Sadece piksellerin belirli bir kısmıyla aydınlatma yapılır. Kapalı olan pikseller tamamen kapalıdırlar. Bu nedenle Always On Display tüm gün boyunca açık tutulsa bile pil tüketimine etkisi oldukça düşüktür.
Kilit ekranı seçimleri arasında always on display bulunuyorsa açmak için tıklamanız yeterli. Eğer yok ise açamazsınız. Sadece telefonlar için olmayan bu uygulama android saatlerde de kullanılmaktadır. Always on display akıllı saat kullananların son derece memnun oldukları ifade ediliyor.
Always On Display, bildirimleri akıllı telefonunuza dokunmadan kilit ekranında görüntülemenize olanak tanıyarak bağlantıda kalmanızı sağlayan bir özelliktir. Ayrıca kilit ekranınızı tarih, saat, hava durumu, takvim veya Bixby Routines gibi yalnızca görmeniz gereken öğeleri gösterecek şekilde özelleştirebilirsiniz.
Bu özellik sayesinde akıllı telefonlar birçok alanda kullanılabilir. Bu özelliklerden biri always on display özelliğidir. Always on display özelliği şarj yiyen bir özellik değildir. Pil tüketimini olumsuz şekilde etkilememektedir.
Mydrivers'ın yaptığı sonuçlara göre; duvar kağıdı açıkken her zaman ekranda saatte yüzde 0,8 şarj ve duvar kağıdı devre dışıyken her zaman ekranda saatte yüzde 0,6 şarj tüketimi yapılıyor. Her zaman açık ekranın maksimum güç tüketimi gün içinde yüzde 20'yi geçmiyor.
İlgili 40 soru bulundu
Aslında Always On Display / AOD (Sürekli açık ekran) şu anki güncel tüm telefonlarda aktif olarak çalışabilir. Fakat LCD panellerde OLED / AMOLED panellerdeki gibi her piksel ayrı yanmaz.
Gece yatarken telefonu şarjda bırakmak bataryanın aşırı yüklenmesine ve ömrünün azalmasına neden olur. Dolayısıyla yatarken telefonunuzu şarjda bırakmak gibi bir alışkanlığınız varsa cihazınızın ömrünü uzatmak ve güvenliğini sağlamak için bu alışkanlıktan vazgeçmeniz gerekir.
Telefon Yüzde Kaçta Şarj Edilmeli? Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir.
Yapılan testlerle de kanıtlandığı üzere gece modu cihazların ve uygulamaların aydınlık modda kullanımıza kıyasla çok daha az şarj tüketiyor ve arayüz olarak da kullanıcılar tarafından çok beğeniliyor.
Akıllı telefonların sahip olduğu yazılımlar, bataryanın tam dolup dolmadığını anlayabilecek seviyedeler. Bununla beraber cihaz, batarya tam dolduğu sırada, yani şarj yüzde 100'e ulaştığında otomatik olarak enerji akımını keser. Dolayısıyla telefonu gece boyunca şarjda bırakmak, zararlı değildir.
Always on Display, “sürekli açık ekran” anlamına gelen ve OLED/AMOLED ekran teknolojisine sahip Android işletim sistemli akıllı telefonlarda bulunan siyah ekran özelliğidir.
İlk olarak telefonunuzdan Ayarlar'a girin ve Kilit Ekranı ve Güvenlik seçeneğine tıklayın. Burada biraz aşağıda Always On Display'i göreceksiniz. Always On Display'in yanındaki anahtara tıklayarak özelliği aktif edebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.
Peki ama batarya tüketimi konusunda gerçekten de endişelenmeli misiniz? iPhone 14 Pro Max üzerinde yapılan teste göre Hep Açık Ekran özelliği duvar kağıdı ile kullanıldığında saatte %0,8 günde ise %19,2 daha fazla güç tüketimine neden oluyor.
AMOLED yanığının oluşmasında birinci etken beyaz ekranlardır. Samsung cihazlarda varsayılan olarak beyaz arka plan açık gelir, cihazı uzun süre arka planı beyaz olarak kullandığınızda yanık oluşabilir. Bu nedenle de karanlık modu açmak yanık riskini en aza getirecektir.
Aygıtınızı kilitlediğinizde veya boşta bıraktığınızda ekran soluklaşır. Ayrıca Hep Açık ekran, ekranı en düşük düzeyde güç kullanarak yenilemek için A16 Bionic'teki birden fazla yardımcı işlemciyi kullanır. Hep Açık ekran, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde saptanmış olarak açıktır.
Samsung telefonlarda Always On Display
Samsung yaklaşık olarak 2016 yılından sonra üretilmiş olan telefonlara Always On Display özelliğini getirmiştir. Samsung Galaxy S7 serisi ve daha yeni bir telefon kullanıyorsanız bu özelliğe sahip olabilirsiniz.
Karanlık modun birçok faydası olsa da gözleriniz için daha iyi olmayabilir. Karanlık modu kullanmak, keskin, parlak beyaz bir ekrana göre gözleri daha az yorduğu için yararlıdır. Ancak, karanlık bir ekran kullanmak, göz bebeklerimizin bilgi almak için daha fazla büyümesini gerektirir.
Telefonunuzu sıfır aldıysanız yani açılmamış kutu ise bir müddet şarj etmenizde fayda vardır. Telefonun aslında bataryanın kendisine gelebilmesi için şarj edilmesi şarttır. Yeni alınan telefonlarda böyle bir durum vardır. Yeni alınan telefonlar için önerilen şarj saati, 6 saattir.
Bu bilgilerden hareketle akıllı telefonların şarjının, yüzde 40 ile yüzde 80 arasında bulunması ve telefonu şarja takacağımız zamanı bu aralıklara göre belirlememiz, en ideal batarya performansını ortaya koyuyor. Özellikle yüzde 20'nin altına düşmesine izin verilen batarya kapasitesi, ileride sorunlara yol açabiliyor.
Telefonun pil ömrünü uzatma yöntemleri arasında cihazı doğru şekilde şarj etmek de yer alıyor. Şarj sırasında cihazın %100'e ulaşmamasına özen gösterin. Ayrıca şarj işlemi için telefonun pil seviyesinin yüzde 0'a düşene kadar beklemeyin. %30 civarındayken cihazı şarj edebilirsiniz.
Özellikle yeni nesil iyon lityum bataryalar için 6 saat cihazın tam kapasite dolması için yeterli bir süredir. Pek çok teknoloji devi marka, kullanım kılavuzunda cihazların ilk şarj sürelerinin ne kadar olması gerektiğine dair bilgi paylaşır.
Düzgün doldurup yine düzgün boşaltmazsa, pil kısa bir sürede sorun çıkartmaya başlar. Bu sadece telefon bataryası için değil, bilgisayar bataryası için de geçerli. Yüzde 50'iken veya yüzde 80'iken 'telefonum boş kalmasın' diyerek yine şarja takıyorsanız, bataryanızı öldürüyorsunuz anlamına gelir.
Aksoy, "Cep telefonu kullanıcılarının telefonlarını uzun süreli olarak şarjda bırakmaları hem bataryalarının ömrünü azaltır hem de ısınıp şişmesine ve bununla birlikte de patlamasına neden olur. Telefonlarını en fazla 3 saat şarjda tutmaları gerekir.
Telefonunuzun bataryası tam olarak bitmeden şarja takmak ona zarar vermez, aksine faydalı bile olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri