Isıtarak Temizleme Herkesin aklına kolayca gelebilecek bir yöntem, ısı yöntemiyle yapışkan yüzeyi yumuşatıp bezle silmeye çalışmak işe yarayabilir. Eğer folyo yapıştırılmış yüzeyde taşlaşmış şekilde inatçı yapışkan yoksa bu yöntem sizin işinizi görecektir.
1- En basit folyo sökme araçları plastik ragle ve kazıyıcılardır. Folyonun altına sokup yapışkan tabakayla üst pvc kısmı ayırarak ilerlenir. 2- Elektrikli aletler pek yaygın kullanılan bir yöntem olmasa da ısı tabancası folyoyu yumuşatmak için fazlaca kullanılır.
6) Alüminyum Folyo
Yanmış tencereyi temizlemek için bir diğer alternatif yöntem için ihtiyacınız olanlar kabartma tozu ve alüminyum folyodur. Yanık bölümlere kabartma tozu serptikten sonra buruşturduğunuz alüminyum folyoyu mutfak teli gibi kullanarak temizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Diyelim ki köşede kenarda hava kabarcıkları kaldı. Alın elinize bir toplu iğne ya da maket bıçağının sivri ucunu, o bölgelerde minik birkaç delik açın. Saç kurutma makinasıyla o bölgeyi biraz ısıtıp bez yardımıyla havayı atın dışarı. Hepsi o kadar.
İlgili 23 soru bulundu
Isıtarak Temizleme
Herkesin aklına kolayca gelebilecek bir yöntem, ısı yöntemiyle yapışkan yüzeyi yumuşatıp bezle silmeye çalışmak işe yarayabilir. Eğer folyo yapıştırılmış yüzeyde taşlaşmış şekilde inatçı yapışkan yoksa bu yöntem sizin işinizi görecektir.
Su, nem ve buhardan etkilenmez. Silinebilir, deterjana karşı dayanıklıdır.
Bant izini çıkarmak için ev yapımı temizleyiciler ve çamaşır sodası gibi malzemeler kullanabilirsiniz. Sirke, yapışkan kalıntıları çözen etkili bir temizleyicidir. Tuz ve limon suyu karışımı da lekeleri temizlemekte etkilidir. Bulaşık deterjanı, yapışkan izlerini çözmek için güçlü bir seçenektir.
Folyo sökücü, folyonun bulunduğu bölgeye zarar vermeden kolay bir şekilde çıkarılmasını sağlar. Folyo sökücü ile folyo sökme işlemi kolay bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Folyonun yapışkanlık alt tabakasına işleyerek yapışkanın yumuşamasını sağlar.
Ayrıca, yapışkan malzeme kapalı etiket kolaylaştırmak için pencere temizleyicileri, alkol sürtünme ve diğer alkol bazlı temizlik maddeleri kullanabilirsiniz. Çözeltiler de ön camı temiz bırakarak, tutkalı eritir.
Lekeli bölgeye aseton döküp birkaç dakika bekleyin ve bir diş fırçası yardımıyla alanı temizleyin. Bant ve etiket kalıntılarından kurtulmak için sabunlu suyu da deneyebilirsiniz. Eğer kalıntılar bir objenin üzerindeyse de sıcak sabunlu suda bekletin. Daha sonra yıkadığınızda tertemiz olduğunu görebilirsiniz.
Folyonun kenarlarından başlayarak 20 derece açıyla çekerek sökmeye başlayın. Eğer hızlı kaldırırsanız folyo koparak işinizi zorlaştırabilir. Folyonun yumuşamasını sağlayın. Üst katmanı kaldırdıktan sonra en önemli bölüm olan yapışkan tabakanın temizlenmesi bölümüne geçin.
Folyoları sökücü jel olarak bir fırça veya rulo yardımı ile folyaya yedirilir. Yüzeyde bir tanaka yapılmaya çalışılır. Bir müddet beklendikten sonra kendiliğinden kabarma görülür. Bu kabarmanın ardından bir spatula yardımı ile çıkmış folyo yüzeyden alınarak işlem sonlandırılır.
Alüminyum folyo, ısıya dayanıklı bir üründür. Yüksek ısıya maruz kalsa dahi yanmaz.
Pişirme esnasında oluşan buhar, alüminyumun çözünmesine sebep olur ve çözünen alüminyum yiyeceklere nüfuz eder. Bunun sonucunda ise vücutta ağır metal birikimi yaşanır.Asitli ve yüksek ısıda pişirilen yiyeceklerde kesinlikle kullanmamalıyız. Ayrıca donmuş gıdaları sarmaktan da kaçınmalıyız.
Çok üstün korozyon özelliklerine sahip olması, üzerinde oluşan oksit tabakasının koruyucu olmasındandır. Elektrik iletkenliği %64,94 IACS'dir (saf Al, 2 °C'de). Erime sıcaklığı 660 °C, kaynama sıcaklığı ise 2519 °C'dir.
Cam giydirme reklam ürünlerinde kullanılan one way vision sökülmesi oldukça zor gibi gözüksede bu işleri yapabilmek için özel sıvılar üretilmiştir. Yapı marketlerde one way vision sökücü sıvı satılmaktadır. Eğer sıvı kullanmak istemiyorsanız çeşitli yöntemler vardır. Isıtma yöntemi ile sökülme işlemi yapılabilmektedir.
Alüminyum folyolar bir nevi ince metal levha, demir olarak düşünülebilir. Doğada bulunan ham maddesi ise boksittir. Boksit, ülkemizden çıkarılan bir madendir ve dünya genelinde alüminyum folyo üretimlerinin %90'a yakın kısmı boksit kullanılarak yapılır.
Yüzeylere ısı uygulanmasına gerek yoktur. Şişeyi püskürtme yapacağınız bir şişeye doldurun, folyo üzerine püskürtün ve püskürttüğünüz yüzeyin üzerini muşamba, çöp torbası gibi bir malzeme ile kapatın, kenarlarını bantlayın.
Çamaşır deterjanını doğrudan leke üzerine dökerek nemli bir bez ile ovalayarak kumaş ya da mobilyalardaki yapıştırıcı lekesini kolayca temizleyebilirsiniz. Masa, çanta ve ayakkabı gibi yüzeylere damlayan Japon yapıştırıcı lekesi için leke üzerine karbonat dökerek margarin ile ovalamalısınız.
Sıcak Su ve Sabun: kurumuş pimapen etiketlerini ılık su ve hafifçe sabunlu bir bez veya sünger ile silin. Bu, yüzeydeki kirin ve bazı inşaat kalıntılarının çözülmesine yardımcı olabilir. Kurumuş etiketleri çıkarmak için saç kurutma makinesi veya fön makinesi gibi ısınma cihazları kullanabilirsiniz.
Pimapen ve plastik yüzeylerde de sabunlu su kullanımı sağlanmaktadır. Ahşaptan ve Mobilyadan Bant İzi Nasıl Temizlenir? Ahşap ve mobilyalardan bant lekesi çıkarmak için aseton kullanımı sağlanmaktadır. Aseton içerisinde yüksek çözelti maddesi içererek lekeleri tamamen yüzeyden arındırmaktadır.
Şeffaf kaplama aracınız parlaklığını kaybettirmez ve tam şeffaf yapısı sayesinde belli olmaz. Şeffaf kaplama folyosu kullanım ömrü 10 yıldır. Bu zaman zarfında hiçbir şekilde yapısı bozulmadan tam koruma sağlar ve istediğiniz zaman söküp atabilirsiniz.
Yapışkanlı folyoların kullanım alanlarına; ahşap, metal, fayans, mermer, cam, duvar örnek verilebilir. Genellikle ahşap mobilya yüzeyi değiştirme ve mutfak ve banyo fayansları değişimlerinde kullanılır. Yapışkanlı folyoları yeniden dizayn etmek istediğiniz tüm alanlarda kullanabilirsiniz.
Araç Folyo Kaplama Uygulaması Boyaya Zarar Verir mi ? FOLYOCARS firmasının tarafından kullanılan araç kaplama malzemesi ISO TSE CE gibi standart testlerden başarıyla geçmiş olup boyaya herhangi bir zarar vermediği kanıtlanmıştır. Teknik anlamda oksijenle ilişkisi kesilen hiçbir madde çürüme ve oksitlenme yapmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri