukça faydalıdır.
Deodorant kullanmak, terinizin kokusunu öldürmenize yardımcı olur. Temiz kokmak ve hissetmek için gün içinde deodorantınızı tazelemeyi ihmal etmeyin. Bu tarz yiyecekler vücuttaki kötü kokuyu yoğunlaştırabilir. Bu durumda, bunun yerine sebze ve meyveler tüketmek daha iyidir.
İlgili 42 soru bulundu
Ter kokusu doğal çözüm önerisi olarak terleyen bölgenize karbonat ya da sirke sürmek bölgedeki bakterileri yok ettiği için ter kokusunu önlemeye yardımcı olabilir. Fakat sık terleme problemi yaşayan kişiler günlük kullandıkları ter kokusu önleyici roll on ile ter kokusuna çözüm bulabilirler.
Ter kokusunun hafiflemesi için açık havada havalandırılması gerekir. Bunun dışında ter kokan alanlar için kullanılabilecek ürünler vardır. Karbonat veya sofra tuzu, koltuk altına dökülerek bekletilebilir. Bunun dışında sirke ve amonyak gibi ürünler kullanılarak da kokunun giderilmesi mümkündür.
Bakteriler ter sıvısından beslenerek bazı atıklar ortaya çıkarır. Bu atıklar kötü ter kokusuna asıl sebep olan unsurlardır. Vücutta ergenlik döneminden itibaren türemeye başlayan bakteriler, aynı zamanda vücut kokusunun da kaynağıdır.
“Raşitizm” denilen çocukluk çağı D vitamini eksikliği çocuklarda özellikle de kafa arkasında terlemeye neden olur, çocuklarda C vitamini eksikliği de terleme yapar.
Aloe Vera. Aloe vera ayrıca aşırı terlemeyi kontrol altına alır. Bitkinin yaprakları içinde bulunan jeli koltuk altınıza uygulayın, geceleri uygularsanız daha fazla etki eder.
Koltuk altı kararmasını önlemek için aloe verayı taze olarak uygulamak gerekir. Yaprağı kestiğinizde içinden akan jeli koltuk altınıza sürün ve masaj yapın. Jeli koltuk altınızda 15 dakika beklettikten sonra soğuk su ile durulayın.
Aloe vera, özellikle jel formunda kullanıldığında cilt yaralarının iyileşmesine katkı sağlar. Cilt yaralarıyla birlikte cildi nemlendirir, sivilceleri temizler, siyah nokta oluşumunu önler, ölü deriyi yeniler ve kırışıklıkları önler.
Ter kokusu oluşmasına yatkın bir vücudunuz varsa mutlaka sabun ya da duş jeli ile cildinizi temizleyin. Koltuk altları, kasık ve vücudunuzdaki kıvrımlarda sabun ya da duş jelini bir bez yardımı ile uygulamanız daha etkili olur. Sıcak ve aşırı nemli bir iklimde yaşıyorsanız günde iki kere duş alınabilir.
Banyodan önce bir parça pamuk elma sirkesiyle ıslatılarak koltuk altına sürülür ve 2-3 dakika öyle beklenir. Sonrasında koltuk altı durulanıp banyo yapmaya devam edilir. İki tatlı kaşığı elma sirkesini bir bardak suya ekleyin ve yemeklerden önce günde üç defa için.
Ilık suda ıslatılmış çay poşetlerini 15 dk boyunca koltuk altınızda bekletebilirsiniz. Domates suyu aşırı terlemeyi önleyen özel bir asit içermektedir. Ezilmiş buzlu domates suyundan her gün bir bardak içmek aşırı terlemenin önüne geçer. Temiz koltukaltını limonla 15 dk boyunca ovmak aşırı terlemenin önüne geçer.
Terleme ile gelişen vücut kokusuna bromohidrozis, osmidrozis de denilmektedir. Terlemenin kaynağına göre Ekrin ve apokrin bromhidrozis olarak tanımlanmıştır. Ekrin bromohidrozis; ilaç yada farklı besin alımlarında tüm vücutta ortaya çıkabilir. Örneğin sarımsak, çemen yenildiğinde terin kokması gibi.
Limon Suyu
Limon, birçok derde deva olduğu gibi ter kokusu problemi için de yanınızda.
Koltuk altı terlemesine guatr, kansızlık gibi iç hastalıklarının eşlik ettiği pek görülmez. Koltuk altı terlemesine çözüm, terleme kesici aliminyumlu losyonlar, iyintoforez, botox (botoks) ve cerrahi yöntemler olabilir. Günümüzde en çok tercih edilen yöntemler botox ve cerrahi tedavilerdir.
Doğal kokular içerisinde yer alan lavanta, nane, limon, çam ve narenciye gibi notaları evin güzel kokması için tercih edebilirsiniz. Ev nasıl güzel kokar diye düşünüyorsanız aromatik kokuları yaşam alanınızın farklı yerlerine yerleştirerek ortamın havasını ferah ve hoş kokular ile doldurabilirsiniz.
Ada çayı: Ada çayı vücudunuzun tatlı ve güzel kokmasını sağlayacak diğer bitkilerdendir. Vücudu bakterilerden koruyan ada çayının aromatik kokusu sayesinde cildinizde kötü koku kalmayacak.
Kötü kokuyu deri üzerinden gidermek için temiz bir bez bulup sonra bu bezi beyaz sirke ile hafifçe (kesinlikle yoğun bir şekilde bezin sırılsıklam olmamalı) ıslatarak deri ürününüzün içini ve dışını çok bastırmadan hafifçe siliniz. Sonra tamamen kuruyana kadar bekleyiniz.
Sigara kokusunun en çok sindiği yerlerin başında sehpa, dolap, masa yüzeyleri, pencere ve koltuk başlıkları gibi sert yüzeyler geliyor. Bu yüzeylere sinen kokudan kurtulmak için sirke ve sıcak sudan yardım alabilirsiniz. Eşit miktarlarda karıştırdığınız sıcak su ve sirkeyi bir sprey şişesine boşaltın.
İs kokusu sinen çamaşırları makinede sadece deterjan ile yıkamak onların temizlenmesini sağlasa da kokuyu tam anlamıyla arındırmaz. Eğer kıyafetlerinizi yıkamak niyetindeyseniz, deterjan gözüne biraz da karbonat ekleyin. Sonuçta is kokusundan arınmış tertemiz kıyafetlere sahip olacaksınız…
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri