Geçici his kayıpları ameliyatın doğası gereğidir ve normal olarak karşılanır. Bu tür his kayıplarında meme başı veya meme dokusu üzerindeki deri etkilenir. Teknik ve dikişlerden kaynaklanan böyle kayıplar ameliyattan sonra birkaç ay içinde geçer.
Ameliyat sonrası yara yerlerinizde şişlik ve morarmalar olması normaldir. Yara yeri çevresinde ağrı ve uyuşukluk hissedebilirsiniz. 6-8 haftalık bir dönemde bu şikayetleriniz azalıp kaybolurlar.
Düşük kalsiyum seviyeleri: Bazen ameliyat sonrası kan kalsiyumunda düşme olabilir. Bu durumda vücutta çeşitli bölgelerde uyuşma, karıncalanma ve kasılmalar meydana gelebilir. Bu durum genellikle geçicidir.
Ameliyattan sonraki dönemde 1 hafta ani hareketlerden ve ağır kaldırmaktan kaçınılması gerekmektedir. 1 hafta sonra cinsel ilişkiye girilmesinde herhangi bir sakınca yoktur.
Meme büyütme ameliyatı sonrası sütyenin ne kadar süre giyilmesi gerekir? Göğüs büyütme ameliyatlarından sonra özel cerrahi sütyen her hastaya giydirilir. Bu sütyeni hastalarımızın 3-4 hafta giymelerini isteriz. Bu süre içinde 5-7 gün arayla doktorunuzun önerisi doğrultusunda sütyeniniz yıkanabilir.
İlgili 39 soru bulundu
Medikal sütyen, cerrahi müdahale geçirmiş kadınlar için tasarlanmış özel bir sütyen türüdür. Bu sütyenler, cerrahi sonrası iyileşme sürecini hızlandırmak ve ağrıyı azaltmak için kullanılır. Ayrıca, cerrahi sonrası dönemde meme'nin daha hızlı iyileşmesini sağlamak ve görünümünü iyileştirmek için de kullanılabilir.
SGK, tüm protezler için 5 yılda bir kez protez ödemesi yapmaktadır.
Yine vajinada dikişi olan kadının dikişlerinin iyileşmesi yaklaşık 2 hafta kadar sürer ve dikişler iyileşmeden önce ilişkiye girilmesi aşırı ağrıya neden olabilmekte ve dikişlere zarar verebilmektedir. Bu sebeple, epizyotomi dikişi olan hastalar doktor kontrolünde izin verilmeden cinsel ilişkiye başlamamalıdır.
Çoğu zaman cerrahi dikişler 5-7 gün içinde yüzden, 10 gün içinde kafa derisinden, 7 gün içinde boyundan, 10-14 gün içinde gövde ve kollardan ve 14-21 gün içinde bacaklardan alınır. Cerrahi dikişler beklenenden daha yüksek bir gerilim altındaysa, dikiş alınma zamanı ertelenmelidir.
Cinsel ilişki yaşamak isteyen çiftlerden, 30'lu yaşta olanlar haftada 2 kez, 40'lı yaştakiler haftada 1 kez, 50'li yaştakiler 15 günde bir kez, 60 ve üzeri yaş grubundakiler ise ayda bir kez ilişkiye girmeliler.
El parmaklarında uyuşma ve his kaybı çok sık rastlanan bir şikayettir. Eğer bu durum yeterince önemsenmez ve bir uzmana danışmakta geç kalınırsa hastalık ilerlemekte ve tedavi güçleşmektedir.
En yaygın görülen postoperatif komplikasyonlar arasında postoperatif ateş, atelektazi, yara enfeksiyonu, emboli ve derin ven trombozu (DVT) bulunur. Postoperatif komplikasyonlar genel olarak şu şekilde özetlenebilir: Birincil kanama (hastanın ameliyata dönmesini gerektirebilir)
Dikiş yerinde uyuşma
Bu bölgeye cerrahi bir işlem uygulandığı ve oradaki dokuların iyileşmesi için belli bir süre geçmesi gerektiğinden bu durum normaldir ve bir müdahale gerektirmeden bir süre sonra kendiliğinden geçer.
Geçici his kayıpları ameliyatın doğası gereğidir ve normal olarak karşılanır. Bu tür his kayıplarında meme başı veya meme dokusu üzerindeki deri etkilenir. Teknik ve dikişlerden kaynaklanan böyle kayıplar ameliyattan sonra birkaç ay içinde geçer.
Ameliyattan sonra ayakta bazen uyuşma olabilir. Bu durum bir kaç hafta sürebilir. Ama 2 ay içinde kendiliğinden geçer. Bu normal bir durumdur.
Şu zamanda anestezi ilacı almış bir birey hemen günlük yaşantısına geri dönebilmektedir. İlacın vücuttan tamamen moleküler yapıda atılması ise 3 hafta kadar süren kısa bir zamanı oluşturmaktadır. Kişinin günlük yaşantısını çok fazla etkilememektedir.
Dikişler yüz bölgesine atıldığında 5 gün ile 7 gün arasında bir kaynama süresine sahiptir. Kafa derisine atılmış olanlar 10 gün içerisinde kaynarken bacak bölgesine atılan dikişlerin kaynama ve iyileşme süresi 20 güne kadar çıkmaktadır.
Ameliyat sonrasında ilk 4 gün ameliyat yerinde ısı, kızarıklık, renk değişiklikleri, ağrı ve ödem görülmesi normaldir. Bu değişiklikler yara iyileşmesinin inflamasyon (yangı) fazına denk gelir. Kesi üzerinde yeni epidermis denilen cilt üst tabakasının oluşumu operasyon sonrası 72'nci saatte tamamlanır.
2-Uygun yara bakımı ve pansuman: -Yaranın yeri, durumu, genişliği gibi faktörler göz önüne alınarak, dikiş sonrası 48-72 saat ıslatılmamalı ve yıkanmamalıdır. Cildin en üst tabakasının iyileşmesi bu sürede tamamlanır. -Bazı kirli ve akıntılı yaralarda bol suyla, basınçlı suyla ya da sabunlu suyla yıkamak gerekebilir.
Uzun süre seks yapmayan kadınların vajinaları daralır mı? Uzun süre seks yapmayan kadınların vajinaları diğerlerine kıyasla daha dar değildir. Vajinal kaslar oldukça elastik bir yapıdadır. Cinsel birleşmeden ve doğumdan sonra kasılır ve normal şekillerine yeniden dönerler.
Bu durumda cinsel ilişki yaşanması önerilmez. Lohusalık döneminde ruhsal ve fizyolojik değişimlerin normale dönmesi için belirli bir süre beklenir. Bu dönemde hormon değişiklikleri ve emzirmeye yönelik hormonlar cinsel uyarılmada ve istekte azalmaya yol açar. Sonrasında ise vajinal ıslanmada sorunlar yaşanabilir.
Kadınlarda aşırı cinsel ilişkinin herhangi bir tehlikesi yoktur.
Sgk protez bacak ödemeleri gibi sorularınızın yanıtlandığı videomuzu sizler için hazırladık. -Sgk diz altı protez bacakları için 2022 yılında yaklaşık 5.500 TL ile 12.000 TL arasında bir ödeme yapmaktadır. -Sgk diz üstü protez bacaklarında ise 7.500 TL ile 44.000 TL arasında bir ödeme yapmaktadır.
Çoğu hasta meme onarımı ameliyatlarının estetik ameliyatı olarak düşünebilmektedir. Ancak meme onarımı ameliyatları SGK kapsamına girmektedir.
Devlet Hastanelerinde Meme Küçültme ve Büyültme İşlemleri SGK Tarafından Karşılanır mı? Büyük memelerin sebep olduğu ağırlıktan ötürü boyun, sırt ve bel ağrıları oluşuyorsa meme küçültme ameliyatı masraflarının hepsini SGK üstleniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri