Bu nedenle normal temizlik ürünleriyle silmek, Amerikan kapınızın dokusuna zarar verebilir. Aynı şekilde temizliğe devam edilirse kapınız çürüyebilir ve kötü bir görünüme bürünür. Bu nedenle Amerikan kapınızı temizlerken tuz ruhu, çamaşır suyu, cif gibi kimyasal maddelerden uzak durun.
Kapı temizliği denildiği zaman çoğu kişinin aklına hemen deterjan, çamaşır suyu gibi yüksek kimyasal içeren ürünlerle temizlemek gelir. Fakat üzülerek belirtmeliyiz ki bu uygulama çoğu kapı türü için son derece yanlış bir uygulama olacaktır.
Bulaşık süngeri veya yumuşak bir sünger kullanın, temiz pamuklu/mikrofiber bezleri yanınıza alın. Lekeler çok inatçıysa doğrudan yüzeye yumuşak bir sabun sürüp bir süre emilmesini de sağlayabilirsiniz. Kapı direklerini ve kapıları sabunlu suyu kullanarak tamamen temizleyin.
Beyaz kapı temizliği için tercih edilebilecek malzemelerden biri de bulaşık deterjanıdır. Evde arap sabununu olmadığı durumlarda aynı etkili temizlik sonucunu elde etmek için bulaşık deterjanı da kullanabilirsiniz.
Beyaz kapılarınızı yıpratmadan kusursuz bir şekilde temizlemek istiyorsanız yumuşak bir sünger, nemli bez ya da sırf kapı temizliği için tasarlanmış özel bezleri gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Detaylı değil de günlük bir temizlik içinse kuru ve yumuşak bir toz bezi size yardımcı olacaktır.
İlgili 24 soru bulundu
Leke Temizliği: Kapı yüzeyinde lekeler veya kirli izler varsa, hafif nemli bir bez kullanarak temizleyin. Su ile seyreltilmiş nötr bir temizlik maddesi kullanabilirsiniz. Fakat kapının malzemesine ve boyasına göre uygun temizlik ürünlerini tercih etmeye özen gösterin.
Lake kapınızı temizlemek için öncelikle bir kovaya ılık su doldurun. Ardından içine yarım kapak ahşap temizleyici veya tercihinize göre bir kaşık sirke ekleyin. Mikrofiber bez yardımıyla kapınızı silin. Ardından kurulama beziyle kurulayın.
SARARAN KAPILARI KAR BEYAZI YAPMAYA YARAYAN YÖNTEMLER
Karbonat ve sirke karışımı: Yarım çay bardağı karbonatı, sirkeli su karışımının içine ekleyin ve karıştırın. Bu karışımla kapıyı fırçalayın. Ardından nemli bir bezle kapıyı durulayın.
Bir kovaya su doldurun, içine az bir miktar beyaz sabun rendeleyin. Sünger yardımıyla kapınızı narince silin. Ardından duru su hazırlayın ve mikrofiber bez yardımı ile sabun kalmayana dek silin. Ardından kuru bir bezle hiç su kalmayacak şekilde kurulayın.
Kapı kollarınızın temizliği için sadece suyla ıslatılmış nemli bir bez kullanmanız yeterli olacaktır. Asla kapı kollarınızı kimyasal maddeler içeren deterjanlar ile silmeyiniz. Aksi halde kullanılan kimyasal maddeler kapı kollarınızın yüzeyinde lekelenmelere, renk atmalarına sebep olacaktır.
Sirke-su, bulaşık deterjanı-su karışımları da ahşap kapı temizliğinde kullanılıyor.
PVC Yüzeyler için: Asperox Sarı Güç'ü kirli pvc kapı, pvc pencere, pvc sandalye, pvc masa yüzeye püskürtüp kısa bir süre bekledikten sonra nemli bir sünger veya bez ile silin.
Normal Pimapen temizliğinde aşındırıcı içermeyen sıvı veya krem deterjanlar kullanılmalı, temizleme işlemi beyaz yumuşak bir bezle yapılmalıdır. Pencerenin iç ve dış yüzeyi deterjanla ıslatılmış bezle camın silinmesi gibi birkaç kez sürülerek yapılmalı ve ardından bastırmadan kurulanmalıdır.
Sadece beyaz yüzeylerde, metallerde çamaşır suyunun dezenfekte etkisinden yararlanabilirsiniz. Koltuk, halı gibi yüzeylerde çamaşır suyu kullanılmaz. Çamaşır suyu banyo, mutfak ve tuvalet gibi alanlarda hijyen sağlamak için kullanılır.
Çamaşır suyu, giysileri temizlemek, kir ve lekeleri çıkarmak, sararan ya da inatçı lekeleri olan beyaz giysileri ağartmak, renkli giysilerin rengini ve parlaklığını korumak için kullanılan kimyasal bir temizleyicidir.
Öyle ki çamaşır suları ile yapılan temizlik evdeki mikropları yok etmekte en ideal seçimdir. Çamaşır suları içerisindeki sodyum hipoklorit sayesinde zeminlere doğrudan etki ederler. Kullanıldıkları ortamlarda sağladıkları hijyenin yanı sıra fayanslar da üstün beyazlıklar da elde edilir.
Pencerelerin normal temizliğinde aşındırıcı içermeyen sıvı veya krem deterjanlar kullanılmalı , temizleme işlemi beyaz yumuşak bir bezle yapılmalıdır. Pencerenin iç ve dış yüzeyi deterjanla ıslatılmış bezle camın silinmesi gibi birkaç kez sürülerek yapılmalı ve ardından bastırmadan kurulanmalıdır.
Amerikan kapılar astarlı bir şekilde imal edilip boyalı halde satıldığından dolayı ancak tekrar selülozik boya ile boyanabilirler. Amerikan kapı yüzeylerine vernik uygulaması yapılamaz. Astar boya uygulaması yapıldığından dolayı üzerine uyguladığınız vernik HDF yüzeye işlemeyecektir.
Bulaşık sabunlu su ile ahşap kapınızı silebilirsiniz.
Yumuşak bir bulaşık sabunu kullanın. Küçük temizlik için, sıcak suyla karıştırılmış bir miktar yumuşak bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Aşındırıcı olmayan bir süngeri suya batırın ve ahşap kapınızın yüzeyini ovalayın.
Öncelikle; Boyalı kapılar olan bu modeller, temizlik sırasında hassasiyet gerektirir. Bu sebeple kapıya zarar vermeyecek temizlik malzemelerini seçerek işe başlamalısınız. Doğal ve bitkisel içerikli ürünler seçtikten sonra bir kova ılık suya iki ölçek oranında deterjan koymalısınız.
Lake Kapı Sararır Mı? Lake Kapı yüzeyinde bulunan Lake boya sayesinde sararma yapmaz.
Beyaz lake mutfak dolabı temizliği için yapacağımız en sağlıklı temizleme yöntemi iki yumuşak bez (tercihen mikro fiber) ve ılık su yardımıyla olmalıdır. Eğer lekeler nemli bir bezle çıkmayacak kadar inatçı ise o zaman cam silmek için kullandığımız spreylerden biraz temizleme suyuna ilave edebiliriz.
Lake mobilyaların parlaklığı kullanıcı tercihine bağlı olarak ultra mat ile çok parlak arasında olabilir. Bulundukları mekana modern ve estetik bir görüntü verirler. Düz ve pürüzsüz yüzeye sahip oldukları için lake mobilyaların temizliği de oldukça kolaydır. Nemli bir bez veya mikrofiber bezle kolayca temizlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri