Hi-Fi, High Fidelity demektir ve Türkçede "Yüksek Sadakat” demektir. Açılım şu şekildedir: High End and Ultra Fidelity. High End, belirli bir gerilime ihtiyaç duyan, empedansı olan cihazlardır, hoparlör gibi. Ultra Fidelity ise bozulma oranını en az tutan ve sesi işleyen kısımdır, amfi (Kuvvetlendirici) gibi.
Hi-Fi, yüksek sadakat anlamına gelir. Bu terim, orijinal ses kayıtlarının, neredeyse farksız bir şekilde dinleyiciye ulaştırılabilmesi için kullanılan cihazları ifade eder. High-End ses sistemleri ise, bu yüksek sadakatin daha da ileri bir seviyesini temsil eder.
Bu yüzden yazılım dilleri bizim konuşma dilimize daha yakınsa High Level yani Yüksek Seviye; makine diline daha yakınsa Low Level yani Düşük Seviye olarak geçiyor.
-Class B (B sınıfı) tasarım biraz daha verimli ancak bozulmalı bir ses üretir. -Class AB (AB sınıfı) tasarım, güç verimliliği ve iyi ses sunar. -Class D (D sınıfı) tasarım en yüksek verimliliğe sahiptir, ancak çok yüksek bir ses kalitesine sahip değildir.
Middle : Sesteki orta seviye frekanslardır sese dolgunluk kazandırır. Treble : Sesteki tiz frekans seviyesini kısıp açmamızı sağlar. Contour : Sesteki frekans düzeyini keskinleştirir. Volume : Kanal Ses Seviyesidir.
İlgili 45 soru bulundu
60 Hz – 250 Hz aralığını bass (bas) 250 Hz – 2 kHz aralığını low-mid (alt-orta) 2 kHz – 6 kHz aralığını high-mid (üst-mid) ve. 6 kHz – 20 kHz aralığını da high (üst) olarak tanımlayabiliriz.
Midrange hoparlör tiz sesleri düzgün bir şekilde iletmemektedir. Bunun yanında bass sesleri de çok iyi duyulmamaktadır.
F, G, H, I ve diğer sınıf amfiler (AB1, AB2, AB+B, BD, XD, T) Çeşitli alanlarda veya kaynaklarda F, G, H, I gibi amfi sınıflarına denk gelebilirsiniz.
Lambalı amfi, pre amfi, power amfi, surround amfi ve entegre amfi olarak çeşitleniyor.
Genelde bu tip ekolayzer ucuz mikserlerin üzerinde bulunur. Bas-mid-tiz ayarları bulunur. Bas, mid ve tiz parametreleri sabittir.
Frekansı kabin için 50-120 civarında ayarlayabilirsiniz. Frekans düştükçe yumuşak bassları geçirir, daha tatlı olur. Kabin bastırırsa kazanç ayarını düşürebilirsiniz.
Gain'i (kazanım, ses arttırma) yükseltmek. Bir sinyal gönderilirken amfi kullanılıyorsa buna gain yeri denir. Her bir sinyal sesi arttırır. Örnek olarak dinamik mikrofondan gelecek sesin sinyali DAW'da veya prosesörlerde kullanılmak için çok düşük kalacaktır.
Midrange hoparlör, aracınızda amfi olmadan çalışabilir fakat almak istediğiniz verimi tam anlamıyla karşılayamaz.
Anfi kullanımında önemli olan şey, sesi sağlayan cihaz, hoparlör ve anfinin güç uyumudur.
Amfi alırken hoparörünüzün sürekli güç derecesinin 1,5 ya da 2 katını sağlayan bir amfi seçmeniz en doğru ürünü almanızı sağlıyor. Bu kurala uygun olarak hareket ettiğinizde hem ses ekipmanlarınız zarar görmüyor hem de mümkün olan en iyi ses kalitesini almanızı sağlıyor.
Amfi ve tribünler tanım
verilecek 15 cm'lik yükseklik ile engelsiz bir görüş düşünülebilir.
Sunask Sn-3000 4 Kanal 3000 Watt Oto Araba Amfisi 4 Adet Hoparlör 1 Adet Subwoofer Bağlanabilir.
Arabanızın orijinal teybinizi kullanıyorsanız - bas için 50 ila 200 watt RMS gücü iyi olacaktır. Sonradan eklenen teyp için 200 ila 300 watt RMS güç isteyebilirsiniz. Kanal başına yaklaşık 50 watt RMS ile güçlendirilmiş hoparlörleriniz varsa — bas için 250 ila 500 watt RMS planlayın.
5 kanal amfiler, birden fazla hoparlörü yönetmek ve ses sistemlerine güç sağlamak için kullanılır. Bu amfiler, yüksek kaliteli ses çıkışı ve kanal ayrımı sağlar. Genellikle araç ses sistemlerinde ön, arka ve subwoofer hoparlörleri için kullanılır.
Akustik müzik dinlemeyi seviyorsanız midrange hoparlör enstrüman seslerinin en iyi duyulduğu hoparlör türüdür. Oval hoparlörlerde ise tüm bileşenler tek bir ünitede üretilmektedir. Bu sayede oval hoparlörler daha fazla yüzey alanına sahiptirler.
standart hoparlör dediğiniz üründe 3 yol bulunur, bas tiz ve mid. Midrange ise sadece mid çalar biraz daha açarsak enstrüman ve sanatçının sesi gibi düşünün. Yani anlayacağınız mid range tiz veya bas çalamaz.
16 Cm Midrange nedir? 16 Cm Midrange hoparlör, ses sistemlerinde orta frekans aralığını üstlenen bir hoparlör türüdür. Adını, genellikle çapının 16 santimetre olduğu ölçüden alır. Bu hoparlörler, ses sistemindeki geniş frekans aralığında orta sesleri üretme görevine sahiptir.
Bas (düşük) ses aralığının düzeyini artırabilirsiniz. Home menüsünden, [Settings] öğesini seçin. [Music Settings] - [Bass Boost] - istenen ayarı seçin.
Midrange hoparlör, aracınızda amfi olmadan çalışabilir fakat almak istediğiniz verimi tam anlamıyla karşılayamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri