Yalova'nın güneybatısında yer alır. Doğuda Kocaeli, güneyde Bursa, batıda Çiftlikköy ilçesi, kuzeyde İzmit Körfezi ile çevrilidir. İstanbul'a 70 km, Bursa'ya 100 km, Yalova'ya 27 km uzaklıktadır.
Altınova Yalova iline bağlı bir ilçedir. Doğuda Kocaeli, güneyde Bursa illeri, batıda Çiftlikköy ilçesi, kuzey ve kuzeydoğuda da İzmit Körfezi'yle çevrilidir.
Altınova (Ayazmend), Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesine bağlı bir mahalledir. İzmir Çanakkale kara yolu üzerinde, İzmir-Balıkesir il sınırının yakınında Balıkesir tarafında bulunmaktadır. Mahalle geniş tarım arazilerine ve zeytinliklere sahiptir.
1930 yilinda Kocaeli'nin Karamürsel ilçesine bagli köy statüsüne kavusan Altinova, çevre köylerden gelenlerin yerlesimi ve dogu Karadeniz ve dogu Anadolu'dan göç edenlerin katilimlariyla kisa sürede artan nüfus ve merkezi konumu nedeniyle 7 haziran 1987 yilinda belediye statüsüne kavusarak belde oldu. 6 haziran 1995 ...
Altınova, 1930 yılında Kocaeli'nin Karamürsel İlçesine bağlı bir köy konumunda iken, yaşanan nüfus artışı ile belde statüsü kazanmıştır. 6 Haziran 1995 tarih ve 550 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile de İlçe statüsü kazanarak Yalova İli'ne bağlanmıştır.
İlgili 34 soru bulundu
Yalova - Altinova arası yaklaşık olarak 380 km'dir. Kamil Koç ile Yalova - Altinova seyahatiniz tahmini olarak en az 6 saat 15 dakika saat sürer.
Atatürk'ün, "Kurtuluşa öncü" ve "Benim Kentim" olarak bahsettiği Yalova, adeta yazlık başkent haline gelmiş ve yine Atatürk'ün isteği üzerine 1930 yılında İstanbul'un ilçeleri arasına katılmış, 1995 yılında ise İstanbul ili'nden ayrılarak il yapılmıştır.
Altınova gezinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında Hersek Lagünü ve Gölü gelmektedir. Altınova Değirmen Kalıntısı, Geyikdere, Hersekzade Ahmet Paşa Cami ve Çoban Kale, ilçeye geldiğinizde görmeden dönmemeniz gereken yerler arasındadır.
Eski adı “Ayazmend” olan, Atatürk'ün 13 Nisan 1934 yılında ziyareti sırasında, sapsarı buğday başaklarıyla kaplı, dümdüz, uçsuz bucaksız ovaları görüp “buraya Altınova demeli, son derece kıymetli, verimli ovalar” demesinden sonra “Altınova” adını alan bu güzel belde; denizi, 13 kilometre uzunluğundaki eşsiz kumsalı ve ...
Ayvalık'ın diğer plajları kadar kalabalık olmayan ve bölgenin neredeyse en sakin plajı olan Altınova sahilinin denizi çok temiz olup mavi bayraklı olması sayesinde tatilcileri kendine hayran bırakıyor.
İzmir - Altinova arası mesafe kaç km? İzmir - Altinova arası yaklaşık olarak 25 km'dir.
Ortalama rakımı 950 M. olup, Güneyinde Saçıkara köyü, Güneydoğusunda Başkuyu Kasabası, Batısında Kıllar köyü ve Kuzeyinde İmamoğlu yer almaktadır. Altınova TİM. Konya İline bağlı Kadınhanı İlçesinin 60 Km. kuzeyinde Ankara'ya 189 Km. Konya İline 120 Km. uzaklıktadır.
Altınova nüfusu 2020 yılına göre 30.780.
Gebze - Altinova arası mesafe kaç km? Gebze - Altinova arası yaklaşık olarak 402 km'dir. Kamil Koç ile Gebze - Altinova seyahatiniz tahmini olarak en az 5 saat 5 dakika saat sürer. Bu durum hava ve trafik koşullarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir.
Yalova, Türkiye Cumhuriyeti'nin Marmara Bölgesi'nde yer alan bir ildir. Marmara Denizi kıyısındaki il, İstanbul'a bağlı iken 6 Haziran 1995'te il olmuştur. Yalova ilinin nüfusu 276.050'dir.
Coğrafi Konum: Yalova'nın güneybatısında yer alır. Doğuda Kocaeli, güneyde Bursa, batıda Çiftlikköy ilçesi, kuzeyde İzmit Körfezi ile çevrilidir.
Akdeniz iklimine sahip olan ve yazların oldukça sıcak, kışların ise genellikle yağışlı geçtiği Altınova'nın en hareketli ve kalabalık dönemi yaz ayları. Yazlıkçıların ve turistlerin yaz döneminde gelmesiyle birlikte nüfusu büyük oranda artan Altınova, deniz, kum, güneş keyfi için kuşkusuz yaz aylarında tercih edilmeli.
Altınova Sinan, Antalya ilinin Kepez ilçesine bağlı bir mahalledir.
Çınarcık
Yalova'nın en turistik ve en çok ziyaret edilen ilçesi olan Çınarcık, yerli ve yabancı turistlerin sıcak yaz aylarında Marmara Denizi'nin tadını çıkarmak için mutlaka uğradığı yerler arasında.
Tadıyla Yalova'nın özgün meyvelerinden olan kızılcık, her yıl ağustos ayının ilk haftası Çınarcık İlçesi'ne bağlı Şenköy'de düzenlenen festivalle gastronomi meraklılarını Yalova'ya çekmekte ve coğrafî işaret tescili alma yolunda olan Yalova'nın meyvelerinden olma özelliğini taşımaktadır.
Şehrin En Meşhur Yemeklerinden:Milföylü Yalova Kebabı
Şehrin en özel lezzetleri arasında bulunan milföylü Yalova kebabı, ana yemek olarak sunulmaktadır. Şehre geldiğinizde mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasındadır.
Yalova, Türkiye'nin kuzeybatısında, Marmara Bölgesi'nin güneydoğu kesiminde yer almaktadır. İlin kuzeyinde ve batısında Marmara Denizi, doğusunda Kocaeli, güneyinde Bursa (Orhangazi-Gemlik) ve Gemlik körfezi yer almaktadır.
Yalova Adının Kaynağı:
tarihçileri ise bu yöre için Yalakova adını kullanmışlardır. Bölgeye Yalakabad da denmiştir.
Yalova nüfusunun az olmasının birçok sebebi vardır. Bu sebepler arasında coğrafi konumu, küçüklüğü ve ekonomik yapısı sebep gösterilebilir. Yalova İstanbul ve Bursa gibi büyük şehirlerin arasında yer almaktadır. Bu durum Yalova'nın göç almasını zorlaştırmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri