Bir bütün ananasın kabuklarını kesin ve bir litre kaynamış suyun içine koyun. Kabukları kaynamış suda bir saat kadar beklettikten sonra süzün ve elde ettiğiniz ananaslı suyun içine 1 yemek kaşığı bal ekleyin. Öksürük şurubunuz hazır! Bu şurubu günde 3 kaşık tüketebilirsiniz.
Ayrıca, akciğerlerdeki veya vücudun diğer kısımlarındaki ödemleri gidermek için oldukça etkilidir. Ananasa kabuğunu kaynatarak tüketin. Orta boy bir ananasın kabuğu 1 litre su ile demleyin ve her sabah aç karnına bu suyu için. Ananas çayı yaparken içine limon veya maydanoz da ekleyebilirsiniz.
Oldukça basit ve çok sağlıklı bir yöntem olmanın yanı sıra, ananas kabuğu sayesinde pek çok kişi doğal olarak kilo vermektedir. Genel olarak bahsetmek gerekirse, ananasın saflaştırıcı ve idrar söktürücü özellikleri öne çıkar.
Ananasın kabukları kalın yapıya sahip olduğu için şef bıçağı kullanmanız önerilir. Uç kısımları temizlenen ananasın kabuklarını soymak için doğrama tahtası üzerinde dik konuma getirin. Şef bıçağı kullanarak dik olacak şekilde kabuk ve iç kısımlara kesikler atın. Bu kesiklerden ananası yukarıdan aşağıya kadar kesin.
Ananas kabuğu neden tuzlu suda bekletilir? Bundaki amaç ürünün kabuğunun sağlığa olumlu etkisinden yararlanmaktır. Ananas, bağırsaklardaki yiyeceklerin ufalanmasını ve besinlerin emilimini kolaylaştırır. Dolayısıyla ürünü tuzu bol suda bekletmek, hazım ve mide rahatsızlıkları için olumlu bir etki yaratır.
İlgili 22 soru bulundu
Kabızlık için birebir olan ananas kabuğu, bağırsak işlevini de iyileştiriyor. C vitamini, mineraller ve lif bakımından da oldukça zengindir. Vücudun su dengesini koruyan ananas kabuğu, aynı zamanda hafızayı da güçlendiriyor, canlı tutuyor. Ananas kabukları, öksürüğe iyi geliyor.
Düzenli olarak ananas suyu içmek yüksek tansiyon, düşük metabolizma, depresyon, anksiyete, ruh hali değişimleri, besin eksiklikleri, kabızlık ve hazımsızlık ile mücadele eden insanlar için faydalıdır. Ananasın kan basıncı seviyelerini düzenlemede yardımcı olan bromelain içermektedir.
Kabuğu soyulmuş ve doğranmış ananas ise hava geçirmeyen kapalı bir kabın içinde, buzdolabında 3-4 gün kadar saklanabilir. Ananas konserve olarak da saklanabilen bir meyvedir. Ancak bu şekilde içerdiği vitamin ve minerallerin büyük bir kısmı kaybolduğundan, mümkünse taze olarak ve fazla bekletmeden tüketilmelidir.
ananastaki asitten kaynaklanan olay. çokça ananas yediğinizde ağzınızı kan içinde kalmışçasına kızartacaktır. ananasın içerisinde bulunan bromelain adlı protein sindiren enzim nedeniyle yerken ağızda uyuşukluk hissi oluşur.
ananasın orta kısımı bromelain enzimi bakımından zengindir. bu nedenle yenilmesi faydalıdır.
ananas suyu, bromelin enzimi içermektedir ve bromelin de libidoyu artırır. Bu nedenle de kadında ve erkekte cinsel gücü artırarak cinsel isteksizliğe harika bir doğal besin kaynağı olan yiyecekler arasında üst sıralarda yer alır.
Örneğin, portakal, ananas ve greyfurt gibi narenciye meyvelerinin vajinal sıvıların kokusunu ve tadını tatlandırdığı bilinmektedir. Bu tür bir enfeksiyon çok önemli olmamasına rağmen doğru tanı için doktora danışmak en iyisidir.
Ananas meyvesinden günlük C vitamini değerinizin üçte birini alabilmek mümkündür. Ayrıca C vitamini, kanser, kalp hastalığına karşı savaşmaya yardımcı olur. Manganez: Ananas, günlük manganez değerinin %100'den fazlasına sahiptir. Bu vitamin sayesinde metabolizma güçlendirilerek, kemik oluşumuna katkı sağlanabilir.
Kadınlarda doğurganlığı arttırıcı etkisi vardır. Sahip olduğu vitamin ve mineraller ile cilt sağlığına iyi gelir. B vitamini ile cildin parlamasına ve saçın daha sağlıklı gözükmesine yardımcı olur. Ödem ve şişkinliğin azalmasında yardımcı olur.
Anayurdu Güney Amerika olan Ananas, dış kabuğu sert iç kısımları ise tatlı tropikal bir meyvedir. Çiğ olarak tüketilen ananas c vitamini yönünden de oldukça zengindir. Ananas kabuklarıyla hazırlanan ananas çayı tam bir şifa kaynağıdır.
Olgunlaşmamış ananas tüketimi kusma, döküntü ve ishale neden olabilmektedir. Bedende toksin birikimine sebep olmaktadır. Dudak, ağız ve dilde problemler oluşabilir. Seyreltici ve antibiyotik ilaçlar kullanılıyorsa tüketilmemelidir.
Fakat ortasını attığınız zaman hem ziyan etmiş olursunuz hem de bütün faydalarını görmezden gelmiş olursunuz. Ananasın ortasında bulunan silindir şeklindeki biraz tatsız olan bölüm bromelain enzimi bakımından zengindir. Bromelain vücutta yer edinmiş ödemlerin atılmasını sağladığı gibi daha birçok faydası vardır.
Yani ananası çiğnediğimizde, o da bizim ağzımızın içini aşındırabiliyor! Ancak endişelenmeyin, ananası yuttuğunuzda, midenizdeki asitler enzimleri yok eder. Ağzımızı yemesine rağmen, bromelain sağlığa faydaları ile tanınmıştır.
Düşük kalorili meyveler arasında yer alan ananas, çok aşırı tüketimde şeker miktarından dolayı kan şekerinizi yükseltebilir. Bu nedenle ananas tüketirken günlük porsiyonlara dikkat etmeniz önerilir.
Ananası tek elinizle sıkın. Eğer dışı sert, bastırdığınızda ise hafifçe esneyecek kadar yumuşaksa ananas olgunlaşmış demektir.
Ananası soyun ve dilimleyin. Pişirme kağıdı serili bir tepsiye kesilen dilimleri yerleştirin. Derin dondurucunuza yerleştirip donana kadar bekletin. Daha sonra donmuş ananas dilimlerini poşete yerleştirip, ağzını iyice kapatın ve derin dondurucunuza yerleştirin.
Ananas suyu, bromelain enzimi içermektedir ve bromelin de libidoyu artırır. Bu nedenle de kadında ve erkekte cinsel gücü artırarak cinsel isteksizliğe harika bir doğal besin kaynağı olan yiyecekler arasında üst sıralarda yer alır.
Diyet listeleri için de uygun bir besindir. 'Ananas yoğurtla yenir mi?' diye merak edenler için, cevap evettir.
Ananas, bromelain adı verilen bir enzimi içinde barındırıyor. Yağ yakımını hızlandıran etkisiyle bilinen bromelain, stres sebebiyle bozulan leptin mekanizmasını düzenliyor, iştahı kontrol etmeye yardımcı oluyor. Aynı zamanda sindirim sistemini düzenliyor, kansere karşı koruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri