Ananasın iç kabuğunda, meyvenin kendisinden 2 kat daha fazla bromelain bulunuyor. Bromelain ise sindirime oldukça fayda sağlayan bir maddedir. Öte yandan ananas kabuğunun idrar söktürücü ve ödem atıcı özelliği vardır. Ananas kabuğundan hazırladığınız çayı içerek kilo verme sürecinizi hızlandırabilirsiniz.
Oldukça basit ve çok sağlıklı bir yöntem olmanın yanı sıra, ananas kabuğu sayesinde pek çok kişi doğal olarak kilo vermektedir. Genel olarak bahsetmek gerekirse, ananasın saflaştırıcı ve idrar söktürücü özellikleri öne çıkar.
Bir adet ananasın kabuklarını kestikten sonra yıkıyoruz. Kabukları 1 litre kadar kaynamış suyun içerisinde 1 saat kadar beklettikten sonra süzüyoruz. İçerisine bir yemek kaşığı kadar bal ilave ederek, günde 3 kaşık tüketebilirsiniz. Ananas kabuğu içerdiği faydalı enzimler sayesinde nasır problemini ortadan kaldırır.
Bu sebeple sindirime yardımcı oluyor ve zayıflamaya yardımcı olan besinler arasında yer alıyor. Ananas kabuğu selülitleri etkili bir şekilde yok ediyor. Mükemmel bir idrar söktürücü olduğu için vücudunuzda bulunan fazla sıvıları atmanızı sağlayarak zayıflamaya yardımcı oluyor.
Ananasın içinde bol miktarda bulunan bromelain bileşeni aynı zamanda orta kısmında da yer alır. Bu bileşen protein ayrıştırıcı ve sindirimi kolaylaştırıcı bir enzimdir ve proteinlerin etten ayrılarak vücutta kullanılabilir hale gelmesini sağlar.
İlgili 28 soru bulundu
Ananas suyu, bromelain enzimi içermektedir ve bromelin de libidoyu artırır. Bu nedenle de kadında ve erkekte cinsel gücü artırarak cinsel isteksizliğe harika bir doğal besin kaynağı olan yiyecekler arasında üst sıralarda yer alır.
Uç ve köklerini kesin
Ananası soymanın ilk önemli noktası, uç kısımlarını kesmektir. Yeşil yapraklı kısımlar tüketmek için uygun değildir. Bu nedenle mutlaka kesilip çöpe atılması gerekir.
Kabızlık için birebir olan ananas kabuğu, bağırsak işlevini de iyileştiriyor. C vitamini, mineraller ve lif bakımından da oldukça zengindir. Vücudun su dengesini koruyan ananas kabuğu, aynı zamanda hafızayı da güçlendiriyor, canlı tutuyor.
Ananas, bromelain adı verilen bir enzimi içinde barındırıyor. Yağ yakımını hızlandıran etkisiyle bilinen bromelain, stres sebebiyle bozulan leptin mekanizmasını düzenliyor, iştahı kontrol etmeye yardımcı oluyor.
Ananasın içerdiği vitamin ve mineraller cildin beslenmesinde ve sağlıklı olmasında etkili olmaktadır. Demir ve kalsiyum, A, B ve C vitaminleri ile ciltteki kolajen miktarında artış sağlamaktadır. Cildin yumuşamasını sağlaması ve kuru ciltler için nemlendirici etkisi ile oldukça etkili bir koruma sağlamaktadır.
Bromelain, ananasın içinde bolca bulunan ve vücuttaki proteinleri parçalama özelliğine sahip olan bir enzimdir. Bromelainin protein zincirlerini parçalama kabiliyeti, onun et yumuşatmak amacıyla kullanılmasını sağlamıştır.
Kabuğu soyulmuş ve doğranmış ananas ise hava geçirmeyen kapalı bir kabın içinde, buzdolabında 3-4 gün kadar saklanabilir. Ananas konserve olarak da saklanabilen bir meyvedir. Ancak bu şekilde içerdiği vitamin ve minerallerin büyük bir kısmı kaybolduğundan, mümkünse taze olarak ve fazla bekletmeden tüketilmelidir.
İçerdiği antioksidan, C vitamini, mineraller ve özellikle vücuda su dengesi sağlaması açısından hafızanın canlı tutulması için olmazsa olmaz bir besindir. Ananas, günde 2 dilim kadar tüketilebilecek lif kaynaklarından biridir.
Örneğin, portakal, ananas ve greyfurt gibi narenciye meyvelerinin vajinal sıvıların kokusunu ve tadını tatlandırdığı bilinmektedir. Bu tür bir enfeksiyon çok önemli olmamasına rağmen doğru tanı için doktora danışmak en iyisidir.
Ananas meyvesinden günlük C vitamini değerinizin üçte birini alabilmek mümkündür. Ayrıca C vitamini, kanser, kalp hastalığına karşı savaşmaya yardımcı olur. Manganez: Ananas, günlük manganez değerinin %100'den fazlasına sahiptir. Bu vitamin sayesinde metabolizma güçlendirilerek, kemik oluşumuna katkı sağlanabilir.
Ananas uterus duvarını yumuşattığı bilinen bromelain içerir, bu bromelain, hamileliğin erken evrelerinde, fetüsün büyümesi için gerekli olan uterus duvarını çözer ve bu yolla, özellikle hamileliğin ilk üç ayında, düşüğe neden olur.
Bir porsiyon ananas önerilen günlük C vitamini alımının %130'u kadar C vitamini içerir, bu da onu en zengin doğal kaynaklardan biri yapar. C vitamini güçlü bir antioksidan görevi görür, bağışıklık sistemini uyararak ve serbest radikallerle savaşarak hastalıklara karşı hassasiyeti azaltır.
Olgunlaşmamış bir ananas tüketildiğinde bu ananas kişilerde kusmaya ve ishale yol açabilir. Vücutta toksin biriktirmeye neden olur. Dudak, diş ve dilde sorunlar yaşanmasına yol açabilir. Bunun yanı sıra eğer kişi kan seyreltici, antibiyotik ve antikonvulzanlar kullanıyorsa ananas yemekten uzak durmalıdır.
Vücutta toksin biriktirmeye neden olur. Dudak, diş ve dilde sorunlar yaşanmasına yol açabilir. Bunun haricinde eğer kişi kan seyreltici, antibiyotik ve antikonvulzanlar kullanıyorsa ananas yemekten uzak durmalıdır.
1- Eğer karnınız açken ananas suyu içerseniz, uzun süre tok hissedersiniz ve dahası kilo vermenize de destek olur. 2- Tiroit sorunu yaşayanlara iyi gelir. Düzenli ananas suyu tüketimi, tiroit bezlerine olumlu etki eder ve şikâyetleri dindirmeye yardımcı olabilir.
Ayrıca ananas manganezden ve antioksidan etki gösteren C vitamininden zengin oluşuyla cildi güzelleştirmeye de yardımcı olur. C vitamini dokularda kollajen sentezini hızlandırır ve cildi yenilenmesini sağlar.
Çam kozalağına benzediği için bu adı almıştır. Olgunlaşmamış ananasın tadı ekşi, olgunlaşmışın ise tatlı olur. Olgun olmayan ananas market rafında veya evde mutfakta bekletildikçe olgunlaşır. Fazla olgunlaşan meyvenin kesilmesi, dilimlenmesi zor olabilir.
Ananas (Ananas comosus), ananasgiller (Bromeliaceae) familyasından, sıcak ülkelerde yetişen bir bitki ve onun meyvesidir. Anayurdu Güney Amerika'dır.
Ananasın kabukları kalın yapıya sahip olduğu için şef bıçağı kullanmanız önerilir. Uç kısımları temizlenen ananasın kabuklarını soymak için doğrama tahtası üzerinde dik konuma getirin. Şef bıçağı kullanarak dik olacak şekilde kabuk ve iç kısımlara kesikler atın. Bu kesiklerden ananası yukarıdan aşağıya kadar kesin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri