Amacımız boyayı koruduğumuz kadar sökerken de kaput boyasına zarar vermeyelim. Araba boya koruma filmini yapıştırdıktan sonraki 3 yıl sonunda sökmenizi öneriyorum. 3 yılı geçtikten sonra kaput boyasında ciddi zararlar meydana gelebilir.
Eski teknoloji PVC Boya Koruma Filmleri 2 yıl gibi kısa ömürlerini tamamladıklarında sökülmeleri gerekmektedir. Bu süre geçtikten sonra halihazırda oldukça çizilmiş, matlaşmış ve sararmış olup boyaya da zarar vermeye başlamışlardır.
PPF Kaput Filminin en önemli özelliği 5 ila 8 yıl ömrünün olması, bu süre zarfı boyunca ilk günki kondisyonunu koruyarak kesinlikle matlaşma/sararma veya çatlama yapmaması ve söküldüğünde ise asla yapışkan izi bırakmamasıdır.
Kurumuş cam filmi nasıl sökülür diye soruyorsanız, bu işlem için saç kurutma makinesi kullanılabilir. Film ısıtılır ve bir saç kurutma makinesi ile yumuşatılır. Daha sonra yumuşatılmış cam filmi dikkatlice çıkarılır.
Kaput filmi gerekli mi? Aracınızı sadece şehir içinde kullanıyor ve şehir dışına taşraya gitmiyorsanız filme gerek yok. Otoban ve büyük şehirler arasındaki yollarda mıcır tehlikesi minimumdur. Küçük şehirlere sıkça yolculuk yapıyorsanız kaput filmi son derece önemli.
İlgili 32 soru bulundu
Arabanızı kendiniz yıkamaya karar verirseniz:
Filmin aşınmasını önlemek için güçlü kimyasallar kullanmayın. Film yüzeyinin nazikçe temizlenmesi için uygun özel araba şampuanları vardır. Yıkamayı bitirdikten sonra film yüzeyini mikrofiber bezler veya yumuşak pamuklu bir havlu ile silin.
Zamanla yıkadıkca çıkar yada boyaya zarar vermiyecek şekilde ısı uygulayabilirsen yapışkan yumuşayacağından daha kolay çıkabilir. Sıcak hava tabancası kullanarak çıkarttıklarında çok bi kalıntı kalmıyor bildiğim kadarıyla.
Kaput Koruma Filmi veya PPF, orijinal boyayı derin çiziklerden, taş sekmeleri, kuş pislikleri ve asit yağmurlarına karşı korumak için aracınızın gövdesine yerleştirilmiş şeffaf ve kalın bir termoplastik tabakadır.
Araç kaplaması yaptırdıktan bir süre sonra gerek hava şartlarından dolayı gerekse araçta oluşan sorunlardan dolayı kaplamayı çıkartmak isteyebilirsiniz. Eğer kaliteli bir kaplama malzemesi seçildiyse araç kaplama sökme işiniz oldukça kolaydır.
Kaput tamiri en zor ve imkansız olan parçadır. Mecburen değiştirirler. Kaput çift katmandan oluştuğu için tamiri zor oluyor, hatta olmuyor. Değiştir gitsin fotoğrafları sakla satarken lazım olur.
Önce ekspertize götürürsünüz usta tahmini birşeyler söyler istediğiniz gibi çıkar ise satıcıya söylersiniz ben aracı alacağım ancak filmi söktürüp kaputa baktırmak istiyorum diye. adam zaten arabasından emin ise gidip söktürüp tekrar kontrol ettirirsiniz. zaten alsanızda o filmi söktürün.
Ön Kaput Koruma
Bu çiziklerin önlenebilmesi için ön kaput kaplama yapılması uzmanlarca önerilmektedir. Ön kaput koruma filmleri aracın boyasını güneşin zararlı ışınlarını izole ederek korur. Kuş pisliği, böcek lekeleri ve yağışlardan kaynaklanan zararları engellemeye yardımcı olur.
Araç kaplama cast folyo genellikle araç kaplamada kullanılan folyo çeşididir. Hava kanallı folyo çeşidi ise en kaliteli olan araç kaplama folyosudur.
Araba boya koruma filmini yapıştırdıktan sonraki 3 yıl sonunda sökmenizi öneriyorum. 3 yılı geçtikten sonra kaput boyasında ciddi zararlar meydana gelebilir. O yüzden 3 yılı geçirmemeye dikkat edelim.
Şeffaf kaplama aracınız parlaklığını kaybettirmez ve tam şeffaf yapısı sayesinde belli olmaz. Şeffaf kaplama folyosu kullanım ömrü 10 yıldır. Bu zaman zarfında hiçbir şekilde yapısı bozulmadan tam koruma sağlar ve istediğiniz zaman söküp atabilirsiniz.
Genel olarak cam filmi ömrü, araç sahibinin filmi araçta tutacağından çok daha uzun sürecek şekilde tasarlanmıştır. Son 10 yıla bakıldığı zaman birçok cam film ürününü çok iyi bir performans gösterdiği bilinmektedir.
Çıkarılan kaplama diş tekrar takılabilir mi? Eğer kaplama zarar görmeden çıkarılmışsa, içerisindeki yapıştırıcı siman temizlendikten sonra uyumu yeniden kontrol edilir. Eğer uyum açısından bir sorun görünmüyorsa kaplama içerisinde yeni yapıştırıcı koyularak tekrar takılabilir.
Kaplama Diş Sökümü Zor Mu? Kaplama yapılan dişlerin sökülmesi zor değildir. Maksimum 1 saat içerisinde dişlerinizin büyük bir kısmındaki kaplamalar çıkarılır. Böylelikle detaylı muayene yapılarak çürük ya da diğer sorunlarınız tespit edilir.
evet ruhsata işleme işlemi çok basit , trafik müşavirinden ek1 formu doldurtturuyorsun ( 10 tl ) istediğin rengi yazdırtıyorsun tüv e gidiyorsun ek muayne sırası alıyorsun sıran gelince görevli aracın yanına gelip tesbiti yapıyor bu arada şase numarasını ve motor numarasını kontrol ediyor eğer okunmuyorsa yetkili ...
İlk olarak kesinlikle yaptırabilirsiniz. Ama açıklamaların sonrasında yaptırıp yaptırmamak arasında kararsız kalacaksınızdır. Seramik kaplama ile kaput filmini beraber yaptırmak istiyorsanız eğer seramik kaplama sonrasında bunu düşünürseniz, zaman içerisinde üzerine yaptırdığınız kaput filmi kaymaya başlayacaktır.
Özetle seramik kaplamanın diğer boya koruma ürünlerinden farkı, daha uzun ömürlü olması ve dış etmenlere karşı daha dayanıklı olması, araca daha fazla parlaklık katması, aracı kolay temizlenebilir hale getirmesi, araç yüzeyine daha iyi tutunması ve çevre dostu olmasıdır.
Farklı renk ve kalınlıklarda hazırlanan kaput koruma folyosu çeşitleri, boyası tamamlanmış araç kaputunun üzerine uygulanır. Kaput filmi seçenekleri; -Aracın kaputunu güneş ışıklarına karşı korur, böylece boyanın renginin açılmasını önler ve güneşin vereceği diğer zararları ortadan kaldırır.
Filmi sökmesi basit, iz kalıyor kalmasına ama bulaşık süngerine veya beze deterjanı koyup silince o izler kayboluyor. Tek problem arka rezistanslı cam.. Sökerken rezistansa zarar verebilirsiniz.
Cam yapıştırıcı çeşitleri yalnızca cam materyalden üretilen eşyaların yapıştırılması için kullanılmaz. Ahşap, metal ve plastik gibi farklı malzemelerin de cam yapıştırıcı kullanılarak yapıştırılması mümkün.
1- En basit folyo sökme araçları plastik ragle ve kazıyıcılardır. Folyonun altına sokup yapışkan tabakayla üst pvc kısmı ayırarak ilerlenir. 2- Elektrikli aletler pek yaygın kullanılan bir yöntem olmasa da ısı tabancası folyoyu yumuşatmak için fazlaca kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri