İleri teknoloji ile üretilmiş, yüksek kaliteli ve etkin maliyetli bir yalıtım malzemesidir. Yüksek ısı yalıtımı yanında ses yalıtımınıda önemli katkı sağlamaktadır.
Alüminyum ve polyester laminasyonlu, dış koşullara mukavemetli kaplama. Oto ses yalıtımı malzemesi olarak ta kullanılır. Yüksek kaliteli hammadde seçimi ile en iyi performans.
Alüminyum yapısı gereği ses yalıtımı sağlar ve gürültü kaynaklarını ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Yangın ve nem korumasını aynı anda güvenilir bir şekilde gerçekleştirir.
Koruyucudur. Hava etkilerine dayanımı sayesinde kapladığı alanı korur. Isı ve ses iletim katsayısı düşüktür.
Yüksek basınçlı metal alaşımlı havalandırma kanallarının izolasyonunda, ısıtma, soğutma, ses ve nem geçirmezliğin gerekli olduğu alanlarda kullanımı uygundur. Aleve dirençli, neme, tüm hava şartlarına, kızılötesi ışınlara, kimyasallara karşı dayanıklıdır. Isı ve ışığı yansıtır.
İlgili 24 soru bulundu
Alüminyum folyonun yaklaşık %75'i gıda, kozmetik ve kimyasal ürünlerin ambalajlaması için ve %25'i endüstriyel uygulamalar için kullanılır (örneğin, ısı yalıtımı, elektrik kabloları ve elektronik).
Sert ve düzgün yüzeyli katı cisimler sesi yansıtır; yumuşak ve pürüzlü yüzeyler sesi daha fazla soğurabilir.
Ses yalıtımı konusunda en başarılı sonuçlar elde edebileceğiniz İzocam Taşyünü, İzocam manto Taşyünü, nfaf ses yalıtım süngeri, nfaf Yapışkanlı ses yalıtım süngeri, genel Taşyünü ve cam yünü ürünler ses yalıtımı konusunda bilindik en başarılı ve en iyi malzemelerdir.
Ses Geçirmeyen Maddeler Nelerdir? Ses geçirmeyen maddeler; strafor, yün, halı, çift cam, gözenekli tuğla ve süngerdir. Kullanım alanı oldukça geniş olan ve sesin daha az iletilmesini sağlayan bu maddeler kaliteli seçildiğinde yüksek verimlilik sağlamaktadır.
Akustik Ses Emici Malzemeler
Piramit sünger, yumurta sünger, labirent sünger ve düz akustik süngerler alev almaz 50-70-90DNS yoğunluğunda ses emici süngerlerdir.
Düşük seviyede ısı yalıtımı için piramit, yumurta, melamin süngerler kullanılır. Ses şiddeti yüksek ise süngerpan adı verilen rebonded bondex süngerler kullanılır. Ses yalıtımı yapılması planlanan alan stüdyo, konser alanı, sinema gibi ortamlar ise bariyerli süngerlerin kullanılması uygundur.
Mantar şiltesi, mantarlı kauçuk, akustik karo halı, zemin kauçuk levha, parke altı mantar şiltesi, aks titreşim askı takozu, kauçuk tabanlı akustik halı gibi zemin ses yalıtım malzemeleri kullanılmaktadır.
Sesi azaltmak için birkaç temel yaklaşım vardır; kaynak ve alıcı arasındaki mesafeyi arttırmak, ses dalgalarının enerjisini yansıtmak veya absorbe etmek için gürültü bariyerleri kullanmak, ses bölmeleri gibi sönümleme yapıları kullanmak veya aktif ses üreteçleri kullanmak.
Parke altı ses yalıtımı, üst kattaki gürültülerin zemin aracılığıyla alt kata ulaşmasını önleyen bir uygulamadır. Ayrıca bu uygulama, darbelerden kaynaklanan titreşimli seslere de engel olur.
Keçe, köpük, polyester ve polipropilen karışım malzemeler çok yaygın kullanılır.
Isı yalıtımında olduğu gibi ses yalıtımında da hava boşluğu önem arz etmektedir. Asgari 5cm olması gereken hava boşluğu ürünlerin direk yapı ile temasını engelleyerek titreşim kaynaklı seslerin duvar yada tavan yüzeyine dağılmasını engeller.
En basit yöntem kapı pencere bantları aracılığı ile camın kenarlarını kapatmak olabilir. Bunun yanı sıra camdaki ya da çerçevedeki çatlakları köpük ile doldurabilirsiniz. Pencereden gelen sesi engellemek için bir perde de kullanabilirsiniz. Bu noktada kalın kumaşlı bir ürün tercih etmeye özen göstermelisiniz.
Ses geçirmez odaya sahip olmak için kullanabileceğiniz yöntemler arasında kitaplık kullanımı, akustik perdeler ve akustik sünger paneller bulunur. Tercihinize göre bu yöntemlerden birini seçebilir ve istediğiniz ses geçirmez odaya kolay şekilde sahip olabilirsiniz.
Üst kattan ses gelmemesi için yapılan birkaç ses yalıtım işlemi bulunmaktadır. Bariyerli akustik bondex sünger, keçeli ses bariyeri, epdm ses bariyeri, süngerpan üst kattan gelen istenmeyen sesleri kesmek için kullanılmaktadır. Kaliteli malzeme seçimi ve profesyonel bir işçilik hizmeti ile %90 ses kesimi sağlanabilir.
Ses yalıtımına hastanelerde, ofislerde, sinema&tiyatro salonlarında, öğrencilerin dikkatinin dağılmaması için okul çevresinde, müzik stüdyolarında, apartman çevrelerinde, hava alanlarında, fabrika çevrelerinde ve yaşamın olduğu her alanda ihtiyaç duyulur.
Strafor, ham petrolün yağ kısmından elde edilen ve plastikler sınıfında bulunan, sıcak, soğuk ve ses yalıtımı için kullanılan mavi, yeşil ve beyaz renklerinde (kaliteye göre) tanecikli yapıda bir yalıtım ürünüdür.
Lastik, pamuk, yün, keçe ve halı gibi maddeler sesi az iletirler, yansıtmaz, söndürür. Tahta, demir, bakır, taş, beton, alüminyum gibi maddeler ise sesi iyi iletir.
Yumuşak ve gözenekli malzemeler, sert ve pürüzsüz malzemelere göre sesi daha iyi soğurur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri