Vadesiz Altın Hesabı, güvenli bir şekilde gram bazında altın almanızı sağlayan vadesiz mevduat hesabıdır. Vadesiz Altın Hesabı açtırmak için şubenize başvurabilir ya da internet/mobil şubemizden kendiniz de açabilirsiniz. Döviz alır satar gibi Altın (XAU) alım satımı yapabilirsiniz. Verilen kur değerleri 1 gr içindir.
Vadeli altın hesabı, seçtiğiniz süre boyunca belli bir faiz oranı üzerinden kazanç sağlar. Bu hesabı, bankalara göre değişmekle birlikte en az 10 gr altınınız varsa açabilirsiniz. Vade sonunda faiz kazancı üzerinden %15 stopaj kesilir. Ayrıca altınlarınız, 150.000 TL'lik nakit bedeline kadar devlet güvencesine alınır.
Altın hesabı para kazandırır mı? Evet, tüm yatırım araçlarında olduğu gibi altın hesabı ile de güzel kazançlar elde edilebilir. Vadesiz altın hesabı ile gram bazında ufak yatırımlar yapabilmek mümkündür.
Altın hesabı sayesinde hızlı ve kolay bir şekilde alım-satım yapılabilir. Aynı zamanda güvenli bir yatırım aracıdır. Dalgalanmalardan diğer yatırım araçlarına kıyasla daha az etkilenir.
İş Bankası Vadeli Altın Hesap ile de vadeniz boyunca gram altının faiz oranları üzerinden bir kazanç elde edersiniz. Örneğin yıllık %0.10 faiz oranının olduğu bir dönemde 250 gr altınınız bir yılda brüt 0,25 gramlık altın değerinde bir kazanç getirir.
İlgili 29 soru bulundu
Altına Altın Katılma Hesabı: 1 ay vadeli olarak minimum hesap açılış limiti 100 gr altındır. 3 ay-1 yıl arası vadelerde ise minimum hesap açılış tutarı 10 gr altındır. Altın Birikim Hesabı: Minimum açılış tutarı yoktur.
Vadesiz altın hesabı 1000/1000 saflıkta (24 ayar) olarak açılmaktadır. Minimum 0,01 gram ve katlarında altın alım satımı yapabilirsiniz. Bireysel olarak açılan Vadesiz Altın Hesabınız'dan hesap işletim ücreti alınmamaktadır.
Yatırımlarını altın ile yapmak isteyenler en mantıklı altın grubunun hangisi olduğunu araştırıyorlar. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yaptığı açıklamada en karlı altın grubunun astar altın olduğunu açıkladı.
"Altın bankadan mı ya da kuyumcudan mu alınmalı?" sorusunu da yanıtlayan Memiş, "Bankadan ya da kuyumcudan altın almaya karar vermek için yatırımın süresi dikkate alınıyor. Eğer uzun vadeli bir yatırım düşünülüyorsa bunun için kuyumcu tercih edilir.
Özellikle hangi bankaların altın faiz oranı fazla sorusunun cevabı olarak, Odeabank, Burgan Bank ve İNG bank altın hesapları ilk sıralarda.
Altın alıp satmak veya biriktirmek isteyen kişiler genellikle bu hesap türüne yönelir. Çünkü vadesiz altın hesabı açmak için bankaya fiziki olarak altın götürmenize gerek yoktur. Hesap açmak ve alım-satım yapmak gibi işlemler internet ya da mobil şubeler üzerinden kolayca gerçekleştirilebilir.
Müşterisi olduğunuz bankaya başvurarak altın hesabı açabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulama ya da internet bankacılığını kullanarak da altın hesabı açabilirsiniz. Açılan altın hesabına, banka hesabınızdaki para karşılığında bankanın güncel oranı aracılığıyla altın alarak altın ekleyebilirsiniz.
Hesaba yatırılan her gram altın reel sektörde değerlendirilir, buradan elde edilen kâr ise size yine altın olarak geri döner. 1 ay vadeli Altına Altın Katılma Hesabı, 100 gr altın ile açılabilir. 3 ay ile 1 yıl arasında istenilen vade seçeneğinde 50 gr altın ile hesap açılabilir.
Özellikle yüksek meblağlarda ve uzun vadelerde yatırım yapmak isteyen kullanıcılar, vadeli altın hesabı seçeneğinden yararlanabilirler. Vadesiz altın hesabında herhangi bir faiz getirisi bulunmazken, vadeli altın hesabı sahipleri gram altın oranından faiz geliri kazanabilirler.
Bankalar altın hesabından ne kadar kesinti yapıyor? Altın hesabından transfer işlem ücreti dışında herhangi bir kesinti yapılmamaktadır.
Minimum açılış tutarı 25 gramdır. Çalınma ve kaybolma riski olmadan tasarruflarınızı altın olarak değerlendirirken, altın olarak faiz getirisi elde etme imkânı sağlar. Tasarruf Mevduatı Sigortası kapsamındadır. Faiz tutarı üzerinden %15 oranında stopaj (MSİGV) kesintisine tabidir.
Banka hesabına altın ekleyebilmek veya banka hesabından altın çıkartmak fiziki olarak mümkün değildir. Hesabınızda bulunan Türk Lirası karşılığında banka üzerinden altın alabilir veya hesabınızdaki altını kur dahilinde Türk Lirasına çevirerek çekebilirsiniz.
Kuveyttürk, Yapıkredi ve Garanti Bankası hesaplarınızdaki gram altını banka hesabımıza havale ederek karşılığında fiziki gramlık altını sigortalı kargo ile adresinize gönderiyoruz.
Altınlarınızı Ziraat Bankası Şubeleri veya Anlaşmalı Kuyumcularına getirin, altın hesabınızda gram cinsinden güvence altına alın! Altınlarınızı Şubelerimize veya Anlaşmalı Kuyumcularımıza getirerek uzman eksperler tarafından değerinin hesaplanmasını sağlayabilir ve güvenli bir şekilde altın hesabınıza yatırabilirsiniz.
BOZDURMAK İSTEDİĞİNİZ ALTININ TÜRÜ NEDİR? 24 ayar altın, külçe altın ve gram altınlar ile yatırım yapanlar, altınlarını bozdurdukların da zarara uğrama olasılıkları çok düşüktür. Çünkü bu tarz altınlar saf olarak satılır ve üstünden işçilik parası alınmaz.
Yatırım için genellikle gram altın tercih edilir. Küçük birimlere bölünmüş olması nedeniyle işçilik maliyeti oldukça düşüktür. Gram altının likiditesinin yüksek olması kolaylıkla alınıp satılabilmesini sağlar. Ons altın alım satımlarında mutlaka piyasa koşulları takip edilmelidir.
Gram altın 24, çeyrek 22 ayar. Bu nedenle gramın değeri nispeten yüksek. Her iki altın türünün vadeye bağlı olarak yatırımcısının yüzünü güldürdüğünü söylemek mümkün ancak karlı bir yatırım için gram altın almak daha ideal sayılıyor.
Gram altın işlemlerinde saklama komisyonu alınırken Vadesiz Altın Mevduatı hesaplarında saklama komisyonu alınmamaktadır.
Vadesiz Altın Mevduat Hesabı ile 1 gramdan az olmamak kaydıyla, gelir vergisi ya da herhangi bir masraf ödemeden altın alım / satım işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Söz konusu hesaplar için alım satımı yapılan altınlar, 1000/1000 saflıktadır.
Fiziki Altın Dönüşümlü Kur Korumalı TL Katılma Hesabı (FATSİ) Nedir? Yurt içi yerleşik gerçek ve tüzel kişi müşterilerimizin yastık altındaki altınlarını ekonomiye kazandırarak kur riskine karşı koruyan aynı zamanda müşterilerimize hesap açılışında peşinen ilave getiri imkânı sunan bir hesap türüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri