C2 İngilizce Seviyesi – Anadil Seviyesi (Proficient) C2 seviyesi İngilizce, herhangi bir sorun yaşamadan cümleleri okuyup anlayabildiğiniz en üst seviyedir. Neredeyse kusursuz bir şekilde insanlarla anadiliniz gibi iletişime geçebilirsiniz ve rahatlıkla konuşabilirsiniz.
İngilizce'nin kendi içerisinde seviyeleri bulunur bunlar toplamda 6 tanedir. Bu seviyeler Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) tarafından belirlenir. Bunlar A1 (Beginner), A2 (Elementary), B1 (Intermediate), B2 (Upper Intermediate), C1 (Advanced) ve C2 (Proficient) şeklindedir.
C1 ve C2 İngilizce Seviyeleri (Ana Dil Seviyesi)
C1 ve C2 İngilizce seviyelerinde dilin bütün kontrolü sizdedir; ana diline hâkim ve iyi eğitim almış insanlar kadar iyi ve bir o kadar da derin bir kelime yelpazesine sahip olursunuz. İngilizce konuşmanız düzenli, tutarlı ve akıcıdır.
Bu seviye, günlük konuşma dilinde "Ben, İngilizce ve Fransızca olmak üzere çift dil konuşuyorum" cümlesindeki anlamıyla "çift dilli" olarak adlandırılabilir. İyi bir eğitim almış olan ve ana dili İngilizce olan bir kişi, teknik olarak C2 seviyesindedir.
Dil yeterliliğinin uluslararası ölçeği şu seviyeleri içinde barındırır (düşükten yükseğe): beginner (başlangıç), elementary (temel), pre-intermediate (ortanın altı), intermediate (orta), upper-intermediate (ortanın üstü), advanced (ileri), proficiency (uzmanlık).
İlgili 36 soru bulundu
Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Kasım 2018'de yaptığı "Birliğin Durumu" konuşmasında İngilizce'nin Avrupa'da önemini yitirmeye başladığını öne sürmüştü. Ancak Dünya Ekonomik Forumu'nun (World Economic Forum) yayınladığı araştırmaya göre "dünyanın en güçlü dili" İngilizce.
YDS sınavında her soru 1.25 puan olup, toplamda 80 adet soru bulunmaktadır. Sınav sonuçları 100 puan üzerinden hesaplanmakta olup, doçent adaylarının minimum 65, doktora ve sanatta yeterlilik adaylarınınsa minimum 55 almaları gerekmektedir. Dil tazminatı ve yurt dışı görev içinse minimum puan 70 olmalıdır.
C1 Seviyesi
Bu düzeydeki bir kimse, çeşitli konulardaki zengin içerikli ve uzun metinleri anlayabilir ve mantıksal bağlantıları kavrayabilir. Kelimeleri sık sık belirgin bir şekilde aramak zorunda kalmaksızın, kendisini akıcı bir şekilde ifade edebilir.
C1 İngilizce seviyesi, Avrupa Konseyi tarafından farklı dil seviyeleri için yazılmış bir tanımlama olan Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı'nda (CEFR) beşinci seviyedir. Bu seviye, günlük konuşma dilinde "ileri seviye" olarak adlandırılabilir ve EF SET tarafından da kullanılan resmi seviye tanımlaması da budur.
Ayrıca daha yüksek seviyeler, B2 (Orta üstü / Upper-Intermediate), C1 (İleri / Advanced) ve C2 (Yetkin / Proficient), giderek artan düzeyde İngilizce yeterliliğini temsil eder.
CEFR ilkelerine doğrultusunda, B1 İngilizce seviyesinde olan bir konuşmacı: İş, okul ve özel hayatta sürekli karşılaşılan, genel konularda yazılan ve söylenen fikirleri ana hatlarıyla rahatça anlayabilir. İngilizce konuşulan bir bölgeye seyahat ettiğinde, günlük sorunlar ve konular konusunda rahatça iletişim kurabilir.
Orta (B1+)
yaygın durumları tarif etmek için yeterli dil bilgisine sahip olma ve bir fikrin ana noktalarını belirtebilme ve olayları basit bir şekilde anlatabilme. fikirleri açık ve düz bir şekilde ifade eden genel metinleri anlayabilme ve olayları, istekleri ve duyguları tarif eden kişisel mektuplar yazabilme.
İngilizce seviyelerinin en yüksek basamağı olan C2 seviyesi, ana dil düzeyinde konuşabilmeyi ve yazabilmeyi ifade eder. İngilizce yazılmış her metnin anlaşılabileceği, İngilizce konuşulan ortamlara hakim olunabileceği ve akademik metinlerin dahi yazılabileceği bir seviye olan C2'den daha üst bir sınır yoktur.
Başlangıç Seviyesi A1
Günlük ifadeleri kolay anlayabilir ve sağlam yapıda ihtiyaçları karşılayacak basit cümleler kurabilir. Kendisini ve başkalarını takdim edebilir ve nerede oturduğu, bildiği kişiler ve sahip olduğu şeyler gibi kişisel detaylar konusunda sorular sorup cevaplayabilir.
Avrupa Konseyi tarafından kabul edilen belgeye göre C1 seviyesindeki bir insanın neredeyse 6000 kelime, C2 seviyesindeki bir insanın ise neredeyse 8000 kelime bilmesi bekleniyor.
C1 (İleri): Geniş ve karmaşık metinleri anlayabilme, akıcı ve yapılandırılmış bir şekilde konuşabilme. C2 (Uzman): Her seviyede, hatta ana dil seviyesinde akıcılıkla konuşabilme.
Resmi seviye tanımlaması "orta seviye üstüdür". Öğrenciler bu seviyede İngilizce konuşulan çeşitli akademik ve profesyonel ortamlarda bağımsız olarak hareket edebilirler, ancak nüans ve doğruluk hususları sınırlıdır.
Bunun yanı sıra akademik gibi yüksek İngilizce gerektiren konularda da sıkıntı çekmeyecektir. C1 seviyesine gelen bir kişi akıcı bir dil yeteneğine kavuşmuş olacaktır. Bu seviye diğer seviyelere göre daha zordur. Uzun ve karmaşık yapıdaki cümleler de bu seviyede öğrenilir.
Bu sınav yabancı dil olarak Türkçe öğretimine yönelik olarak hazırlanmıştır. Sınav A1, A2, B1, B2 ve C1 seviyeleri olmak üzere toplam beş seviyeden oluşmaktadır. Her seviyenin toplam puanı 20'dir.
80-89 puan: C1 seviyesi.
Yani ya Türkçe'den ya da matematikten mutlaka en az 0,5 net yapılması gerek. (05.06.2018 tarihinde ÖSYM tarafından bu şekilde güncelleme yapıldı.) TYT puanı 180 ve üzerinde olmazsa Dil puanı hesaplanmayacak.
YDT sınavı üniversitelerin dil bölümlerine ya da dil sınavı ile alınan bölümlere yerleşmek için gerekli olan sınavdır. YDT aynı zamanda YKS-3 olarak da geçmektedir. YDT sınavına girmek isteyen öğrencilerin sınavı başarıyla tamamlamaları için ortalama B1 Pre-Intermediate seviyesinde olmaları gerekmektedir.
c) Doktora programı için başarı notu %50 ALES, %20 AGNO/lisans, %10 AGNO/yüksek lisans ve %20 yabancı dil puanlarının toplamından oluşur. Lisans mezuniyetleri yüksek lisans olarak sayılanlar için başarı notu %50 ALES/TUS/DUS, %30 AGNO/lisans ve %20 yabancı dil puanlarının toplamından oluşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri