Anfi kullanımında önemli olan şey, sesi sağlayan cihaz, hoparlör ve anfinin güç uyumudur.
Arabanızın orijinal teybinizi kullanıyorsanız - bas için 50 ila 200 watt RMS gücü iyi olacaktır. Sonradan eklenen teyp için 200 ila 300 watt RMS güç isteyebilirsiniz. Kanal başına yaklaşık 50 watt RMS ile güçlendirilmiş hoparlörleriniz varsa — bas için 250 ila 500 watt RMS planlayın.
Omaj kısmı hoparlörün amfiye gösterdiği dirence denir. Bir amfiye 8 ohm hoparlör taktığınızda daha az ses alabilyorken 4 ohm taktığınızda daha az direnç göstereceğinden daha yüksek ses verecektir. Watt da ses gücünü temsil eder. Watt ne kadar yüksek ise ses o kadar yüksek çıkar.
Amfinin sahip olması gereken kanal sayısı, sisteminizin boyutuna ve karmaşıklığına bağlıdır. 4 kanallı bir amfi, standart bir araç ses sistemi için harikayken, bir subwoofer eklemek istiyorsanız 5 kanallı bir amfi uygundur. Daha karmaşık bir sisteminiz varsa, çok kanallı bir amfi en iyi seçim olabilir.
İlgili 22 soru bulundu
RMS değerleri genellikle en yüksek Watt değerlerinden daha düşüktür, ancak bir birimin gerçekten neleri kaldırabileceğini temsil ederler. RMS gücünü, bir hoparlörün ses kalitesinden ödün vermeden veya herhangi bir bozulma yaşamadan günlük olarak idare edebileceği ortalama güç olarak düşünebilirsiniz.
Anfi güçlü, hoparlör güçsüz olduğunda, sistemin arıza yapma ihtimali her zaman daha yüksektir. Anfinin ses gücünü en üst seviyede kullanabilmek için hoparlör her zaman daha güçlü olmalıdır. Hoparlörün watt değeri yüksekte olsa, anfiden gelen ses şiddetini karşılayabilecek ve rahatlıkla dışarı verebilecektir.
Sunask Sn-3000 4 Kanal 3000 Watt Oto Araba Amfisi 4 Adet Hoparlör 1 Adet Subwoofer Bağlanabilir.
2400 W 4*60 Rms 4 Kanal Oto Anfi.
Bu durumda amfinin 220 voltla çalışması ve kaç amper çektiği yine önemlidir. 1000 wattlık bir invertör tam üçte aküden yaklaşık 84 amper çeker.
Midrange amfisi, ses sistemlerinde orta frekans aralığına odaklanarak kristal netliğinde ses kalitesi sunan bir elektronik cihazdır. Bu tür amfiler, orta frekanslı sesleri güçlendirmek ve detayları ön plana çıkarmak için özel olarak tasarlanmıştır.
Çeşitli giriş sayısına sahip amfiler vardır. 4 kanal amfi, 4 farklı ses sisteminin bağlanabileceği bir cihazdır. Aynı zamanda 4 kanal amfi önerisi için frekans aralığına da bakılmalıdır. Bütün bu özelliklerin farklı çeşitli 4 kanal amfi seçenekleri vardır. 4 kanal stereo amfi, son teknoloji bir amfidir.
Ses sisteminin beyni diyebileceğimiz ilk parçası ana ünitedir. Halk içerisinde CD çalar olarak da hitap edilir. Bu parça sistemin en önemli parçasıdır. Amplifikatör denilen kısım işin büyüğünü yaparak ses sinyallerinin gücünü ve kalitesini arttırmanın dışında bir de bu sesi ulaşımı sağlayarak hoparlöre de iletiliyor.
Mesafe uzadıkça ve kablo kesiti inceldikçe voltaj düşer. Amfiler için önemli olan şey çalışma voltajıdır. kullandığın adaptör ile amfinin arasındaki kablo çok uzunsa ve kablo kesitin ince ise amfinin ısınması normal. Mesafe uzadıkça ve kablo kesiti inceldikçe voltaj düşer.
b.hoparlör rms değeri yüksekse amfi ile yakman zor olur ve güvenlidir. c.rms değerleri 70wattan aşağı olmamalıdır ki kaliteli ve yüksek ses alabilesin.
Amfi alırken hoparörünüzün sürekli güç derecesinin 1,5 ya da 2 katını sağlayan bir amfi seçmeniz en doğru ürünü almanızı sağlıyor. Bu kurala uygun olarak hareket ettiğinizde hem ses ekipmanlarınız zarar görmüyor hem de mümkün olan en iyi ses kalitesini almanızı sağlıyor.
Lambalı amfi, pre amfi, power amfi, surround amfi ve entegre amfi olarak çeşitleniyor.
5 kanal amfiler, birden fazla hoparlörü yönetmek ve ses sistemlerine güç sağlamak için kullanılır. Bu amfiler, yüksek kaliteli ses çıkışı ve kanal ayrımı sağlar. Genellikle araç ses sistemlerinde ön, arka ve subwoofer hoparlörleri için kullanılır.
5 Kanal Amfi Özellikleri
Oto amfiler çeşitli özellikleri ile alıcılara sunulur. 5 kanal oto amfi, 4 hoparlör girişine sahiptir. Güçlü bir ses ile müzik dinlemeyi isteyenler için 5 kanal amfi önerisi verilir.
Bunun bağlantısı standarttır. Teybin ses çıkışını alırsın amfiye girersin amfi çıkışını hoparlöre verirsin. Bunun için amfiyi uygun bir yere yerleştirip elektrik vermen gerekli genelde arka koltuğun bagaj tarafına monte edilir. Hoparlör kablosunu ve teybin çıkışını da arkaya uzatıp bağlaman gerekir.
Bu değerler araç türüne göre farklılık gösterebilir. Örneğin spor bir araba ya da kabinli küçük bir kamyonet için kanal başına 50 watt rms değeri yeterli olur. Daha büyük araçlarda ise kanal kurulumu başına en az 75 watt rms gerekir. Bununla birlikte her iki durumda da 5 ya da 10 watt herhangi bir fark yaratmaz.
Midrange hoparlör, aracınızda amfi olmadan çalışabilir fakat almak istediğiniz verimi tam anlamıyla karşılayamaz.
Gain'i (kazanım, ses arttırma) yükseltmek. Bir sinyal gönderilirken amfi kullanılıyorsa buna gain yeri denir. Her bir sinyal sesi arttırır. Örnek olarak dinamik mikrofondan gelecek sesin sinyali DAW'da veya prosesörlerde kullanılmak için çok düşük kalacaktır.
Eğer hoparlör 8 ohm ise 2.83V verilmesi 1W oluşturur. Dolayısı ile 2.83V veya 1 W olarak verilmesi aynı şeydir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri