Alt veya F10. Farklı bir sekmeye gitmek için erişim tuşlarını veya ok tuşlarını kullanma. Odağı şeritteki veya eklenti bölmesindeki komutlara taşıyın. Şeritteki öğeler arasında sırasıyla aşağı, yukarı, sola veya sağa hareket ettirme.
Şeridin etkin sekmesini seçip erişim tuşlarını etkinleştirme. Alt veya F10. Farklı bir sekmeye gitmek için erişim tuşlarını veya ok tuşlarını kullanma.
F10 tuşunun Shift tuşu işe birlikte kullanılması, (Shift+ F10) bir belge ya da dosyaya sağ tıklamakla aynı sonucu vermektedir. Bazı bilgisayar marka ve modellerinde, bilgisayarı açma ya da yeniden başlatma esnasında BIOS ayarlarına ulaşılmasını sağlar.
Alt+F4: Programı kapatmak için kullanılır. Alt+F7 - Fiş Satırlarında Girilen İndirim ve Masrafların Gruplanarak İzlenmesi: Fiş ve faturalarda malzeme/hizmete ait masraf satırlarını gruplayarak görüntülemek için kullanılır.
Klavyeyi kullanarak hızlı bir şekilde, tablolarınıza satır eklemek için Alt, E ve S tuşlarını kullanabilirsiniz. Satır eklemek istediğiniz hücreye gelin ve Alt tuşuna basın bırakın, E tuşuna basın bırakın ve S tuşuna basın bırakın. Satırın eklendiğini görürsünüz.
İlgili 22 soru bulundu
Microsoft Office uygulamalarında Alt tuşu ile birlikte kullanılan F8 tuşu (Alt+F8) düzenlenen belgenin bulunduğu bir diyalog penceresi açar.
Alt + C: İnternet tarama geçmişini ve sık kullanılanları görüntüler. Alt + F4: Aktif unsuru kapatır yahut aktif bir programdan çıkar. Alt + Sekme: Bariz programlar arasında geçiş yapmaktadır. Alt + Space: Etkin pencere arasında geçiş yapar.
F12: Etkin penceredeki dosyayı yazdırır. F3: Önceki geri alma eylemini iptal eder. F7: Etkin penceredeki e-postayı yanıtlar. F11: Etkin penceredeki dosyayı kaydeder.
Word, Excel, PowerPoint: Aç penceresini görüntülemek için ctrl + alt + f2 tuşlarına basın.
CTRL I : CTRL tuşu ile I harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, Sık kullanılanlar listenize ulaşırsınız CTRL J : CTRL tuşu ile J harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, karşıdan yüklemeler sayfanızı açarsınız.
Bir tuşun hemen ardından başka bir tuşa basılan klavye kısayolları için, basılacak tuşlar virgülle (,) ayrılır. Konuyu yazdırmak için, SEKME tuşuna basarak Tümünü Göster'i seçin, ENTER tuşuna basın ve sonra CTRL+P tuşlarına basın.
Tüm internet tarayıcılarında, imleci adres çubuğuna taşır. İki farklı Word belgesi açık olduğunda Ctrl+Shift+F6 kombinasyonu ile açık olan diğer Word belgesi açılabilir.
Genel olarak ifade etmek gerekirse, Space tuşunun solunda yer alan Alt tuşu, ana menüyü açmaya yararken; Alt Gr tuşu ise özel karakterlerin yazıya dökülmesinde kullanılmaktadır.
Örneğin, CTRL+K tuşlarına basmak, seçili metni kalın yapar.
CTRL+M Bilgisayarımızda genellikle aynı anda birden fazla program çalışır. Bu kalabalıktan kurtulmanın çok basit bir yolu var. Açmış olduğunuz diğer pencereleri hızlı bir şekilde simge durumuna küçültmek ve masaüstüne dönmek için CTRL+M kısayol tuşlarını kullanabilirsiniz.
Örneğin, Paint'te yeni bir resim oluşturmak için Ctrl + N tuşlarına basın. Not: Dokunmatik bir klavyede bazı kısayolları görmek için Ctrl tuşuna basmanız gerekir.
Shift + Alt + F4 = Shift + Pencere Kapat : Eğer Explorer da Araçlar -> Klasör seçenekleri altında "Her bir klasörü kendi penceresinde aç" seçili ise ardı ardına açılan pencerelerin tamamını aynı anda kapatmak için kullanılır.
Bilgisayar kullanıcıları tarafından en çok kullanılan fonksiyon tuşlarından biri olan F5 tuşu; bütün internet tarayıcılarında, sayfayı yenilemenin kısa yolu olarak kullanılmaktadır. Microsoft Office programlarından olan Word üzerinde bul, değiştir ve git penceresini aktif eder.
ctrl+shift+t. maxthon'da ki karşılığı alt+z'dir, daha bi kolaydır. firefox'da son kapatılan sekmeyi geri açar, istediğiniz kadar basıp kapattıklarını teker teker geri getirebilirsiniz.
Shift tuşu değiştirici (modifier) sınıfında yer alan bir tuştur. Görevi ise normal harfleri büyük harfe dönüştürmektir. Bununla birlikte parantez, soru işareti ve ünlem işareti yapabilmek için kullanılır. Standart bir klavyede sağda ve solda olmak üzere iki tane Shift tuşu vardır.
Bir Fn tuşu veya F Lock tuşlu tuşlar, birçok tuş için iki komut dizini sağlar. Bunlar arasında standart işlev tuşlarının (F1–F12) üst sırası bulunur. Standart komutlar, tuşların ön kısmında etiketlenir (F3 gibi). Alternatif komutlar, tuşların üzerinde etiketlenir (Yinele gibi).
FN kombinasyonlarını kullanmak için klavye üzerinde sol alt kısımda yer alan FN tuşuna basılı tutarak kullanabiliyorsunuz. Örnek vermek gerekirse; ekran parlaklığını açma tuşu F3 ise bunu yapabilmeniz için sadece F3 tuşuna basmanız yeterli olmayacaktır.
Control-Alt-Delete, (sıklıkla Ctrl-Alt-Del şeklinde kısaltılır), sistemi yeniden yüklemek ya da görev yöneticisini çalıştırmak için kullanılan bir klavye kısayoludur. Control ve Alt tuşlarına basarken aynı anda Delete tuşuna basarak gerçekleştirilir.
Klavye üzerinde bulunan iki ayrı tuştan oluşan bir kısa yoldur. Kontrol yani CTRL tuşu ile C harfine aynı anda basılarak elde edilen CTRL+C tuşu ile kopyalama işlemi yapılmaktadır. Klavyede CTRL+C Ne İşe Yarar?
Verileri kopyaladıktan sonra Ctrl+Alt+V tuşlarına basın veya Alt+E+S tuşlarına basarak Özel Yapıştır iletişim kutusunu açın. İpucu: Ayrıca Giriş > Yapıştır > Özel Yapıştır'ı da seçebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri