Isı kaynağı olmasa da buzdolabının duvara çok yakın bir şekilde konumlandırılması da gereken soğutma işleminin sağlanması için engel oluşturabilir. Tüm bu nedenler düşünüldüğünde dolabınızı güneşten ve herhangi bir ısı kaynağından uzakta, duvara ve çevresine en az 5 santimetre uzaklıkta konumlandırmalısınız.
3. Buzdolabınızın verimli çalışabilmesi için çevresinde uygun bir hava sirkülasyonu olmalıdır. Eğer buzdolabı duvara girintili bir yere yerleştirilecekse tavanla arasında en az 5 cm, duvarla arasında en az 5 cm boşluk olmasına özen gösteriniz.
Buzdolabının içine soğuk hava eşit bir şekilde dağılmazsa, arka duvarında karlanma ve buzlanma oluşabilir. Bunu önlemek için, buzdolabının iç duvarlarıyla yiyecekler arasında dört parmak boşluk bırakılmalıdır.
Buzdolabıyla duvar arasında en az 5 santimetre, üst dolapla arasında en az 3 santimetre ve her iki yanında ise yarımşar ya da birer santimetre boşluk bırakmanız gerekiyor. Bu şekilde buzdolabı hem daha verimli çalışıyor hem de aşırı ısınma sorunu yaşamıyor olacaktır.
Buzdolabınızda gıdalarınızı sakladığınız soğutucu ve dondurucu bölmelerin kapakları arasındaki bölgede ve aynı bölgenin yan taraflarında sıcaklık hissedebilirsiniz. Bu sıcaklık, buzdolabınızın düzgün çalışabilmesi için ısıtıcıların çalıştığı anlamına gelir ve normaldir.
İlgili 23 soru bulundu
Buzdolabınız ısınıyor ise; · Ürününüzün gövde kısmındaki iki bölme arası veya kapı kenarları ısınıyor ise bu konuda asla endişelenmeyin. Bu durum esasında bir problem veya arıza teşkil etmez. İlerleyen dönemlerde de arıza oluşmasına sebebiyet vermez.
o Buzdolabınızdan fokurtu veya şırıltı şeklinde bir ses geliyor ise, bu buzdolabınızın içerisindeki borularda dolaşan gazın sesidir. o Buzdolabınızdan su akış sesi geliyor ise, buz çözme işlemi esnasında, eriyen buzun buharlaştırma kabına akarken bu sesi çıkarması normaldir.
Sayfanın üst kenarından en az 3,5 cm, sol kenarından en az 3,5 cm, alt ve sağ kenarından en az 3 cm boşluk bırakılır. 3. Paragraflar, ilk satır girintisi 1 cm, satır aralığı 1,5 olmak üzere iki yana yaslı olarak düzenlenir.
Buzdolabının kapısı açık kalırsa enerji yakımı artar ve buda faturanızın daha fazla gelmesini sağlar. Aynı zamanda buzdolabının kapağının sürekli ve uzun süre açık kalması durumunda buzdolabının bozulmasına sebep olabilir.
Kışın balkondaki dondurucu olumsuz etkilere maruz kalır - teknik, yüksek nem oranı için elverişsizdir. Açık bir balkon, soğutma ünitesini yağış, toz ve nem etkilerinden korumaz.
Buzdolabının içine soğuk hava eşit bir şekilde dağılmazsa, arka duvarında karlanma ve buzlanma oluşabilir. Bunu önlemek için, buzdolabının iç duvarlarıyla yiyecekler arasında dört parmak boşluk bırakılmalıdır. Buzdolabı içine sıcak yiyecek koymamalısınız.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
BUZDOLABI NEDEN SU AKITIR? Buzdolaplarında su akıtma problemi genel olarak yemeklerin sıcak konmasından kaynaklanır. Yani diğer bir ifade ile yiyecekler buzdolabına çok sıcak ya da çok soğuk yerleştirilmemelidir. Aksi takdirde buzdolabının iç kısmı üzerinden terleme ile beraber su akıtma durumu ortaya çıkar.
Standart bir buzdolabının genişliği genellikle 60 cm ile 70 cm arasında değişir. Yükseklik, 150 cm ile 180 cm arasında olabilir. Derinlik ise genellikle 60 cm ile 70 cm arasında bulunur.
Buzdolabının buzluk kısmının -18, normal kısmının +4 derece olabileceğini söylemiştik. İdeal buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun asıl yanıtı budur. Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır.
Buzdolabı modelleri genel olarak 165-185 cm yükseklik, 54-70 cm genişlik ve 60-69 cm ölçüleriyle mutfağınızda yer kaplıyor. Küçük alanlar için tasarlanan büfe tipi modeller ise 82 cm civarı yükseklik 47 cm genişlik ve 53 cm derinlik ölçüleriyle alternatif sunuyor.
Buzluk yani derin dondurucu kısmının uzun süre açık kalması ise içerisinde yer alan gıdaların hızla çözülmesine, erimesine ve dolayısıyla tüketilemeyecek duruma gelmesine neden olmaktadır.
İlk olarak, buzdolabının kapağı açık kalırsa dolabın içindeki hava ısınacağından cihaz daha fazla enerji tüketir. Dolayısıyla, buzdolabınızın enerjiyi daha verimli kullanabilmesi için kapısının uzun süre boyunca açık bırakılmaması gerekir.
Lastiklerin birbirine yapışmıyor olma sebebi kapının uzun süre açık kalmış olması olabilir. Bunun sonucunda sıcak hava içeri girer ve soğutma azalır. Bir bezi sıcak su ile ıslatıp, lastikleri sildikten sonra kapağı iki saat boyunca açmayın. Lastikler yumuşayarak birbirine yapışacaktır.
Düzen > Kenar Boşlukları'na tıklayın. Özel Kenar Boşlukları'nı seçin. Kenar Boşlukları'nda, yukarı ve aşağı okları kullanarak istediğiniz değerleri girin.
Sayfa Düzeni sekmesinin Sayfa Yapısı grubunda Kenar Boşlukları > Özel Kenar Boşlukları'na tıklayın.
Motor rulmanları arızası: Buzdolabının motoru, içinde hareketli parçalar olan bir yapıdadır. Motor rulmanları aşınabilir veya zarar görebilir. Bu durumda motor çıt çıt sesleri çıkarabilir. Fan arızası: Buzdolabının içinde veya dışında yer alan fanlar arızalanabilir.
Bu durum da normaldir. Fanlar, kapak kapalıyken devreye girerek soğuk havanın buzdolabının içinde dolaşmasını sağlar. Kapıyı açtığınızda kesiliyor, kapattığınızda başlıyorsa, bu fan sesidir. Özellikle gece sessizliğinde daha rahat duyulur ve normaldir.
Derecelerin uygun ayarda olmasına rağmen kompresör sürekli çalışmaya devam ediyor ise gün içerisinde dolap kapıları çok sık açılıp kapatılıyor olabilir. Bu durum soğutucu ve dondurucu bölümün ısınmasına neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri