Aşağıdaki listeye göre ABD dünyanın en iyi eğitim sistemine sahiptir. QS Dünya sıralamasına göre, Birleşik Krallık ikinci sırada yer alırken, onu Avustralya ve Kanada takip ediyor.
ABD'de eğitim başta olmak üzere farklı alanlarda bağımsız raporlama ve sıralama yayınlayan U.S. News & World Report, 2022 yılında eğitimde en iyi ülkeleri açıkladı. 17 binden fazla katılımcıyla gerçekleştirilen küresel anketin sonuçlarına göre belirlenen listede, bu yıl da ilk sıradaki ülke ABD oldu.
Dünyanın en iyi eğitim sistemi olan ülkelerden Norveç eğitim sistemi ile örnek teşkil etmektedir. Norveç eğitim sistemi genel olarak şu özelliklere sahiptir: Norveç eğitim sistemi, ücretsiz ve zorunlu eğitimi içeren bir sistemdir.
Eğitimde en iyi ülkeler sıralamasında ülkemiz Türkiye 1363 puanla 41. sırada yer aldı.
OECD'nin 34 üyesindeki hayat kalitesini değerlendiren raporda zirveye Avustralya oturdu, Türkiye 'en zor yaşanılacak ülkeler' arasına girdi. Eğitim alanında sonuncu olan Türkiye, en iyi performansı 'sivil topluma katılım' kategorisinde göstererek 4'üncülüğe yerleşti.
İlgili 40 soru bulundu
Dünyanın en iyi eğitim sistemi olan 7 ülkesinden 7.'si ise Rusya. Rusya yüksek öğrenim sistemi açısından dünya çapında özel bir yere sahiptir.
Amerika'da altı yaşında ilkokula başlanır ve sonrasında ortaokul eğitimine devam edilir. Ortaokullar, 3+3 veya 2+4 yıl şeklinde eğitim veren liselerden oluşur. Lisans Eğitimi: Liseyi, yani 12. sınıfı bitiren öğrenciler üniversite eğitimine devam edebilir. Amerika'da bazı üniversiteler “college” olarak da geçer.
Günümüz Japon Eğitim Sistemi
Bugün Japonya'da 6-3-3-4 diye tabir edilen eğitim sistemi uygulanmaktadır. Eğitim, 6 yıllık ilkokul, 3 yıllık ortaokul, 3 yıllık lise ile 4 yıllık üniversitelerde verilmektedir. İlkokul ve ortaokulu kapsayan zorunlu eğitim süresi 9 yıldır.
Türkiye'de eğitim sistemi, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununa dayanan; Milli Eğitim Bakanlığı ve bünyesindeki kamu tüzel üst sistemlerce yönetilen bir sistemdir.
Amerika özellikle lise eğitimi ile adından sıkça söz ettirmektedir. Öğrencilerin lisede dersleri 07.00 veya 09.00'da başlamakta 16.00 civarında son bulmaktadır. Ders süresi ise ortalama 40 ile 90 dakika arasındadır.
2021-2022 eğitim yılında Amerikan eğitim kurumlarına kayıtlı Türk öğrenci sayısı 8467'yi bulmuştur.
Bu şekilde öğrenciler aktif olarak derslere katılırlar. Ayrıca öğrenciler mezun olduktan sonra da bildikleri araştırma teknikleri ile gelişen teknoloji ve küreselleşen dünyaya kolayca ayak uydurabilirler. Genel olarak belirtmek gerekirse Amerikan eğitim sistemi 12 yıl sürmektedir.
12 Temmuz Beyannamesi veya 12 Temmuz Çok Partili Beyanname Cumhurbaşkanı İsmet İnönü tarafından 12 Temmuz 1947'de verilen ve Türkiye'de normal bir çok partili sistemin temellerini atan bildirgedir.
Millî Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı
Fransa eğitim sistemi model alınarak hazırlanan 1869 Maarif-i Umumiye Nizamnamesi, bu tarihe kadar plansız ve programsz olarak gelişen Osmanlı eğitim hayatını bir sistem bütünlüğüne kavuşturmuştur.
Shōgakkō (小学, İlkokul) 6 - 12 yaş Chūgakkō (中学, Ortaokul) 12 - 15 yaş Kōkō (高校, Lise) 15 - Yaş
İlkokullarda 1. sınıflar haftada 23 saat öğrenim görürken, 2. sınıflar 24, 3. sınıflar 26, 4, 5 ve 6. sınıflar 27 saat öğrenim görmektedirler. Her ders 45 dakikadır. Öğle yeme- ği için 1 saat ara verilmekte ve yemek okullarda verilmektedir.
İstanbul Japon Okulu, Etiler'de bulunan uluslararası Japon okuludur.
T.C. Vaşington Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği iş birliğiyle Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan vatandaş ve soydaşlarımızın 5-16 yaş aralığındaki çocuklarına uzaktan eğitim yoluyla ücretsiz Türkçe dersleri verilmektedir.
Haftada iki saati ise mesleki gelişimleri için eğitimlere katılmak için ayırıyorlar. İlk okulda öğrencilerin ders dışı/teneffüs olarak geçirdikleri zaman toplam 75 dakika. Amerika'da bu oran 27 dakikaya kadar düşüyor.
(Güz dönemi = Eylül-Aralık, Bahar dönemi = Ocak-Temmuz) Bu sistemde genelde Aralık / Ocak aylarındaki bayramlar için 3-4 haftalık bir tatil dönemi olur. Bazı özel okullar ise üç dönemlik sistemi kullanır (Güz dönemi = Ağustos-Kasım, Kış dönemi = Kasım-Mart, Bahar dönemi = Mart-Temmuz).
Dünyanın en iyi eğitim sistemleri
QS Dünya sıralamasına göre, Birleşik Krallık ikinci sırada yer alırken, onu Avustralya ve Kanada takip ediyor.
Güney Kore eğitim sistemi, ilk iki aşaması zorunlu olan 6+3+3+4 yıl şeklinde düzenlenmiştir. Okul öncesi eğitim ve lise zorunlu değildir. İlköğretime başlangıç yaşı yedi olup, bazı özel okullar dışında, ilköğretim herkese ücretsizdir. Liseler; genel, mesleki ve diğer(yabancı dil, güzel sanatlar vb.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri