Alüminyum tencere 50 cm ebatındaki ürünler salça ve sos yapımında aynı zamanda da kamplarda kullanılır. Alüminyum tencere 60 cm boyutunda bulunan ürünler konservelik domates ya da biber yapımı için ideal olabilir.
Asitli besinleri alüminyum kaplar da saklamayın
“Alüminyum, besinin asit ve alkali olmasından etkilenir. Sirke, limon, domates vb. besinler alüminyum çözülmesine neden olur ve besine geçer. Besinlerle alınan alüminyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir gibi minerallerin vücuda olan biyo yararlılığını azaltır.
Alüminyum döküm tencereler, homojen ısı dağılımı sayesinde özellikle kızartmalar için idealdir. Bu, yiyeceklerin eşit bir şekilde kızarmasını ve her tarafının aynı kıvamda olmasını garanti eder. Bu nedenle, kızartmalık sebzeler, etler ya da balıklar için bu tür tencereler tercih edilir.
Evde mis kokulu salçalar, pekmezler yapmak için ihtiyaç duyulan önemli ürün ise uygun bir tavadır. Asil Konsept alüminyum çap: 89 cm pekmez tavası salça tavası alüminyum kazan, bu noktada sıklıkla kullanılan mutfak ürünleri arasında yer alır. Alüminyum tava, hafifliği ile kolayca başka bir yere taşınabilir.
Alüminyum Tencerede Kızartma Yapılır Mı? Alüminyum tencere modellerinde kızartma çeşitleri yapılabilir. Kızartma yaparken her zaman dikkat ettiğiniz ısı iletkenliğini alüminyum tencere çeşitlerinde de bulabilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Bir diğer sebebi ise hatalı tava ve tencere seçimi. İnce yapılı çelik ya da alüminyum tencere veya tavalar kullanılarak pilav yapılmaya çalışıldığında ısıya çok da dayanıklı olmayışlarından ötürü ve doğru yayamamaları nedeniyle pirinçler tabana yapışabilir.
Alüminyum çaydanlık veya tencere zaman içerisinde ve kullanıma bağlı olarak oksitlenebilir veya kirlenerek kararabilmektedir. Bu gibi durumda evsel organik ürünler veya evsel kimyasal ürünler kullanabilirsiniz. Örneğin sirke ve limon endüstriyel olmayan alüminyum kaplarda aşırı bir kararma yoksa işe yarayabilmektedir.
Domates salçası
Kabuklarından ve tohumlarından ayrıştırılan domates püresi, kaynatma veya güneş altında kurutma gibi yöntemlerle salça haline getirilir. Domates salçasını sulandırıp domates suyu haline getirerek kullanmak da mümkündür.
Tıpkı reçel yaparken olduğu gibi salçayı pişirirken ve karıştırırken de mutlaka temiz ve kaynar su ile yıkanmış tahta kaşık kullanmalısınız. Metal kaşık kullanırsanız metalin içinde bulunan maddeler nedeniyle salça tepkimeye girebilir ve yapısı bozulabilir. Bu da salçanın kısa süre içinde küflenmesine neden olabilir.
Elma sirkesinin mucizevi faydaları: Sivilceleri kurutuyor, lekelere iyi geliyor! SALÇANIN ÜZERİ NEDEN BEYAZLAR? Salça domates ve kırmızı biber gibi sebzelerin ezilerek suyunun çıkarılması ve bu suyun kaynatılmasıyla elde edilen bir besindir. Salçanın üzerinin beyazlaması ve küflenmesi içeriğindeki nemden kaynaklanır.
Bu malzemeler çok daha güvenlidir ve gıdalarınıza kimyasal madde bulaştırmaz. 3. Alüminyum tencere kullanmaktan kaçının. Alüminyum, Alzheimer hastalığı gibi sağlık sorunlarıyla ilişkilendirilen bir malzemedir. Bu nedenle mümkün olduğunca bu malzemeden kaçınmanız faydalı olur.
Yaklaşık üç yıldır tava olarak sadece cam. kullanıyoruz. Karatay diyeti kitabında "Yemekleri pisirirken cam, celik. veya emaye tencere, tepsi kullanılacak.
Alüminyum tencere ve alüminyum folyo
Alüminyum nörotoksik bir metaldir. Yükseltilmiş alüminyum seviyeleri Alzheimer ve ALS dahil olmak üzere birçok merkezi sinir sistemi hastalığına neden olabilir. Alüminyum tencere genellikle kaplı olsa da, kaplama aşınmaya eğilimlidir ve bu nedenle bulaşma riski oluşturur.
Ürünlerin ilk kullanımda önce sıcak su ve bulaşık deterjanı ile yıkanması gerekmektedir. Kesinlikle başka herhangi bir kimyasal çözücü kullanılmamalıdır.
Salça yapımı
Kilolarca domates, ''kevgir'' adı verilen süzgeçlerden geçirilip posalarından ayrıldıktan sonra tuzlanıp birkaç gün beklemeye bırakılıyor. Daha sonra bakır kazanlara dökülen domates suyu, salça kıvamına gelinceye kadar kaynatılıyor. Kavanozlara doldurulan salçalar, kış boyunca sofralara lezzet katıyor.
Salçanızın sulanmaması için karıştırırken tahta kaşık kullanmalısınız. Metal kaşık salçanızı sulandıracaktır. Eğer salçanızı koyulaşana kadar ocakta kaynatmak istemiyorsanız salçanızı fırında ya da üzerine bir tülbent örterek güneşte de de bekletebilirsiniz.
Kurutma işlemi için eylül ayında sabahları 9-11, öğleden sonra ise 15-17 saatleri arası idealdir. Bu saatler dışında güneşte kalan salçaların renkleri koyulaşır. Bu saatlerde güneşe çıkardığınız domatesleri 5 gün boyunca arada karıştırarak salça haline getirebilirsiniz.
Domatesli püreyi tencerelere alıp kısık ateşte, suyunu çekene kadar kaynamaya bırakın. Dibinin tutmaması için tahta bir kaşık yardımıyla aralarda karıştırın. Suyunu çeken ve kıvam alan salçayı sıcakken önceden kaynatılmış temiz ve kuru kavanozlara aktarın. Kapaklarını sıkıca kapatın.
Örneğin sulu bir domatesten çok fazla salça çıkmayacağını bilmelisiniz. Yine de ortalama bir rakam söylemek gerekirse, 10 kilo domatesten 1-1,5 kg civarında salça elde edebilirsiniz.
Güneşte kurutulmuş domates salçası tarifi Not: Domates sosunu hazırladığınızda poşetlere koyduktan bir gün sonra tuz ilave ediniz. Salçanızı sıktıktan sonra tepsilerde beklerken tuzunu tekrar kontrol edin eğer azsa tuzu bellirgin olacak şekilde tekrar tuz izlave edin .
Kenara aldığımız salçaları kavanozlara doldurup sıcak kapak ile birlikte kapatalım.Bu yöntem uzun süre salçanın bozulmaması için gereklidir. Bu arada salçaya konulan tuz oranı %5 ideal kıvamdır.Yani 1 kg salça için 50 gram tuz.
Çelik alaşımlı ve demir malzemeler normal hava şartlarında korozyona uğrayarak paslanırken, Alüminyum döküm malzemenin korozyona karşı direnci çok yüksektir. Alüminyum döküm malzeme kolay kolay paslanmaz.
Alüminyum ve diğer pek çok metaller temas ettiği besine geçebilir. Bu özellik besinin nötr, alkali veya asit oluşu ile artar yada azalır. Örneğin: sütün alüminyum tencerede kaynatılması sonucu tencerede kararma olması alüminyumun süte geçtiğini gösterir.
Alüminyum nasıl temizlenir? Alüminyum tavaları temizlemek için öncelikle karbonat ve su ile kalın ama akışkan kıvamlı bir macun oluşturulması gerekir. Oluşan bu macunu tavanın üzerine yayın ve alanları olabildiğince kalın şekilde kaplayın. Yumuşak kıllı bir fırça ya da sünger ile tavayı fırçalayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri