Alt Gr tuşu etimolojik olarak 'alternative graphic' ifadesinden gelen bir tuştur. Birçok uluslararası klavyede bulunur ve klavye tuşu ile birlikte basıldığında özel karakterlerin girilmesini sağlar.
Genel olarak ifade etmek gerekirse, Space tuşunun solunda yer alan Alt tuşu, ana menüyü açmaya yararken; Alt Gr tuşu ise özel karakterlerin yazıya dökülmesinde kullanılmaktadır.
Ingilizce yap klavyeyi, sonra da shift 6. Ingilizce yap klavyeyi, sonra da shift 6.
Boşluk tuşunun hemen sağında yer alan AltGr tuşu, sol taraftaki Alt tuşuna göre biraz daha fazla işleve sahiptir. Örneğin E tuşu ile kullanıldığında bir euro para birimi sembolü oluşturur. Diğer tuşların ve harflerin bir kısmının sağ alt kısmında olan sembolleri ve aksan işaretlerini kullanmanıza da imkan tanır.
Klavyenizde "Shift" ve "Alt Gr" tuşlarını bulun. Alt tire karakterini yazmak istediğiniz metin belgesinde veya herhangi bir yazılım programında metninizi yazın. Alt tire karakterini oluşturmak için, "Shift" tuşunu basılı tutarken "Alt Gr" tuşuna basın ve ardından "_" karakteri için klavyenizdeki ilgili tuşa basın.
İlgili 31 soru bulundu
Ctrl+A: Tamamını seç Ctrl+C: Seçili nesneyi kopyala. Ctrl+V: Seçili nesneyi yapıştır. Ctrl+X: Seçili nesneyi kes/taşı
CTRL G : CTRL tuşu ile G harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, not defterinde bulunduğunuz satırı size gösterir, sayfa düzenleyicinizde de satır bir sağa, tekrar ctrl g yapın satır tekrar eski yerine..
Örneğin, Paint'te yeni bir resim oluşturmak için Ctrl + N tuşlarına basın. Not: Dokunmatik bir klavyede bazı kısayolları görmek için Ctrl tuşuna basmanız gerekir.
Kopyalamak ve yapıştırmak için klavye kısayollarını kullanabilirsiniz: PC: Kopyalama için Ctrl + c, Kesme için Ctrl + x ve Yapıştırma için Ctrl + v. Mac: Kopyalama için ⌘ + c, Kesme için ⌘ + x ve Yapıştırma için ⌘ + v.
Cevap: Alt Gr, bilgisayar klavyelerinin üzerinde yer alan bir tamamlayıcı tuştur. Klavye üzerindeki konumu Backspace olarak bildiğimiz boşluk tuşunun hemen yanıdır. Bu tuş sayesinde bilgisayarımızın klavyesi üzerinde yer alamayan karakterleri kolayca ekrana yazdırabiliriz.
F1 tuşu: Bütün programlarda yer alan yardım penceresinin açılmasını sağlamaktadır. F2 tuşu: seçilen dosyaların isimlerini değiştiren bir tuş olmaktadır. F3 tuşu: Kullanılan pencerede arama özelliğini açmakla görevli bir tuş olmaktadır. F5 tuşu: Sayfayı yenilemek için kullanılan bir tuş olmaktadır.
Control-Alt-Delete, (sıklıkla Ctrl-Alt-Del şeklinde kısaltılır), sistemi yeniden yüklemek ya da görev yöneticisini çalıştırmak için kullanılan bir klavye kısayoludur. Control ve Alt tuşlarına basarken aynı anda Delete tuşuna basarak gerçekleştirilir.
Gerek Windows üzerinde yer alan dosya gezgininde gerekse de Explorer üzerinde adres çubuğunu açar. Alt tuşu ile birlikte kullanıldığında (Alt+F4) aktif olan pencereyi kapatan bu tuş; Ctrl ile birlikte kullanıldığında ise (Ctrl+F4) pencere içindeki bir başka aktif pencereyi kapatmaktadır.
F5: Bu komutu destekleyen programlarda bir belge açar. F12: Etkin penceredeki dosyayı yazdırır. F3: Önceki geri alma eylemini iptal eder. F7: Etkin penceredeki e-postayı yanıtlar.
Windows üzerinde yer alan herhangi bir belge, doküman ya da klasörün isminin değiştirilmesini sağlamaktadır. İsmi değiştirilmek istenen dosyanın üzerine bir kere tıklanmasının ardından F2 tuşuna basılması halinde, seçili dosyanın ismi kolaylıkla değiştirilebilmektedir.
Num-lock tuşu da açıldığında, adından da anlaşıldığı üzere numaraları kilitler. Yani num-lock tuşu açıkken o tuşları numara olarak kullanabiliriz. Ama num-lock kapalıyken o tuşlardan sadece 4 6 8 2 tuşları işe yarar ki bunlar da yön tuşu işlevi görürler.
CTRL+Shift+N tuşları ile tarayıcıların tümünde, yeni bir gizli pencere açılmaktadır. Komutlar çok hızlı bir şekilde çağrıştırıldığından, CTRL+Shift+N tuşları kullanılmaktadır.
Excel 2016'da CTRL+H veya Değiştir düğmesi, Bul ve Değiştir iletişim kutusundaki Bul sekmesini açıyor.
Excel'de filtre oklarını ekleyipi kaldırmak için Ctrl + Shift + L tuşlarını kullanabilirsiniz. Birden fazla alana göre filtreleme yaptığınızda, tek tek bu filtre oklarını kaldırmak yerine, Ctrl + Shift + L tuşlarına basarak, tüm filtreleri temizleyebilirsiniz, oldukça kullanışlı bir yöntemdir.
Microsoft Office programlarında oluşturulan bir belgede, F7 tuşuna basılması halinde yazım kuralları ve dil bilgisi denetimi yapılmaktadır. Bir Word belgesinde, seçili olan bir metin üzerinde Shift tuşuyla birlikte kullanılırsa (Shift+F7) metin üzerinde sözlük taraması gerçekleştirir ve eş anlamlılar sözlüğünü açar.
Ctrl + M: Yeni bir slayt eklemek için kullanılır. Alt + H, F, S: Seçilen metnin yazı tipi boyutunu değiştirmek için kullanılır. Ctrl + S: Sunuyu kaydetmeye yarar.
firefox'taki ctrl+f5'in ikizi. aynı onun gibi önbelleği temizleyerek sayfayı yeniler. böylece sayfa kendine gelir.
F10 tuşunun Shift tuşu işe birlikte kullanılması, (Shift+ F10) bir belge ya da dosyaya sağ tıklamakla aynı sonucu vermektedir. Bazı bilgisayar marka ve modellerinde, bilgisayarı açma ya da yeniden başlatma esnasında BIOS ayarlarına ulaşılmasını sağlar.
Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar ile bir dokümandaki, e-tablodaki veya sunudaki kelimeleri bulabilir ve değiştirebilirsiniz. Ayrıca Ctrl + f (Mac'te ⌘ + f) klavye kısayolunu kullanarak bir dosya içinde arama yapabilirsiniz.
Windows logo tuşu + H tuşlarına basarak sesle yazmayı açın. Ayarlar'ı seçin ve aşağıdakilerden birini yapın: Ses kliplerine katkıda bulunmaya başlamak için Ses kliplerine nasıl katkıda bulunacağınızı öğrenin'i seçin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri