Ameliyatsız burun estetiğinde cerrahi bir müdahale olmadığı için burunda küçültme işlemi yapılamamaktadır.
Ameliyatsız burun estetiği uygulaması diğer bir adıyla burun dolgusu (Liquid Rhinoplasty), cerrahi olmadan sadece enjeksiyon yöntemiyle cilt dolgu maddeleri kullanarak burundaki şekil bozukluklarının düzeltilmesi işlemidir. Hyalüronik asit gibi cilt dolgu malzemeleri buruna hacim kazandırmak için kullanılabilir.
Sağlıklı erişkinlerin %80 inde nazal siklus denen bir döngü vardır. Bu döngüde burnun bir tarafındaki alt konka büyürken diğer tarafdaki küçülür. Bu döngü 3-6 saatte bir tekrarlanır. Burundan geçen toplam hava değişmediğinden bu döngü sıklıkla fark edilmez.
Burun boyutunun %20-25'i kadar burunu küçültmek mümkündür. Bu yukarıda da bahsettiğimiz gibi kemik ve kıkırdak yapıyı küçültüp deriyi çok fazla küçültememekle bağlantılıdır.
Evet, geniş burun daraltılabilir. Bu işlem, cerrahi yöntemlerle yapılır. Öncelikle burun delikleri küçültülerek genişliği azaltılır. Sonrasında burun kanatları daraltılır, böylece yanlardan daha ince bir görünüm elde edilir.
İlgili 32 soru bulundu
Masajlar burun kemiğini inceltemez, burun etini inceltemez, burun kemiğini şekillendiremez, burun etini şekillendiremez. Bu tür içeriklere itibar göstermeyiniz. Bir uzvu – organı küçültebilecek tek seçenek cerrahi girişimlerdir. Tıp biliminde etkisi kanıtlanmış herhangi bir burun küçültücü masaj yoktur.
6. aydan sonra sonuca en yakın görünümleri elde etmek mümkündür. İlk 6 ay içerisindeki burun görünümü aynı şekilde kalmayacak ve burun yapısı gittikçe yerine oturacaktır.
Kilo verirken vücudumuzdaki yağlı bölgelerde değişiklik görülebilir fakat burunda böyle bir farklılık oluşmaz. Burnumuz vücuttaki en yağsız bölgelerden biridir.
Kilo Değişiminin Yüze Etkisi
Yanakların ve çenenin aksine, insan burnunun yağ hücresi yoktur. Kemik, kıkırdak ve deriden oluşur. Dolayısıyla kilo vermenin veya kilo almanın buruna veya burun ameliyatının sonuçlarına doğrudan bir etkisi yoktur.
Egzersizle veya aparatla büyük burunlar küçültülemez. Eğri burunlar düzeltilemez.
Masaj ile burun yapısına şekil verilememektedir. Ancak bazı durumlarda eğri burun yapısı için faydalı olabilir. Rinoplasti öncesinde uzun süre eğri kalan burun yapısında kaslarda kısalma oluşmuş, yumuşak dokularda değişim olmuş burunda masaj yapılması yararlı etkiler gösterebilir.
burunda doku kaybi olmaz zayiflamakla. hatta yanaklar cokunce burun oldugu gibi ortaya cikar buyuklugu daha belirgin olur. 65 kilo verdim, burnum daha önce nasıl ise hala aynı.
Burun yüzün gelişimini en son tamamlayan bölgedir. Burun büyümesi ortalama 18 yaşına kadar devam eder. Bazılarımızda daha erken, bazılarımızda ise daha geç tamamlanabilen değişken faktörlerden etkilenen bir durumdur. Burunda kemik büyümesi, burunda kıkırdak büyümesi hızları birbirine eşit değildir.
Burun Daraltma Egzersizi:
Bir elinizin iki parmağı ile burnunuzu ortadan sabitleyin. Diğer elin bir parmağı ile burun ucunu geriye doğru itin. Ağzınız kapalı iken yutkunuyormuş gibi hareketler yapın. Günlük 20 – 30 kez tekrarlamanız yeterli.
Vücut gelişimi de aynı şekilde gerçekleşir ve erkeklerde boy ve yüz ve burun uzaması 18 yaşına kadar sürer. Ancak kız çocuklarında genellikle 16 yaşında büyüme durur. Bu nedenle kız çocuklarında 16 yaşından sonra, gerekli görüldüğü takdirde burun ameliyatı yapılabilir ama erkek çocuklarında bu yaş sınırı 18'dir.
Burnu küçük gösterme makyajı için kontür uygularken, burun kemiğine açık renkte bir concealer ya da kontür pudrası ile ince bir hat çekmeli, burnunun ucuna da küçük bir dokunuş yapmalısın. Koyu renk kontür ürününü ise burun kenarlarına ve burnunun ucunu çevreleyen küçük üçgen bölgeye uygulaman yeterli.
Burunda şekil bozuklukları arasında yer alan bir sorun da, burnun etli, kalın ve büyük olmasıdır. Etli burun olarak adlandırılan bu deformiteye bazen palyaço burun da denmektedir. Palyaçoların burunlarının büyük ve yuvarlak olmasından esinlenerek verilen bu isim sorunu tanımlamaya yeter.
Burun müdahalesinden 5 ile 7 gün sonra belirgin ödem kalmaz ve şişlikler büyük oranda inmiş olur. Burundaki ödemin tamamen inmesi ve burnun son halini alması ince derili kişilerde 6 ile 12 ay kadar zaman alırken kalın burun derisine sahip bireylerde bu süre daha uzundur ve 1 ile 2 yıl kadar zaman alabilmektedir.
Rinoplasti ameliyatı ile burun küçültülebilir, gerekirse büyütülebilir ve şekil bozukları düzeltilebilir. Bununla birlikte rinoplasti bir estetik ameliyat olmasına rağmen burun içindeki eğrilikler ve burun eti büyümeleri gibi burun tıkanıklığına neden olan diğer problemlerde aynı ameliyat ile tedavi edilebilir.
Şunu ben her zaman hastalarıma anlatmaya çalışıyorum. Bir burnun genel olarak boyutunu %20-25'ten daha fazla küçültmek mümkün değildir.
Burun estetiği fiyatları 2023 yılında 30.000 TL ile 50.000 TL arasında olmaktadır. Fiyatların belirlenmesinde başvuran kişinin ihtiyaçları önemlidir. Fiyatların belirlenmesinde doktorunuzun size sunacağı tedavi planı ve ameliyat sürecinin nasıl olacağı en önemli yere sahiptir.
Burun inceltme işlemi ameliyatsız olarak lazer yardımıyla da yapılabilmektedir. Bazen ameliyattan önce cerrahlar bu yöntemin kullanılmasını önerebilir. Burun derisi fraksiyonel lazer kullanılarak birkaç seansta belli oranda inceltilebilir. Burun derisi ince olduğunda, burunda yapılan düzeltmeler daha güzel görünür.
- Burnun ucundan gözün ortasındaki burnun ucuna kadar olan mesafe, burnun uzunluğuna eşittir. Ortalama 1/3 uzunluğa sahip kişilerde, burun uzunluğu kısalır ve daha estetik olarak çizgiler elde edilir.
Aslında çokça söz sahibidir. İnce derili kişilerde iyileşme süreci yaklaşık 1 yıl olmaktadır. Kalın derili kişilerde ise iyileşme süreci yaklaşık 1.5-2 yıl olmaktadır. İyileşme sürecinin tamamlanması ile burun şeklinin son hali ortaya çıkmış olur.
İyileşme sürecinde, özellikle ilk birkaç hafta, dudak hareketlerinde kısıtlılık normaldir. Zamanla sinirlerin ve üst dudak kaslarının yeniden aktive olmasıyla, hastalar eski sağlıklı görünümlerine kavuşabilirler. Her hasta için iyileşme süreci farklılık gösterir, bu nedenle doktor gözetiminde ilerlemek önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri