Kuzen veya böle, bir kimsenin ebeveynlerinin kardeşlerinin evlatlarından her biri. Kız kuzenler için kullanılan kuzin sözcüğü günümüzde yavaş yavaş kullanımdan kalkmaktadır. Bir kimsenin teyze, hala, amca ve dayı çocukları o kimsenin kuzenleridir.
Kuzenin olur. Kardeşinin ya da kuzenlerinin çocuğu senin yığenin oluyor.
Amca kızı TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim Amcanın kızı, emmi kızı
Amcamın kızı benim "YEĞENİM, KUZİNİM" olur.
Kız yeğen: KUZİN denir. Yeğen ne demek? Bir kimseye göre, kardeş, amca, hala, dayı veya teyzenin çocuğuna yeğen denir.
Bu bağlamda kuzen çocuğu neyim olur sorusu gündeme gelmektedir. Kuzeninizin çocuğu için net bir kavram yoktur. Ancak çoğunlukla akrabalık olduğu için yeğen olarak kabul edilir.
İlgili 29 soru bulundu
yeğen yerine kuzen kelimesini kullanan kişi gayet doğru bir iş yapmaktadır, çünkü yeğen kardeşlerin çocukları için kullanılan bir kelimedir, kuzen ise hala, amca, teyze ya da dayının kızı/oğludur.
Türkçe'de “kardeş çocuğu” anlamına gelen ve yaygın biçimde amca, hala, dayı ve teyze çocukları için de kullanılan yeğen kelimesinin Arapça'da özel bir karşılığı bulunmayıp bunun yerine erkek veya kız kardeşin oğlu yahut kızı, ikinci grup yeğenler için de teyzeoğlu, amcaoğlu, teyze kızı, hala kızı gibi ifadeler ...
Babanın erkek kardeşine amca, kız kardeşine hala denir. Annenin erkek kardeşi dayı, kız kardeşi ise teyze olarak adlandırılır. Teyze, hala, amca ve dayıların çocuklarına kuzen denir.
Dayı, teyze, amca ve hala çocuklarına kuzen denir. Hala ve teyzenin eşine enişte denir.
Yeğen kelimesinin sözlükte ise sahip olduğu çeşitli anlamlar bulunmaktadır. Sahip olduğu ilk anlamın; kardeş, amca, hala, dayı veya teyzenin çocuğu olduğu ifade edilebilir. Aynı zamanda yaşlı kişilerin kendilerinden küçük kişilere seslenme şekli olarak da yeğen ifadesi kullanılmaktadır.
Amca kızı anlamına gelir. Bu kelime genellikle emmikızı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı emmi kızı şeklinde olmalıdır.
Nihat Hatipoğlu, soruyu şöyle yanıtladı: "Efendim teyze kızı, amca kızı, hala kızı, dayı kızı hepsi caiz olan evliklerdir. Kuranı kerimde helal olan ve haram olan evlilikler belirtilmiştir. Bu nedenle de teyze, amca, dayı kızıyla evlenmekte hiçbir dini sakınca yoktur.
Amca, hala, teyze, dayı ile yeğen arasında evlenme engeli vardır. Ancak hala, dayı, amca, teyze olan üçüncü derecenin çocuğuyla evlenebilmek mümkündür. Halk arasında kuzen diye bilinen dördüncü derece hısımlık ile evlenilebilir; herhangi bir yasak konulmamıştır.
Amca kızı, dayı kızı, hala kızı ve teyze kızı ve yenge, yani kardeş zevcesi (Zirahm-i mahrem) değildir. Yani bu beş kadın, yabancı demektir. Bu beş kadın yabancı olduğundan, bunlarla evlenmek caizdir.
Okuyucumun aklında olan konuda birtakım sınırlamalar mevcuttur. Bu doğru ancak amca kızı ile evlenmede hukuki bir engel yok. Hukuki engel olan evlilikler şunlar: Üst soy ile alt soy arasında yani anne-evlat, baba-evlat, nine-torun, dede-torun arasında gibi.
Babamızın erkek kardeşi amcamız, kız kardeşi halamız olur. Dayı ve amcamızın eşlerine yenge, teyze ve halamızın eşlerine ise enişte deriz.
Kendisi, kız kardeşi veya teyzesinin kızı olur. sorular? Kuzen.
Merhaba, Kuzenin kuzeni senin hiçbirşeyin olmaz. Akrabalık bakımından. Hala kızına/oğluna kuzen adı verilmektedir.
@Öfudgxx Kuzen ne kardeştir, nede kardeş yarısıdır. Bizim toplumumuzun zırvalamasından başka bir şey değildir. Bir kere kuzenin kardeş olabilmesi için aynı anadan ve aynı babadan olması lazım.
Ana babaları veya yalnız babaları bir olan kardeşlerden her biri.
Halamın,teyzemin,dayımın çocuğu bizim kuzenimiz olur. Ben halamın,dayımın,teyzemin yeğeni olurum. Yani Cevap:Kuzen olacaktır.
amcaoğlu sadece amcanın oğludur. kuzen başkadır. kardeştir.
Yeğen, kişinin kardeşin ya da kuzenin çocuğu.
Yeğen; erkek veya kız kardeşinin çocuklarıdır. Yeğen diye yaşı küçük olanlara denilir ama yaşıtın olanlara kuzenim dersin. Kuzen; Teyze, dayı, hala, amca çocuklarıdır. Yeğen; erkek veya kız kardeşinin çocuklarıdır.
Merhaba, ✦ Abimizin oğlu bizim yeğenimiz olur. Anne tarafı, Annemizin kız kardeşi bizim teyzemiz olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri