1) Karbonat: En bilinen yöntem karbonat ve su karışımıdır. Orta boy bir leğenin içine ayaklarınızı kaplayacak kadar ılık su ve 2 tatlı kaşığı karbonat ekleyin. Ayaklarınızı bu karışımın içinde yaklaşık 20 dakika bekletin. 1 hafta boyunca bu işlemi tekrarlarsanız kokunun azaldığını veya tamamen bittiğini görebilirsiniz.
Ayakkabılarınızın içine damlatabileceğiniz birkaç damla portakal ya da limon yağı bu problemden kurtulmanızı sağlayabilir. Ayakkabı kokusu için ne yapılır sorusunun bir diğer cevabı da karbonat. Ayakkabılarınızın içine biraz karbonat serpin ve bir gece bekletin. Bu, ayakkabınızdaki nemi emerek kokuyu yok eder.
Karbonat ile Ayak kokusuna çözüm: Mutfaklarda kullanılan karbonat aynı zamanda ayakta meydana gelen kötü kokuları gidermek için de etkili bir çözüm sunabilir. Ayakta terleme sonucunda meydana gelen bakteriler ölü hücrelerle beslenerek çoğalır.
1) Karbonat
Ayakkabı kokusu karbonat ile yok edilebilir. Kullanılan yaygın doğal çözümlerden biri olan karbonat koku baskılayıcı özelliktedir. Gece ayakkabılarınızın içine serpiştireceğiniz karbonat sayesinde sabah kokular yok olur. Silkeleyerek ayakkabınızın içindeki karbonatı temizleyebilirsiniz.
Özellikle sıkı ayakkabılar giyme, ayak hijyenine yeterince dikkat etmeme veya bakteri oluşumu gibi durumlar kokuya sebep olabilir. Ayak kokusuyla başa çıkmak için düzenli olarak ayakları uygun sabunla yıkamak, pamuklu çoraplar giymek önemlidir. Ayrıca, ayakkabıların dışarıda havalandırılması kokuyu azaltabilir.
İlgili 39 soru bulundu
Suyun içerisine 3 ila 4 yemek kaşığı karbonat ekleyin. Ayaklarınızı yaklaşık 20 dakika kadar karbonatlı suyun içinde bekletin ve yumuşamalarını sağlayın. Bekleme süresi sonunda ayaklarınızı yumuşak bir havluyla kurulayın. Daha sonra tırnaklarınızı tırnak makasıyla istenilen boyutta kesin.
Karbonatı yalnızca kötü kokuları gidermek için değil; kötü koku oluşmasını engellemek için de farklı yöntemlerle kullanabilirsiniz. Kötü kokan çamaşırlarınızın üzerine biraz karbonat serpin. 20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra fırçalayarak karbonatı yedirin ve giysiyi temizleyin.
Örneğin, ayaklarınızı suya biraz tuz veya elma sirkesi ekleyerek on ila yirmi dakika boyunca bekletebilirsiniz. Karbonatlı Ayak Banyosu: Ayak mantarı tedavisinde karbonatlı ayak banyosu yapmak da yararlı olabilir. Sıcak suya birkaç kaşık karbonat ekleyin ve ayaklarınızı 15-20 dakika boyunca bekletin.
Çatlayan ve kuruyan ayaklara iyi gelir. Böyle bir sorununuz varsa sıcak suya karbonat ve sirke koyarak ayaklarınızı bu suda 20 dakika bekletebilirsiniz. Karbonatlı su ayak kokuları için de faydalıdır. Kötü ayak kokusundan, ayaklarınızı bir süre karbonatlı suda bekleterek kurtulabilirsiniz.
Kabartma tozu ayaklarda ki teri almaktadır. Ayak kokusunun başlıca nedenlerinden biri de ayakların yoğun bir şekilde terlemesidir. Ayağın terlemesini engelleyen kabartma tozu yöntemini her hafta uygulayabilirsiniz. Böylece ayak kokusunu giderir ve önlersiniz.
Ayak kremi kullanmak ya da ayaklara vazelin sürmek de ayak kokusunu büyük oranda önlemektedir. Eğer ayaklarınızda oluşmuş bir nasır varsa banyo yaptıktan sonra ayaklarınızı nasır taşı ile ovun.
Genellikle yıkama ile ayaklardaki nem miktarı ve mikroorganizma sayısı geçici olarak azalır. Daha sonra tekrar hem koku hem terleme hem mikroplar eski seviyesine ulaşır. Eğer koku çok ise ılık su içerisine biraz kolonya ya da ispirto koyarak ayakları bir kaç dakika banyo yaptırmak ayaklardaki kötü kokuları alacaktır.
LİMON KÜRÜ Limon, antiseptik özelliği sayesinde zararlı bakterilerin oluşmasını önler. Bir adet limonu iyice sıkın ardından ped pamukla koltuk altınıza sürün, kötü kokuyu azaltmasının yanı sıra terden kararan koltuk altının rengini de düzenler. Limonu sürdükten 15 dakika sonra ılık su ile durulamayı unutmayın.
Karbonat, beyaz sirke, limon suyu da ayak banyo suyunuza katabileceğiniz, sert deriyi kolayca yumuşatan malzemelerdir. Ilık su ile ayaklarınızı 15-20 dakika dinlendirin ve pedikür için yumuşamasını sağlayın. Ayak banyosuna başlamadan önce tırnaklarınızda oje varsa, temizlemeyi unutmayın.
Doğal beyazlatıcı özelliğe sahip limon ve karbonat kullanılarak hazırlanan karbonatlı limon maskesi, güneş, sivilce ya da başka bir nedenle ortaya çıkan cilt lekelerini gidermeye yardımcı olur.
Karbonatın en önemli faydaların birisi olarak cilt gözeneklerini temizlemesi görülür. Cilt gözeneklerini temizler ve cilt için gerekli nemlendirmeyi yapar. Ayrıca ciltteki lekelenmeleri de yine karbonat ile geçirebilirsiniz. Ciltte sadece lekelenme değil ayrıca yara izlerini de karbonat geçirmektedir.
Karbonat, banyonuzdaki kireç, sabun kalıntıları ve kirleri çıkarmak için harika bir temizleyicidir. Bir miktar karbonatı suyla karıştırarak macun kıvamına getirin ve bu karışımı banyo fayanslarının ve küvetin üzerinde sürün. Ardından bir fırça veya sünger ile iyice ovun ve durulayın.
Maden suyu gibi karbonatlı su da tamamen organik bir içecektir ve mide şikayetlerinin dakikalar içerisinde geçmesini sağlar.
Ilık suyun içerisine sirke ilave edildikten sonra ayakların su soğuyana kadar içerisinde bekletilmesi ayak mantarına iyi gelir. Ayaklar, ılık su içerisine eklenen karbonatlı su soğuyana kadar bekletilerek ayak mantarından kurtulmak amaçlanır.
Karbonatlı Su
Ayak mantarı karbonat yardımıyla tedavi edilebilmektedir. Ayak mantarından şikayetçi olan bireylerin her akşam karbonatlı suyun içinde ayaklarını bir süre boyunca bekletmesi önerilmektedir.
1) Limon Suyu
Bu suyun içinde 20 dakika kadar ayaklarınızı bekletin. Limon ayaklarda oluşan bakterileri yok edip kokuyu ortadan kaldıracaktır. Antioksidan özelliği sayesinde ayaklarda oluşan hastalıkları da önleyerek sağlıklı ayaklara sahip olmanızı sağlayacaktır.
Ayağınıza kına yakmak için cam bir kasenin içine limon suyu ile beraber kına karışımını koyabilirsiniz. Bunun için 1 yemek kaşığı kına ve 1 yarım limon suyunu karıştırın ve macun kıvamına gelene kadar devam edin. Bu karışımı parmak aralarına, tırnaklara ve ayağın altına sürerek 1 saat beklemeniz yeterli olur.
Ayaklarınızı temizledikten sonra ayaklarınıza biraz aloe vera jeli sürün. Aloe vera antibakteriyel özellikleri ile bilinir ve ayak kokusunu giderir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri