G tipi çalışma vizesi, uluslararası organizasyon görevlilerini ve Amerika'da merkez ya da birimi bulunan çeşitli örgütlerin personellerini kapsamaktadır.
G vizesi: Uluslararası örgütlerde veya organizasyonlarda çalışan hükümet yetkililerine verilir. G-1: Uluslararası organizasyona üye, tanınmış yabancı hükümetlerin başkanları, temsilcileri ile çalışanları ve ailelerine verilir. G-2: Tanınmış yabancı hükümetlerin üyelerine ve diğer temsilcilerine verilir.
Amerika vizesi türleri; başvuru sahibinin seyahat amacına göre farklılık gösterir. Amerika vizesi; Transit Vize Diplomatik ve Resmi Vize, Ziyaretçi Vizesi (Ticari Vize, Turistik Vize), Öğrenci Vizesi, Geçici (Kısa Süreli) Çalışma Vizesi gibi kategorilere ayrılır.
G vize tipine uygun olmak için, A.B.D.'ye resmi görev ile seyahat ediyor olmalısınız. G vize kategorilerinin ayrıntılı açıklamalarını aşağıda bulabilirsiniz: G-1- A.B.D. tarafından tanınan hükümetlerin uluslararası organizasyonlar bünyesindeki daimi temsilciliklerinde çalışan görevliler.
Tüccarların ve uluslararası ticaret ile ilgilenenlerin, Amerika Birleşik Devletlerine sorunsuz bir şekilde giriş çıkış yapabilmeleri ve ticari olanaklardan faydalanabilmeleri için bazı izinler almaları gerekmektedir. Ticaretçi ve tüccar vizesi olarak da adlandırılabilen E1 vizesi bunlardan bir tanesidir.
İlgili 38 soru bulundu
d) Çalışma vizesi: Türkiye'ye 29/8/2003 tarihli ve 25214 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin 55 inci maddesi kapsamındaki yabancılar ile bu kapsamda olmayan ve çalışma amacıyla gelmek isteyen yabancılara verilir.
Schengen Vizesi (C tipi vize) – Bu vize Polonya'da veya diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
Son olarak G5 tipi vize ise tüm G tipi vize gruplarının ( G1,G2,G3 ve G4) kapsadığı vize sahiplerinin; hizmetçileri, uşakları veya kişisel asistanlarını kapsamaktadır.
Amerika K2 eş vizesi, Amerika K1 vizesine sahip olan kişilerin, 21 yaşından küçük çocuklarının, evli olmamaları kaydı ile, sahip olabileceği vize türüdür. Amerika K2 vizesine sahip olursanız, Amerika'da çalışma ve uzun süreli ikametgah hakkına sahip olursunuz.
A1, A2, A3 vizeler
Diplomatik vize türleridir. Yabancı devlet adamları, Büyükelçi ve konsoloslar, aileleri ve yanında çalışan maiyetlerine verilen vize türleridir.
Amerika R Vizesi (Din Görevlileri) geçici bir süreyle dini görevde çalışmak, ABD nezdinde dini ibadetleri yürütmek üzere yetkili kurum tarafından bölgeye atanan kişilere verilmektedir.
ABD 10 yıllık vize ile size 10 yıl boyunca çeşitli zamanlarda Amerika'yı ziyaret etme imkânı verir. Amerika'da kalış sürenizi, ABD'ye giriş yaparken pasaportunuzu kontrol eden gümrük memuru belirler. Amerika 10 yıllık vizeyle, ABD'de aralıksız olarak en fazla 6 ay kalabilirsiniz.
Bu kısımda bu ibareler yerine herhangi ülke kodları yazıyorsa; mesela «LVA, M, N, NL, P, PL» gibi; bu vize sahibi sadece Litvanya, Malta, Norveç, Hollanda, Portekiz ve Polonya ülkelerini ziyaret edebilir anlamına gelir.
H-1B vizesi, ABD'deki işveren ve kurumların lisans ve üzeri akademik seviye, ya da denklik sağlayan tecrübe, gerektiren işler için yabancı çalışan istihdam etmesine olanak sağlayan geçici çalışma vizesidir.
C Tipi Schengen Vizesi: 90 günlük kısa süreli seyahatler için geçerlidir. A Tipi Schengen Vizesi: Yalnızca havaalanı transiti için geçerlidir. D Tipi Vizeler: 90 günden fazla geçerli olabildiğinden uzun süreli vize olarak kabul edilir. Ancak uzun süreli D Tipi vizeler Schengen vizesi DEĞİL, ulusal vizedir.
Eğer B1/B2 vize türüne, yani Amerika'da göçmen olmayan turistik, aile veya arkadaş ziyareti, fuar, konferans, iş toplantısı, tıbbi tedavi gibi sebeplerle gidecekseniz, bu durumda geçerliliği 10 yıla kadar olan vizeyi alabilirsiniz.
Mürettebat vizesi ile ticari bir uçağın pilot ve uçuş ekibi, yolcu gemisi görevli kaptanı, teknisyenleri, tayfaları, aşçıları, garsonları, cankurtaranları, stajyerleri ve diğer hizmet personelleri seyahatlerini gerçekleştirebilmektedir. Aynı zamanda C1/D vizesi adı ile bilinmektedir.
Genellikle kolej veya üniversite düzeyindeki öğrenciler tarafından talep edilen F1 vizesi, eğitim süresince öğrenciye çalışma izni ve mezuniyet sonrası iş fırsatları sunmanın yanı sıra, Amerika'da geçici olarak yaşama ve öğrenim görmeye olanak tanır.
EB-3 Vizesi Amerika'da daimi oturma ve çalışma izni, yani Green Card sağlayan göçmen türü vizelerden biridir. EB kelimesi “Employment-Based” (İstihdam Temelli) anlamına gelir ve 3 ise bu kategorinin üçüncü kategorisini temsil etmektedir.
Amerika B1 Vizesi Nedir? İş yapmak amacıyla elde edebileceğiniz B1 vizesi; fuar çalışmaları, mesleki toplantılar, kongreler ve ticari amaçlı seyahatler için kullanılabilir. Amerika B1 vizesi altı aylık bir süreyi kapsar ve sadece iş gezisinin kapsadığı süre için verilir.
Amerika O Vizesi bilim, sanat, eğitim, iş dünyası ve atletizm gibi alanlarda olağanüstü yetenek veya başarı öyküleri olan kişilerin ve hem ulusal hem de uluslararası nitelikte başarıya ulaşmış sinema ve televizyon alanında uzman kişilerin başvurabileceği bir vize türüdür.
Bu vizeler kısa süreli seyahatleri kapsamaktadır. Kısa süreli seyahatler başvuru sahibine en fazla 90 günlük kalış izni verirken uzun süreli kalış vizesi olan d vizeler ya da başka bir adıyla d tipi oturum vizesi/oturum izni kişilere 90 günden fazla konaklama hakkı verir.
"Ulusal Vize (D Tipi)", Almanya'da uzun süreli kalışlar için verilen bir vizedir. Almanya'da üç aydan fazla kalmanıza ve - vize türüne bağlı olarak – burada çalışmanıza, üniversiteye gitmenize veya mesleki eğitim almanıza olanak tanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri