Amazon'da Şahıs Şirketi Yeterli Mi? Türkiye'de yaşayan kişilerin Amazon'da satış yapması için şirket sahibi olması ve vergi numarası sunması şarttır.
Geçerli bir şirket sicil numarası, Türkiye vergi numarası, e-posta hesabı, banka hesabı ve kredi kartı kullanan herhangi bir şirket Amazon'da satış yapabilir. Şahıs şirketi sahiplerinin T.C. kimlik numaralarının yanı sıra vergi levhalarında yazan şirket vergi numaralarını da yazmaları gerekmektedir.
Özetle bazı ülkelerin koydu satış limitine ulaşmadıysanız KDV ödeme zorunluluğunuz yoktur. Böylece de Amazon'da şirket açmadan satış yapma imkanına sahip olabilirsiniz.
Amazon Türkiye'de Satış Yapmak
3-4 sene öncesine kadar Amazon üzerinden satış yapmak için şirket zorunlu tutulmazken artık Türkiye'de satış yapmanız için en az şahıs şirketine sahip olmanız gerekiyor. Çünkü Türkiye'de satış yaptıktan sonra 1₺ bile kazancınız olsa fatura kesmek ve vergisini ödemekle mükellefsiniz.
İster dropshipping, ister TR'den alıp FBA depolarına göndererek satış yapın, yerleşik bir T.C. vatandaşı olarak elde ettiğiniz gelir vergiye tabi.
İlgili 26 soru bulundu
Amazon Türkiye, satılan ürün başına bir satış komisyonu alır. Satış komisyonları, kategoriye bağlı olarak %6 ile %20 arasında değişmekte olup KDV'ye tabidir.
Amazon.com.tr'den yaptığınız hiçbir alışverişte ek vergi ödemiyorsunuz.
Şirket açmadan satış yapmak istediğinizde vergi mükellefi olmamanız sebebiyle fatura kesmeniz mümkün değildir. Diğer yandan herhangi bir vergi ödemek gerekmediği gibi vergi levhanız da olmayacaktır.
Amazon Mağaza Açmak için Şirket Kurmak Gerekir mi? Hem Türkiye'de hem de platformun var olduğu tüm ülkelerde Amazon'da bireysel satış yapmak ne yazık ki mümkün değildir; dolayısıyla fatura kesebilir olmak, yani en azından şahıs şirketi ve diğer işletme türlerinden herhangi birine sahip olmak gerekir.
Amazon'da Satış Yapmak Karlı mı? Amazon'da satış yapmak, oldukça karlı olabilir. Satışlarınızın size getireceği net geliri hesaplamak ve ne kadar kâr elde edeceğinizi öğrenmek için Amazon Gelir Hesaplayıcı'yı kullanabilirsiniz.
# 2: Çok Para Kazanmak İçin Çok Paraya İhtiyacınız Var!
Ancak, Amazon'da bir ürüne girmek için 9.000 $ 'a ihtiyacınız olmayabilir. 3000 $ gibi daha düşük bütçelerle de başlayabilirsiniz, ancak bu durumda, satmayı düşündüğünüz ürün türleri konusunda gerçekçi olmanız gerekir.
Vergi Usul Kanununun 5 inci maddesinde “Gelir Vergisi mükellefleri (Kazancı basit usulde tespit edilenler dâhil) ile sermaye şirketleri her yıl Mayıs ayının son gününe kadar vergi tarhına esas olan kazanç tutarları ile bunlara isabet eden vergi miktarlarını gösteren levhayı almak zorundadırlar.
E-ticaret sitesi için gerekli evraklar nelerdir sorusuna şirketi açarak satışları faturalandırmak gerekir yanıtını verebiliriz. Vergi mükellefi olmak gerekir. İnternet üzerinden banka havalesiyle ya da banka kartıyla satış yapabilmek amacıyla sanal pos almanız mümkün değildir.
Sadece hesap sahibi adına fatura düzenleyebiliriz. Gönderilen siparişlerin elektronik faturası Hesabım bölümü altında yer alır. Siparişiniz gönderildikten sonra faturayı indirip çıktısını alabilirsiniz. Faturanın Hesabım sayfasında görünmesi için 72 saat kadar beklemeniz gerektiğini lütfen dikkate alın.
Amazon Amerika'da satış yapabilmek için istediğiniz eyalette LLC(Limited Liability Company) ya da General Corporation şirketi kurabilirsiniz. Amerika'da şirket kuruluşu tamamlandıktan sonra EIN numarasına başvuru yapılır.
Vergi Levhası İçin Gerekli Ücretler
Gerekli belgelerin ücretlerinin toplamı ortalama olarak 625 TL'yi bulmaktadır. Bu ücretler içerisinde imza beyannamesi 140 TL, muhasebeci vekaleti 150 TL, defter bedeli 300 TL, damga vergisi 35 TL gibi giderler yer almaktadır.
Faturasız ürün satmanın cezasındaki tutarlar yıldan yıla değişiklik göstermektedir. 2023 yılını baz alarak konuşmak gerekirse; satıcının faturasız sattığı her ürün için yazılması gereken tutarın %10'u kadardır.
İnternetten faturasız ürün satmak 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 353. maddesindeki usulsüzlük cezaları çerçevesinde yaptırımlara tabidir. Fatura, malın satışını ispatlayan bir belge niteliği taşıması sebebiyle tüketici açısından haklarını savunmaya yardımcı değerli bir evraktır.
Gümrük Kanunu değişti: 150 euro altı alışveriş AB'den geliyorsa yüzde 18.3, diğer ülkelerden geliyorsa yüzde 30 vergi ödenecek.
AB Ülkelerinden gelen ürünlerde %18, ABD ve Çin dahil diğer ülkelerden gelen ürünlerde ise %30 vergi uygulanır. Eşya 4760 sayılı ÖTV Kanunu içerisinde belirtiliyorsa ek olarak %20 ÖTV alınır.
Yani yurt dışından bir ay içerisinde en fazla beş ürün satın almanıza izin veriliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri