Fırfır, en az bir parçası dönen ve onu sağa sola çeviren iki ipten oluşan bir oyuncak. İplerin iki ucundan çekip salıvererek ortadaki parçanın hızla ileri geri dönen hareketlerle ipleri birbirine sarmasını ve "fırrr" "fırrr" diye ses çıkarmasını sağlayacak şekilde oynanır.
Kopuk gömlek düğmesi bulunur ve bu düğme ipe sistemli bir şekilde takılarak döndürülür. Düğme yerine gazoz kapağı da delinerek takılabilir.Oldukça zevkli bir oyundur. Sonraları modern fırfır oyuncakları da çıkmıştır.
Fırfır, langırt kollarının amaçsızca ve topa bakmadan çok süratli bir şekilde çevrilmesinin halk arasındaki adıdır. Fırfır yapanlar iş bilmez ve hatta kural tanımaz olarak nitelendirilirdi.
Ahşap üzerinde döndürülen makas her iki ucunda da farklı renkte düğmeleri gösterir. Oyuncular 2 farklı renkteki düğmeden birini seçebilir. Aynı 2 renk düğmeye sahip olan oyuncu düğmelerden birini diker ve 1 ahşap para kazanırlar. Hangi oyuncu ilk önce 3 ahşap paranın sahibi olursa oyunu o kazanır.
Kemik aranırken tüm oyuncular, diğerlerini, kemiği bulduklarına dair kandırmaya uğraşırlar. Kemiği kaleye ilk getiren taraf, oyunu kazanmış olur. Oyun, bu işlemin birkaç kez tekrarlanmasıyla oynanır. Kemiği kaleye en fazla getiren taraf, oyunun galibi olur.
İlgili 25 soru bulundu
Oyuncular sırayla bir taşı bir kareden diğer bir kareye taşımaya çalışırlar. Taşlar yalnızca çapraz veya yatay olarak hareket edebilir, taşların üzerinden atlamak veya geriye gitmek mümkün değildir. Oyunun amacı, rakip oyuncunun taşlarını hareketsiz hale getirmek veya tahtadaki taş sayısını azaltmaktır.
· Tek elle oynanır ve aynı anda sadece bir taş hareket ettirilir. · Pullar sadece lastik kullanılarak itilebilir. · Oyun başladığında kendi kampındaki pulların yerini değiştirerek pulun yolunu açmak, kural ihlalidir. · Oyunculardan ilk kim bütün pulları karşı tarafa geçirirse oyunu kazanmış olur.
Gövel Ördek, yeşil renkte başı olan ördek olarak belirtilen bir kavram olmaktadır. Bu söyleyiş aynı zamanda güzel olan kuş anlamında da kullanılmaktadır. Günümüzde daha çok türkülerde bu kelimeye rastlanılmaktadır.
Fırıldak kelimesi ile ilgili olarak Türk Dil Kurumunda bulunan tanımlar şu şekildedir: - Bir isim olarak rüzgârlı havalarda dönen ve çember şeklindeki çocuk oyuncağına verilen isim. - Havalandırmak için oda ya da mutfakların pencerelerine takılmakta olan kanatlı araç ve gereç.
Fıtrat, ‚yarmak, ikiye ayırmak; icat etmek‛ anlamındaki fatr kökünün isim hâlidir ve ‚yaratılış, belli yetenek ve yatkınlığa sahip oluş‛ anlamlarına gelir. İlk yaratılış, mutlak yokluğun yarılarak içinden varlığın çıkması şeklinde düşünüldüğünden fıtrat kelimesiyle ifade edilmiştir.
Dönence denildiği zaman bir yere asılarak kullanılan bebek oyuncakları akla geliyor. Dönence adı kaynağını, ipin ucunda asılı duran renkli ve ışıklı, farklı tasarımlara sahip oyuncakların döner hareketinden alıyor.
Arılar içinse zeytinleri dilimlere ayırıp birbirine ekliyoruz ve maydanoz sapından anten, yapraklarından da arıların altına koyuyoruz. Bıldırcın yumurtasının üst kısmına da portakal kabuğundan ibik yapıyoruz ve patatesleri de tabağımıza ilave edip servise sunuyoruz. Afiyet olsun.
Bu kelime genellikle fır fır şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı fırfır şeklinde olmalıdır.
Sukuşi oyuncak müşterilerin ellerinde zarif bir şekilde dans eden ve dönen bir oyuncak modelidir. Bir eğlence aracı gibi görünse de aynı zamanda çocukların fiziksel olarak gelişimine yardımcı olur. Küçük çocukların ellerini geliştirmelerine yardımcı olarak onların yaratıcılıkları ile motor becerilerini artırır.
Birçok oyuncak squishy 1, 10 TL fiyatlarıyla herkesin ulaşabileceği niteliktedir. Sukuşiler sevimli olmalarının yanı sıra, zihin üzerindeki olumlu etkisiyle de favori oyuncaklar arasına girer. Stres atmaya uygun bir araç olduğundan çocukları sakinleştirmeye yardımcı olabilir.
En eski oyuncak- lar taştan, kemikten, kilden ve tahtadandı. Sonradan bunlara kumaşlar da eklendi. Dövülmüş demirden oyuncak hayvanlar bize Ortaçağdan geldi. 1820 dolaylarında bebekler ilk kez porselenden yapıldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri