Fen lisesinde fizik, kimya, biyoloji gibi fen bilimleri dersleri haftada 15 saat verilmektedir. Anadolu liselerinde ise bu dersler haftada 6 saat okutulmaktadır. İkinci bir fark ise ağır verilen dersler. Anadolu lisesinde her ders aynı derecede önemlidir.
Fen ve Teknoloji Lisesi mezunlarımızın patent üretebilecek düzeyde yetkinliklere sahip bireyler olmak için eğitilirler. Anadolu Lisesi öğrencilerimize ise her türlü yeni teknolojiyi hızlı tanıma, uyum sağlama ve etkin kullanmaları için eğitilirler.
Fen liseleri, öğrencilerin fen ve matematik alanlarında ileri seviyede eğitim almalarına ve bu alanlarda kariyer yapmalarına olanak tanır. Ayrıca, fen liselerinde öğrencilerin problem çözme becerileri, yaratıcı düşünme yetenekleri ve bilimsel araştırma yapma becerileri gelişir.
Fen liseleri; fen ve matematik alanlarındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri, matematik ve fen bilimleri alanında yüksek öğrenime hazırlar. Matematik ve fen bilimleri alanlarında gereksinim duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık eder.
Anadolu lisesinin avantajları arasında fen bilimleri, Türkçe, matematik, sosyal bilimler ve yabancı dil eğitimini birlikte ve dengeli almaları gösterilebilir. Bu durum üniversiteye girişte Sosyal Bilimler Lisesi veya Fen Lisesi mezunlarına göre daha avantajlı yapabilir.
İlgili 20 soru bulundu
Anadolu Lisesi, Türkiye'de eğitim veren bir lise türü. Bu liselerin kuruluş amacı üstün nitelikli öğrenci yetiştirilmesi ve üniversite giriş sınavlarında yüksek başarı gösterilmesi olarak belirlenmiştir. Anadolu liselerinin bazıları 4 yıl, bazıları da hazırlık+4 yıl sistemiyle öğrenci yetiştirmektedirler.
Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri ve Anadolu teknik programı uygulayan Mesleki ve teknik Anadolu liselerinin tamamına ve proje okul kapsamına alınan Anadolu, Anadolu imam hatip ve Mesleki ve Teknik Anadolu liselerine sınav puanı ile yerleştirilme yapılmaktadır.
Mezunları; Genelde tıp,mühendislik, eczacılık, mimarlık gibi sayısal bölümler tercih etmektedir. Ancak fen lisesi öğrencilerinin üniversite tercihinde eşit ağırlık ya da sözel bölüm tercih etmelerinde bir engel bulunmamaktadır. Fen Liselerinin 2021 yılı toplam kontenjanı 36.980 'dir.
Fen lisesi, üstün yetenekli öğrencilerin nitelikli eğitim almaları için açılan ve fen programlarıyla desteklenen liseler. Türkiye'de ilk olarak Ford Vakfı'nın destekleriyle 1962'de Ankara'da açıldı.
Buna göre öğrencilerin altı ve yedinci sınıflarda Türkçe, Matematik ve Fen Bilgisi derslerinden birinin yıl sonu ortalaması en az 3.00 olabilecek. Bu durumda altı ve yedinci sınıflarda söz konusu derslerden yıl sonu ortalamaları beş, beş, üç veya beş, dört ,üç olan öğrenciler de fen liselerine başvurabilecek.
Fen Lisesinde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere, haftada toplam 40 ders saati vardır.
Sıra Geldi Sosyal Bilimler Liselerine:
Sosyal bilimler liselerinde: Hukuk, sosyoloji, psikoloji, felsefe, edebiyat gibi bölümler için gerekli olan; dilsel ve sosyal zekayı kazanabilirsin.
Ankara Fen Lisesi Türkiye'nin en iyi fen lisesi konumunda yer alıyor. 2023 taban puanlarına göre Türkiye'nin en iyi fen liseleri de sıralama yer aldığı gibidir.
Yapılan değişiklikle birlikte, Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulu olan Anadolu liseleri ile Anadolu liselerinde ve diğer okul türlerinde birbirleri arasında her sınıf seviyesinde nakil yapılabilecek.
Günümüzde Galatasaray Lisesi Anadolu lisesi kategorisinde, eğitim dili Fransızca, Türkçe, İngilizce, İtalyanca ve Latince olan bir devlet lisesidir.
Evet. Ortaokul Başarı Puanına ve adresine göre kayıt alanında bulunan okullara yerleşmek mümkün. Bu okullar içerisinde Anadolu Liseleri, Meslek Liseleri ve İmam- hatip liseleri bulunmaktadır. Sınava girmeyen öğrenciler yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullara yerleşme tercih ekranında tercih yapabileceklerdir.
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü- ne bağlı ortaöğretim kurumları; Anadolu liseleri, fen liseleri ve sosyal bilimler liseleri olmak üzere üç okul türünden oluşmaktadır.
Hemşire olmak için 2 yıllık Sağlık Meslek Lisesi bitirerek hemşire yardımcısı olunabilir. Ardından 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olarak hemşirelik mesleğine adım atabilirsiniz. Ya da 4 yıllık Sağlık Bilimleri Fakültesi'ni bitirerek hemşire olunabilir.
Türkiye genelinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında ilimizden 16 öğrencimiz 500 tam puan alarak birinci oldu.
Yatılılığa ilişkin kural ve uygulama kararları yatılılık komisyonunca alınır. (3) Lisede öğretim ücretlidir.
Millî Eğitim Bakanlığı, 2013–2014 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sisteminin kaldırıldığını, yerine ise 5 Kasım 2017 tarihinde, Liselere Geçiş Sistemi'nin (LGS) getirildiğini açıkladı.
Hayır. LGS puanına OBP ekleniyor mu? Diye merak eden öğrenciler, iki puanın birbirine doğrudan etki etmediğini bilmelidir. Ne var ki yerel ve merkezi yerleştirmelerde OBP, gireceğiniz okulu dolaylı olarak etkiler.
Hangi liseye gittiğini öğrenmek isteyenler sorgulamalarına hız kazandırdı. Öğrenciler, yerleştirme sonuçlarına TC kimlik numaraları ve doğum tarihleri ile "sonuc.meb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri