Alüminyum profillerin boya gereksinimi yoktur. Arzu edilen renkte eleksol işlemine tabi tutularak profiller kullanılarak işlevselliği kazandırılır. Müşterinin kullanmasına uygun hale gelen alüminyum doğrama fiyatları kalite ve zarafeti yanında oldukça uygundur.
Aluminyum yüzeylerde astar olarak, literatürde “etch/wash primer” olarak bilinen, içinde aşındırıcı kimyasallar olan özel astarlar kullanılabildiği gibi -yeterli derecede temizlik ve pürüzlendirme işlemini takiben- akrilik boyalar ve bazı Epoksi tipleri de astar olarak kullanılabilir.
Aluminyum ve Galvaniz yüzeyler genelde parlak, pürüzsüz yüzeylerdir. Çeşitli sebeplerden (estetik görünüş, korozyona karşı korumanın artırılması vs.) dolayı aluminyum ve galvaniz yüzeylerin boyanması istenebilir.
Alüminyum malzemeleri boyamak için su fazına, glisero boyaya ya da solvent fazına sahip epoksi boyaya sahip akrilik bir lateks boya kullanmanız gerekecektir. Başarılı bir sonuç alabilmek adına uygun astar ve boya tercihi dikkatlice yapılmalıdır.
Alüminyum profil statik boyamanın hemen sonrasında mutlaka topraklama yapılması gerekir. Bu şekilde yapılan boya uygulaması, zeminde daha net ve daha kalıcı olur. Malzeme boya ile kaplandıktan sonra fırınlama sistemi uygulanır. 200 derecelik fırının ısısı toz boyanın eriyerek profile geçmesini sağlar.
İlgili 20 soru bulundu
Selsil Sprey Boya Beyaz Alüminyum Ahşap, metal, seramik, plastik, beton, kağıt, kumaş, cam, karton gibi yüzeylere uygulayabilirsiniz. İNTERNET MAĞAZAMIZA ÖZEL FİYAT!
Alüminyum Rulo çekici bir görünüme sahip olması için ayrıca yüksek direnç sağlamak için iki kez pişirilmiş boyanır. Dış cephe paneller için Polyester veya PVDF boyalarıyla Alumax Alüminyum Levha Boya Hatlarında yüksek kalite ile boyanır.
Alüminyum nasıl temizlenir? Ilık su dolu bir kabın içerisine 5-6 damla bulaşık deterjanı damlatın. Yumuşak bir bezi ya da süngeri bu sabunlu su içerisine batırın ve alüminyum çerçevelerinizi nazikçe temizleyin. Aşırı kirli kısımları dairesel hareketlerle temizleyin.
Kararan alüminyum nesneleri sıcak sabunlu su ile yıkayarak başlayabilirsiniz. Yumuşak bir sünger veya bez kullanarak yüzeyi nazikçe temizleyin. Limon suyu ve tuz karışımı, alüminyum yüzeylerin kararmasını gidermede etkili olabilir.
Boya Yüzeyi
Kompozit paneller dünyadaki en son teknoloji olan bobin boyama teknolojisi ile boyanmaktadır. Üretimde Akzo Nobel firması tarafından Saray için özel olarak geliştirilen Multilayer PVDF ve Antigraffiti PVDF boyaları kullanılmaktadır.
Alüminyum ve alüminyum alaşımları, "kromat kaplama" veya "kromatlama" adı verilen, korozyona dayanıklı bir dönüşüm kaplamasıyla işlenir. Genel yöntem; alüminyum yüzeyini temizlemek ve ardından bu temiz yüzeye konsantre kromat kaplama ürünü kullanılarak asidik bir kromat bileşimi uygulamaktır.
Parlak metalik görünümlü bir son kat boyadır. Uygulaması kolay, astarlanmış yüzeylere yapışması iyidir. Yüzeylerde UV ışınlarını yansıtan bir son kat boyadır.
SEBEBİ: Uygulama viskozitesinin yüksek olması, uygun tiner kullanılmaması, uygulama basıncının çok yüksek olması, boya ile yüzey arasında asın sıcaklık farkı, boya tabancasının yüzeye çok yakın tutulması, çok kalın uygulama yapılması.
Süt: Alüminyum eşyaları, süt ve su karışımı olan bir tencerenin içinde kaynatın. Kaynatma işleminden sonra temiz bir bezi sütlü su karışımına batırın. Alüminyum yüzeyleri bu bezle sildiğinizde, kir ve lekelerin yok olduğunu göreceksiniz.
Alüminyum korkulukların en çok tercih edilen modeli yuvarlak boru şeklinde olanıdır. Montajının daha kolay olması, bununla beraber fiyatınında daha düşük tutulması buna sebep gösterilebilir. Fakat ahşap tutamaklı ve camlı olarak kullanma seçenekleri de mevcuttur. Alüminyum korkuluklar kesinlikle paslanmazdır.
Alüminyum korkuluk, binaların genelde balkon, merdiven, teras, Merdivenlere, balkonlara, yapılan güvenlik ve estetiğini sağlamak için Alüminyum profiller kullanılarak yapılan uygulamaya Alüminyum korkuluk denir. Alüminyum korkuluğun diğer isimle alüminyum küpeşte adı da verilir.
Alüminyum, havadaki oksijenle doğal olarak bir reaksiyona girer ve yüzeyinde koruyucu bir oksit tabakası oluşturur. Bu tabaka, son derece ince olmasına rağmen, alüminyumun alttaki kısımlarını daha fazla oksitlenme ve korozyondan korur.
Alüminyum ve Çelik Karşılaştırma
Paslanmaz çelik demir, krom, nikel, manganez ve bakırdan yapılmıştır ve korozyona karşı direnci fazladır fakat alüminyum, yüksek oksidasyon ve korozyon direncine sahip olduğu için aşırı asidik ve baz ortamlarda hızlı bir şekilde paslanma gösterebilir.
Oksit, pas temizleme yöntemlerinde olduğu gibi tel fırçalar, zımparalar veya asitler gibi mekanik ve kimyasal yöntemler de oksitlenmiş metallerin yüzeylerini temizlemekte kullanılabilir.
Kalınlıkları 25-32-45 mm olan alüminyum profillerin çeşitli ebatlarda kesilip, uygun birleşim aparatlarıyla çerçeve şekline getirilerek oluşturulmasıyla meydana gelen display ürünüdür. Bilgilendirme ve tanıtım amaçlı kullanılmaktadır.
Alüminyum doğramalar, su ve sabunla yıkanabilir. Sabun, doğramaların yüzeyini temizler ve parlatır. Doğramalar, temiz bir bezle kurulanmalıdır. Alüminyum doğramalar, temiz bir bezle kurulanmalıdır.
Sistemsel olarak ne tip aluminyumu nasıl temizleyeceksiniz sorusuna cevap bulmanız gerekir. Aluminyum temizliği birkaç şekilde yapılabilir. Asidik alüminyum temizleyici parlatıcı kullanılabilir. Alkali aluminyum temizleyici asit içermeyen alumimyum temizleyici parlatıcı kullanılabilir.
Alüminyum kompozit panel dayanıklı ve uzun ömürlü yapı malzemesidir. Kırılmaya karşı dayanıklıdır. Paslanma, oksitlenme, çatlama veya yangın gibi durumlara karşı oldukça dirençlidir.
Metal yüzeyler boyanacaksa antipas özellikli boya kullanımı önem arz eder. Bunun sebebi, antipas metal boyaların uygulandıkları yüzeyin paslanmasını geciktirmesi ve yüzeyi aşındırıcı etkilerden korumasıdır. Antipas boya, içeriğinde, paslanma önleyici sentetik, su bazlı ve solvent kimyasallara yer verir.
Hidrokarbon reçine esaslı, alüminyum toz ihtiva eden son kat boyadır. Kalorifer, soba , demir parmaklık vb.. metal yüzeylerde kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri