Katılma hesabınızı en az 50 GRAM olarak başlangıç limitiyle açtırabilirsiniz.
Hesap sahiplerine hem tasarruf etme hem de kazanç elde etme imkânı sağlar. Hesaba yatırılan her gram altın reel sektörde değerlendirilir, buradan elde edilen kâr ise size yine altın olarak geri döner. 1 ay vadeli Altına Altın Katılma Hesabı, 100 gr altın ile açılabilir.
Altına Altın Katılma Hesabı: 1 ay vadeli olarak minimum hesap açılış limiti 100 gr altındır. 3 ay-1 yıl arası vadelerde ise minimum hesap açılış tutarı 10 gr altındır. Altın Birikim Hesabı: Minimum açılış tutarı yoktur.
Özellikleri Minimum açılış tutarı 25 gramdır. Çalınma ve kaybolma riski olmadan tasarruflarınızı altın olarak değerlendirirken, altın olarak faiz getirisi elde etme imkânı sağlar. Tasarruf Mevduatı Sigortası kapsamındadır.
Enpara.com'da internet şube ve cep şube üzerinden kolaylıkla açabileceğiniz altın hesabı için minimum bir açılış tutarına gerek yoktur. Dilediğiniz miktarda altın satın alarak açabileceğiniz hesap, vadesiz mevduat hesabı niteliğindedir. Altın hesabı için herhangi bir masraf ve hesap işletim ücreti ödemeniz gerekmez.
İlgili 27 soru bulundu
Altın hesabı para kazandırır mı? Evet, tüm yatırım araçlarında olduğu gibi altın hesabı ile de güzel kazançlar elde edilebilir. Vadesiz altın hesabı ile gram bazında ufak yatırımlar yapabilmek mümkündür.
Vadesiz altın hesabı 1000/1000 saflıkta (24 ayar) olarak açılmaktadır. Minimum 0,01 gram ve katlarında altın alım satımı yapabilirsiniz. Bireysel olarak açılan Vadesiz Altın Hesabınız'dan hesap işletim ücreti alınmamaktadır.
Altın hesabı sayesinde hızlı ve kolay bir şekilde alım-satım yapılabilir. Aynı zamanda güvenli bir yatırım aracıdır. Dalgalanmalardan diğer yatırım araçlarına kıyasla daha az etkilenir.
Bankalar altın hesabından ne kadar kesinti yapıyor? Altın hesabından transfer işlem ücreti dışında herhangi bir kesinti yapılmamaktadır.
Özellikle yüksek meblağlarda ve uzun vadelerde yatırım yapmak isteyen kullanıcılar, vadeli altın hesabı seçeneğinden yararlanabilirler. Vadesiz altın hesabında herhangi bir faiz getirisi bulunmazken, vadeli altın hesabı sahipleri gram altın oranından faiz geliri kazanabilirler.
Vatandaşların altın hesabı açabileceği bankalar arasında Ziraat Bankası, İş Bankası, Garanti Bankası, Vakıfbank, Akbank, Kuveyt Türk, Halkbank, QNB Finansbank ve Yapı Kredi Bankası gibi bankalar bulunuyor.
Altınlarınızı Ziraat Bankası Şubeleri veya Anlaşmalı Kuyumcularına getirin, altın hesabınızda gram cinsinden güvence altına alın! Altınlarınızı Şubelerimize veya Anlaşmalı Kuyumcularımıza getirerek uzman eksperler tarafından değerinin hesaplanmasını sağlayabilir ve güvenli bir şekilde altın hesabınıza yatırabilirsiniz.
Özellikle hangi bankaların altın faiz oranı fazla sorusunun cevabı olarak, Odeabank, Burgan Bank ve İNG bank altın hesapları ilk sıralarda.
Vadesiz Altın Hesabı Özellikleri:
Vadesiz Altın Hesabı ile 0,01 gr (995/1000 saflıkta altın) ve katları şeklinde işlem yapabilirsiniz. Vadesiz Altın Hesabından hesap işletim ücreti alınmamaktadır. Vadesiz Altın Hesabınızdaki birikiminiz 200.000 TL karşılığına kadar Devlet Güvencesi altındadır.
Altın yatırımında en karlı olan seçeneğin gram altın olduğu biliniyor. Gram altın hem değerinde satılır hem işçilik maliyetine sahip değildir. Aynı zamanda gram altın kuyumcularda 1 ile 20 gram aralığında satılabilir.
Vadeli hesap açtığınızda bu süreç boyunca gram altının faiz oranları üzerinden kazanç elde edersiniz. Örneğin senelik %0,20 faiz oranının olduğu bir dönemde 100 gr üzerinden hesap açarsanız yılda brüt 0,2 gramlık altın değerinde kazanç sağlarsınız.
Vadesiz Altın Mevduat Hesabı ile 1 gramdan az olmamak kaydıyla, gelir vergisi ya da herhangi bir masraf ödemeden altın alım / satım işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Söz konusu hesaplar için alım satımı yapılan altınlar, 1000/1000 saflıktadır.
Diyanet İşleri Başkanlığı “Altına yatırım yapmak haram değildir,” dedi. Nedenlerini ise şöyle açıkladı: “ Kural olarak bedeli peşin olarak ödenerek ve herhangi bir faiz uygulanmadan, bir kuruluştan altın veya döviz alım-satımı yapmak caizdir.”
Kredi kartı ile altın almak, kişinin bütçesi, yatırım amacı ve tercihine göre değişir. Kredi kartı ile altın almak, nakit sıkıntısı çeken veya taksitli ödeme yapmak isteyen kişiler için mantıklı olabilir. Ancak, kredi kartı ile altın almak, komisyon, faiz ve limit gibi maliyetleri de beraberinde getirir.
"Altın bankadan mı ya da kuyumcudan mu alınmalı?" sorusunu da yanıtlayan Memiş, "Bankadan ya da kuyumcudan altın almaya karar vermek için yatırımın süresi dikkate alınıyor. Eğer uzun vadeli bir yatırım düşünülüyorsa bunun için kuyumcu tercih edilir.
Cevap: Vatandaşlar fiziki altınlarını (ziynet, meskuk altınları, işlenmiş ve hurda) rafineriler tarafından oluşturulan kuyumcu ağları üzerinden özel yazılım ve donanımlar aracılığı ile banka hesaplarına aktarabilecekleri gibi ayrıca banka şubeleri kanalıyla da fiziki altın teslim edebileceklerdir.
Örnek fiziki altın kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı aşağıdaki tabloda görülebilir. Vade sonunda Merkez Bankası tarafından açıklanan altın alış fiyatının düşük olması durumunda yatırımcıların elde edeceği vade sonu anapara, ilave getiri ve faizden oluşan meblağ korunur.
Altın alıp satmak veya biriktirmek isteyen kişiler genellikle bu hesap türüne yönelir. Çünkü vadesiz altın hesabı açmak için bankaya fiziki olarak altın götürmenize gerek yoktur. Hesap açmak ve alım-satım yapmak gibi işlemler internet ya da mobil şubeler üzerinden kolayca gerçekleştirilebilir.
Müşterisi olduğunuz bankaya başvurarak altın hesabı açabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulama ya da internet bankacılığını kullanarak da altın hesabı açabilirsiniz. Açılan altın hesabına, banka hesabınızdaki para karşılığında bankanın güncel oranı aracılığıyla altın alarak altın ekleyebilirsiniz.
Akıllı telefonlar değerli metal ve nadir elementlerle yüklüdür. Örneğin tipik bir iPhone 0,034 gr altın, 0,34 gr gümüş, 0,015 gr paladyum ve gramın binde biri kadar platin içerir. Ayrıca biraz daha ucuz olan alüminyum (25 gr) ve bakır (15 gr) da vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri