Kaju, önceden 180 santigrat dereceye ısıtılmış bir fırında yaklaşık 12 ila 15 dakika boyunca kavrulabilir, basit bir çeşitlilik için yağ ve tuzla karıştırılabilir. Farklı tatlar için ballı kavrulmuş, biberiyeli kavrulmuş veya tatlı ve baharatlı kavrulmuş kajuyu da deneyebilirsin.
Bir insan en sağlıklı yağ ihtiyacını kuruyemişlerden sağlıyor. Ancak yemişlerin kavrulması demek bu doğal yağların trans yağa dönüşme ihtimalinin olduğu demek. Dolayısıyla doğal bir besin olarak kuruyemiş tüketilmek isteniyor ise kesinlikle çiğ olarak alınmalıdır.
Sıcak ve nemli iklimlerin meyvesi olan kaju, herhangi bir işlem görmeden kurutulduğunda çiğ kaju olarak tüketilmektedir. Çiğ kaju ise sağlık için oldukça faydalıdır.
İlgili 16 soru bulundu
Kuruyemiş doğru saklandığı sürece uzun aylar boyunca taze kalabilen besinlerdir. Kapalı poşetlerde alınan kuruyemişlerin hava ile bağlantısı kesildiği için güvenerek satın alınabilir. Açtığınız zaman hava ile etkileşime girmeye başlar ve ne kadar çok etkileşimde bulunursa o kadar hızlı bozulma görülür.
Kajunun vücut sağlığına olan sayısız faydalarını görebilmek için günde 4 tane kaju yemeniz yeterlidir. KAJUNUN ZARARLARI NELERDİR?
Kaju Besin Değeri
Kilo kontrolü için, dikkatli bir şekilde tüketilmesi gereken kajunun aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır. Diyet listelerinde kendine yer edinen kaju, günde bir avuçtan fazla tüketilmemelidir. 100 gram kaju ortalama; 18.2 gram protein, 32.7 gram karbonhidrat ve 43.8 gram yağ içerir.
Ayrıca yüksek lif içeriği sayesinde bağırsak sağlığımız için oldukça yararlı. Kaju fıstığı: Kaju fıstığı bol miktarda magnezyum içeriği sayesinde kan basıncını dengelemeyi destekler ve yüksek tansiyonun düşmesine yardımcı olur.
Sıradan bir tavaya koyduğunuz çiğ çekirdekleri ocağın üzerine alın. Orta ateşte sertleşene kadar tüm çekirdekleri kavurun. Yapmanız gereken şey sadece bu kadardır. Bununla birlikte ne kadar kavuracağınız konusuna ise damak zevkiniz karar verecektir.
Yani fındık nasıl kavrulur, dediğimizde eğer ki tava kavurma yöntemini uyguluyorsanız buradaki en önemli husus tavadaki fındığın kısık ateş üzerinde pişirilmesidir. Kısık ateşe bıraktığımız fındıkların 3 ila 5 dakika arasında altını üstüne getirmeli veya tahta kaşık yardımı ile devamlı karıştırmalıyız.
Çiğ badem ve çiğ fındık ise; magnezyum, protein, vitamin E ve lif gibi esansiyel besin ögelerinden oldukça zengin bir besindir. Bu zengin içeriğiyle özellikle karın yağlarını yakmak için oldukça etkili bir besindir. İçeriğindeki kalsiyum yağ yakımını sağlayan en önemli mineraldir.
Diyet beslenmesinde doyurucu ve sağlıklı bir atıştırmalık tüketmek isterseniz gün içinde 1 avuç kaju ihtiyacınızı karşılayacaktır.
Kaju içerdiği sağlıklı yağlar sayesinde, yağ yakımını hızlandırmaktadır.Metabolizmayı hızlandıran bu besin beyin ve sinir sistemi performansını da artırır. İçeriğinde protein,yağ,lif ve omega 3 vardır.Hatta omega 3 bakımından en zengin besin kaynaklarından biridir.
Kaju nasıl saklanmalıdır? -Cam kavanozlarda nemsiz ve hava almayan ortamlarda saklanması önerilir. -Musko olarak hava almayan kilitli poşetlerde sizlere ulaştırdığımız ürünü serin ve kuru yerde muhafaza edebilirsiniz.
Düzenli olarak kaju fıstığı tüketmek, serotonin seviyesini artıracağı için, mutlu, canlı ve zinde hissedersiniz. Stres seviyeniz düşer, endişeli ruh haliniz geçer ve iyi bir uyku almanızı sağlarak antidepresan kullanmanızı gerektirecek bir durum ortaya çıkma riski azalır.
Antep fıstığı badem, ceviz, fındık gibi yağlı tohumlara göre karbonhidrat, protein, B1, B6, E vitaminleri, demir, potasyum, beta-karoten, toplam fitosterol ve lutein içeriği bakımından zirvede yerini almaktadır .
Hindistan'ın hasat zamanı Mayıs, Brezilya'da ise Ekim ayıdır. Kaju meyvesi çabuk çürüdüğünden ekonomik değere sahip değildir. Kaju fıstığının diğer fıstık çeşitlerinden daha pahalı olma nedenlerinden biri her iklimde yetiştirilememesi ve her kaju elmasından ancak bir adet kaju fıstığı üretilebilmesidir.
Çiğ kaju fıstığı ve kaju fıstığı olmak üzere ikiye ayrılan kajuyu, düzenli olarak gün içerisinde dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
Kaju, bağ dokularında hücrenin yapısını koruyan bir kolajen içermektedir. Bu kolajen yaraların çabuk iyileşmesini sağlarken aynı zamanda cildi dış etkenlere karşı korumaktadır.
Her gün bir avuç kaju tüketimi ile vücutta safra taşı oluşumunun önüne geçilebilir. Kansızlığı gidermeye destek olur, kan basıncını düzenler ve böylece kalbin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.
Artmış serotonin seviyesi, ruh halinin iyi olmasını sağlayarak stresle baş edebilmeye yardımcı oluyor. Badem, fındık, fıstık ve kaju gibi triptofandan zengin olduğu bilinen sert kabuklu yemişlerin tüketilmeleri de stresi azaltmada etkili oluyor, kaygıların yatışmasına katkı sağlıyor.
Kajunun içerisinde yüksek oranda bakır ve magnezyum vardır. Kişilerde bakır ve magnezyum eksikliği saç dökülmelerinin önünü açar ve pek çok sağlık sorununa sebep olur. Saç dökülmelerinizi engellemek ve daha sağlıklı, parlak saçlara sahip olmak için kaju tüketimine önem vermelisiniz.
Kaju diğer çerezler gibi helaldir, haram olmasını gerektirecek herhangi bir sebep yoktur, haram olduğunu iddia edenler varsa onlardan bunun delilini talep etmeniz uygun olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri