Hava temizleme konusunda başarılı olan aloe vera, gece boyunca mevcut havayı temizlemeye devam ettiği için yatak odası bitkilerinin başında gelir. Aloe vera çiçeğini odanızın güneş alan bir noktasında konumlandırabilir, sağlıklı bir uyku için sunduğu faydalardan yararlanabilirsiniz.
Aloe vera da geceleri oksijen yaymaya devam ettiği için odanızın karbondioksit oranını azaltır ve havasını temizler. Ancak, aloe veranın yatak odanıza bir diğer faydası da havayı temizlemesidir.
Cilt sağlığına faydaları bitmekle bilmeyen bitkinin ev atmosferinde de filtreleme etkisi bulunuyor. Şık görüntüsü ve kolay yetişmesiyle ünlü olan Aloe Vera bitkisine evinizde daha çok yer vererek hava temizleme özelliğinden yararlanabilirsiniz.
Ev, özellikle soğuk havalarda aloe vera bitkisi bakımını kolaylaştırmak için daha tercih edilebilir bir mekândır. Konumlandırma, “Evde aloe vera nasıl yetiştirilir?” sorusunun da cevabıdır. Pencere kenarları, bitkiniz için en verimli alanlardır.
Peki, aloe vera evde nerede durmalı? Mayıs ayında balkona ya da dışarıya eylülden itibaren iç mekana almalısınız. Evinizde yaz mevsiminde balkonda kış mevsiminde ise iç mekanda konumlandırabilirsiniz. Güneş alan bir odanızda, direkt gün ışığına maruz kalmadan aydınlık yerlerde aloe veranız daha hızlı gelişecektir.
İlgili 30 soru bulundu
Aloe vera için en uygun ortam, doğrudan güneş ışığı almayan mutfak pencereleri ve güneşli balkonlardır. Aloe vera günde 6-8 saat güneş aldığında daha verimli büyür. Donma ihtimali yoksa yaz aylarında bitkinizi dışarıya koyabilirsiniz. Ancak soğuk havalarda bitkiyi korunaklı bir yere almak gerekir.
Kış aylarında gübre kullanılması tavsiye edilmiyor.Nemli toprağın aksine daha kumlu ve kuru bir toprak yapısını seven aloe vera bitkisi için kaktüs karışımı kullanılıyor. Bu karışım sayesinde bitki daha hızlı bir şekilde büyüyor. Aloe veranın en verimli büyüme dönemi Nisan ve Eylül ayları arasında oluyor.
Aloe vera canlandıran karışım nasıl yapılır? Aspirini güzelce ezip toz haline getirin ve üzerine kuru mayayı ilave edip karıştırın. Ardından son malzememiz olan suyu da ilave edin ve karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı hiç vakit kaybetmeden aloe veralarınızın toprağına gezdirin.
Toprağın sürekli nemli kalması bitkinin köklerinin çürümesine neden olabilir. Ayrıca, fazla su bitkinin yapraklarına zarar verebilir. Işık ve sıcaklık: Aloe vera bitkisi, doğrudan güneş ışığına maruz kalabileceği bir yerde bulunmalıdır. Ancak, aşırı sıcaklık bitkinin kurumasına neden olabilir.
Evet, aloe vera jelini çıkardıktan sonra cildinize doğrudan uygulayabilirsiniz. Sivilceli bölgeye parmak ucu ile masaj yapılabilir. Gece uykudan önce sürmeniz daha etkili olacaktır. Cilde sürülen aloe vera jeli sayesinde cilt bakımını doğal ve bitkisel bir malzeme ile yapmış olursunuz.
Aloe Vera. Hem iyi bir oksijen deposu olan hem de insan sağlığına katkı sağlayan aloe vera, iç mekânda kolayca yetişebilen bir bitkidir. Hava temizleme konusunda başarılı olan aloe vera, gece boyunca mevcut havayı temizlemeye devam ettiği için yatak odası bitkilerinin başında gelir.
Devetabanı, areka palmiyesi, orkide, menekşe, kaktüs, salon bitkileri en çok tercih edilen bitkilere örnektir.
Yatak odasındaki bir bitki, yapraklarındaki gözenekler aracılığıyla zararlı gazları emebilir ve her gün soluduğunuz havayı filtreleyip temizleyebilir. Yatak odası bitkilerinin sağlık açısından pek çok faydası olmasının yanı sıra, her türlü iç mekana hoş bir dekor dokunuşu ve mükemmel bir enerji katarlar.
Evinizde aloe veranın nerede durması gerektiğini bilmiyor ya da karar veremiyorsanız şunları bilmenizde fayda var: Aloe vera güneşi seven bitki. Dolayısıyla onu mümkünse evinizde en çok güneş ışığı alan yerlerden birine koymalı, çok şiddetli rüzgarlardan, hava akımlarından ise korumalısınız.
Aloe vera güneşe maruz kaldıysa ve yapraklarında sararmalar oluştuysa, solan yaprakları derhal bitkiden uzaklaştırmanız gerekir. Bunun için budama makasını kullanabilirsiniz. Eğer bitkiniz yanlış sulama nedeniyle çürüdüyse ve bu çürümeler köklerdeyse, bitkinizi köklere zarar vermeden saksıdan çıkartın.
Aloe veranın çiçeklenmesi fotoperiyotlar ve sıcaklıklar tarafından belirlenir. Güneş ışığı azaldığında ve sıcaklık düştüğünde aloe vera çiçeğinin tomurcuklarının oluşumunun başlangıcı uyarılır.
Yaprağı Keserek Aloe Vera Çoğaltma
Büyük, zedelenmemiş, herhangi bir hastalık belirtisi olmayan yapraklar çoğaltmak için uygundur. Yaprağı kesmenize yardımcı olacak bıçak kesinlikle temiz olmalı.
Aloe vera için kullanacağınız saksının drenajlı, altında delikler ve fazla suyun akacağı bir tabla bulunan bir saksı olması önemli.
Aloe vera bitkisinden, en az 7-8 cm uzunluğunda bir sürgün veya yaprak kesilir. Kesilen parçanın, üzerinde fazla nem olmadığından emin olunarak, yara kısmının hava ile temas ederek iyileşmesi için 1-2 gün bekletilir. Köklendirme hormonu uygulanabilir, ancak zorunlu değildir.
Aloe vera bitkisi şifalı olarak nitelendirilebileceği yerleri kabuk ve jel kısımlarıdır. Kabuk kısmı genellikle medikal alanlarda kullanılır. Jel ise yaprağın iç kısmından çıkar ve renksiz bir sıvıdır. İçeriğinde 12 vitamin, 20 mineral ve 10 amino asit bulunur ve bu anlamda oldukça fazla faydası söz konusudur.
Aklınızdaki aloe vera yenir mi sorusuna evet yanıtını vereceğiz. Fakat sadece tüketim için yetiştirilen aloe verayı temin etmeniz gerektiğini hatırlatmak isteriz. Ev ortamında büyüyenleri kişisel bakımda kullanabilirsiniz. Dilediğiniz her tarife uyarlayarak aloe veradan faydalanabilirsiniz.
Aloe vera bitkisi fazla sulandığında yaprakları sararır. Toprak tamamen kurumadan yapılan sulama işlemleri bitkinin yapraklarını sarartır. Çamur şeklindeki toprak yapısı bitkinin köklerini çürüteceğinden toprak tamamen kurumadan sulama yapılmamalıdır.
Muz ve Muz kabuğunun faydaları saymakla birmez insan sağlığına faydalı olduğu gibi bitki yetiltirmede ve çiçeklerin hızlı çiçek açmasında ve aloe vera jelinin yaprakda dolmasına yardımcı olur ve aloe vera köklerini güçlendirir ve aloe vera kök çürümesini engeller.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri