Başvuru için tüm şartların yerine getirilmesi de gerekir. Çekilişle verildiği için İngilizce bilmek başvuru için belirtilen şartlar arasında değildir.
Aşağıdaki kişiler bir vize başvuru sahibine görüşmesi için eşlik edebilirler: Özel İhtiyaç Sahibi Ziyaretçiler: Başvuru sahipleri, yaşlı, engelli veya küçük bir çocuk olmaları durumunda BİR kişiyi yanlarında getirebilirler. Tercümanlar/Çevirmenler: Mülakatlar İngilizce, Türkçe ve Farsça olarak yapılmaktadır.
Amerika Vize Mülakatı Soruları
Amerika'ya vize başvurusu yapıyorsunuz diye mülakatta İngilizce konuşmak mecburiyetinde değilsiniz. Birçok elçilik çalışanı Türkçe bildiği gibi, tercüme edebilecek memurlar da mevcut. Burada önemli olan, kendinizi net bir şekilde ifade edebilmeniz.
Yani İngilizce bilmeniz vize alırken işinizi kolaylaştırır tabii ki fakat İngilizce bilmeyenler kesinlikle vize alamaz diye bir durum kesinlikle yok.
Türkiye'de yapılan turizm, iş, aile ziyareti gibi kısa süreli vize türlerinin mülakatları buradaki konsolos görevlilerinin Türkçe dil yeterliliğinden dolayı Türkçe ya da İngilizce yapılabilmektedir.
İlgili 37 soru bulundu
İngilizceniz iyi değilse ve stres altındaki durumlarda İngilizce iletişim kurmanız zorsa Türkçe konuşun. Work and Travel ya da temel seviyede İngilizce bilmenin şart olduğu eğitim programlarına katılıyorsanız İngilizce mülakatı yapmanız gerekiyor. Schengen vize mülakatlarında ise genellikle Türkçe konuşuluyor.
Dil eğitim müzeniz ise konsolosluktan katıldığınız mülakattan hemen 3 gün sonra sonuçlanarak vizeniz posta ile adresinize gönderilir.
Her devletin ülkesine girmeleri yasaklı/sakıncalı yabancılar listesi vardır. Ayrıca, yasaklılar listesinde bulunmayan bir yabancıya, ekonomik olarak yük olabileceği, kamu düzenini bozabileceği ve kamu sağlığına risk oluşturabileceği gerekçeleriyle vize verilmemesi mümkündür.
Mülakatınız İngilizce yapılacaktır ve beklenen mülakat süresi 1-5 dakika arasındadır. Size sorulacak sorular genel olarak öğrenciliğiniz ile alakalı olacaktır. Okulunuz, sınıfınız, bölümünüz ve ortalamanız gibi. Sorulan sorulara kısa cevaplar vermenizde fayda vardır.
Vize almanın en zor olduğu ülkelerden birisi Amerika'dır. Peki binlerce Türk'ün rüyalarını süsleyen gerek iş, gerekse okul fırsatları nedeniyle gelmek istediği Amerika'ya vize almak için bu adımları takip etmelisiniz; En çok tercih edilen vize türü B1/B2 vize türüdür.
“Göçmen Olmayan Vize” ve B1/B2 vize kategorisinde yer alan Amerika Turistik Vize, T.C. vatandaşlarına çoğunlukla 10 yıllık çok girişli olarak verilir. Amerika vizesi ile seyahat eden kişiler, senede maksimum 180 gün (6 ay) süre ile Amerika'da konaklayabilir.
Türk lirası karşılığı ise 2.750 TL civarı bir paraya denk gelmektedir. Bu miktarın içerisinde ulaşım ve konaklama ücreti dahil değildir. Genel olarak Amerika'ya seyahat için gerekli olan miktar 10 bin TL civarıdır. Rahat şekilde bir gezinti tatil için nakit olarak yanınızda bu miktarda para bulunması gerekmektedir.
ABD'ye girerken yanınızda en fazla 10.000 USD veya eşdeğer bir meblağ nakit para taşımanıza izin verilir. Yanınızda 10.000 USD'den daha fazla para taşıyabilmeniz için CBP yetkilileri ile görüşmeniz ve FinCEN Form 105 doldurmanız gerekir.
Vize alıp ülkeye giriş yapmamanın herhangi bir cezai yaptırımı bulunmamaktadır.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Yani adli sicil durumunuz dışında standart borç geçmişinizle direkt olarak ilgilenmezler veya borçlarınız vize için ayrıca bir engel teşkil etmez. Özellikle turistik, ticari, ziyaret ve fuar gibi kısa süreli vize başvurularında kişilerin vergi ya da kredi borcuna bakılmaz.
Eğer çalışmıyorsanız, Schengen vizesi almak için birinci dereceden aile bireylerinin masraflarınızı karşılıyor olması gerekiyor. Aile bireyi olmasa da böyle birinin olması lazım. Bu kişiye sponsor deniyor ve sponsorunuzun istenilen belgeleri eksiksiz bir şekilde teslim edilmesi gerekiyor.
* Katılımcının ABD'de Dil Okulu programı dahilinde kalacağı her ay için yaklaşık olarak 3500 TL'yi (okul+konaklama+yemek masrafı olarak) banka hesabında göstermesi gerekmektedir. Örneğin 6 aylık ABD ye gidecek bir katılımcı hesabında en az 18000 TL göstermesi gerekiyor.
Kaplan, ELS, EC gibi en çok tercih edilen dil okullarının aylık eğitim maliyetleri 1000 - 1500 $ arasındadır. Bu durumda ABD'de 6 ay dil eğitiminin maliyeti ortalama 6,000 - 8000 USD civarında olacaktır. Bu ücret öğrenciye haftada 20 ders alabileceği Genel İngilizce programlarına katılma imkânı sağlayacaktır.
Yurtdışı dil okulları, her sınıf ve yaştan bireyler için eğitim vermektedirler. İlköğretim düzeyindeki öğrenciler, lise düzeyindeki öğrenciler, lise mezunları veya üniversite mezunları için sunulan bu olanak sayesinde dil öğrenimi oldukça kolay hale gelmektedir.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Amerika'ya seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus, Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport Hamili Türk Vatandaşları Amerika Vizesi'ne tabi tutulmuşlardır. Bu nedenle ilgili başvuru sahipleri, Amerika Birleşik Devletleri'ne yapacakları seyahat öncesinde vize prosedürlerini tamamlamak ile yükümlüdürler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri