Ananas meyvesinden günlük C vitamini değerinizin üçte birini alabilmek mümkündür. Ayrıca C vitamini, kanser, kalp hastalığına karşı savaşmaya yardımcı olur. Manganez: Ananas, günlük manganez değerinin %100'den fazlasına sahiptir. Bu vitamin sayesinde metabolizma güçlendirilerek, kemik oluşumuna katkı sağlanabilir.
ananas suyu, bromelin enzimi içermektedir ve bromelin de libidoyu artırır. Bu nedenle de kadında ve erkekte cinsel gücü artırarak cinsel isteksizliğe harika bir doğal besin kaynağı olan yiyecekler arasında üst sıralarda yer alır.
Ananasın fazla tüketilmesi halinde kusma, ishal ve döküntü problemleri ortaya çıkabilir. Ayrıca dil, diş eti ve dudaklarda hassasiyet yaratabilir. Hamileler, emziren anneler ve bebeklerin ananas tüketmesi önerilmemektedir.
Bağışıklık – Ananasın yüksek antioksidan seviyesi bağışıklık sistemininiz güçlenmesini sağlar. Sindirim – Ananas sindirim sisteminizi sağlıklı kılmaya yardımcı olan enzimler içerir. Doğurganlık – İçerdiği yüksek mineral ve antioksidan oranı doğurganlığı artıran bir etki gösterir.
Cinsel yaşamı destekleyici, enerji verici ve vitamin değerleri sayesinde sağlık problemlerini önleyici etkileriyle bilinen ananas suyu, kadınlar tarafından daha sık tüketiliyor.
İlgili 36 soru bulundu
Ananas meyvesi kanınızda melatonin düzeylerini arttırır ve bu melatoninin antioksidan kapasitesini yükselterek sağlıklı şekilde uykuya geçmenize yarar.
Ayrıca ananas manganezden ve antioksidan etki gösteren C vitamininden zengin oluşuyla cildi güzelleştirmeye de yardımcı olur. C vitamini dokularda kollajen sentezini hızlandırır ve cildi yenilenmesini sağlar.
Oldukça basit ve çok sağlıklı bir yöntem olmanın yanı sıra, ananas kabuğu sayesinde pek çok kişi doğal olarak kilo vermektedir. Genel olarak bahsetmek gerekirse, ananasın saflaştırıcı ve idrar söktürücü özellikleri öne çıkar.
-Düzenli olarak tüketildiğinde kanı sulandırır, tansiyonu düzenler ve damar tıkanıklıklarını önler. -Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.
Ananas Suyu Cinsellik
Ananas suyunun içerisinde yüksek oranda bromelin enzimi yer alır. Bromelin enziminin özelliği libidoyu arttırmasıdır. Bu yüzden hem kadınlar hem erkekler cinsel ilişki öncesinde ananas suyu içerek cinsel isteği arttırabilir.
Ananas, yaz meyvesi olarak bilinir. Genellikle Temmuz-Ağustos aylarında hasat edilir. Ancak bazı erkenci çeşitleri Mart ayında hasat edilmeye uygundur.
Düzenli olarak ananas suyu içmek yüksek tansiyon, düşük metabolizma, depresyon, anksiyete, ruh hali değişimleri, besin eksiklikleri, kabızlık ve hazımsızlık ile mücadele eden insanlar için faydalıdır. Ananasın kan basıncı seviyelerini düzenlemede yardımcı olan bromelain içermektedir.
Ananasın zararları
Olgunlaşmamış ananas toksiktir, ishale ve kusmaya neden olur. Bromelain enzimine aşırı maruz kalmak döküntü, kusma ve ishale yol açabilir. Dudaklarda, diş etlerinde ve dilde hassasiyet yaratabilir. Antibiyotikler, kan incelticiler, antidepresanlar, antikonvulzanlar ile birlikte tüketilmemelidir.
Ananasın bağışıklık sistemini güçlendirerek bakteriyel ve viral enfeksiyonların daha kısa sürede atlatılmasını sağladığı kanıtlanmıştır. Ananas bronşit, sinüzit ve ayrıca solunum organlarının hafif iltihabında özellikle etkilidir.
Ananas kan dolaşımını hızlandırarak hem tansiyonu hem de kandaki yağ oranını düşürmede etkilidir. Ayrıca, vücutta yağ birikimini de önler.
Örneğin, portakal, ananas ve greyfurt gibi narenciye meyvelerinin vajinal sıvıların kokusunu ve tadını tatlandırdığı bilinmektedir. Bu tür bir enfeksiyon çok önemli olmamasına rağmen doğru tanı için doktora danışmak en iyisidir.
İçerdiği antioksidan, C vitamini, mineraller ve özellikle vücuda su dengesi sağlaması açısından hafızanın canlı tutulması için olmazsa olmaz bir besindir. Ananas, günde 2 dilim kadar tüketilebilecek lif kaynaklarından biridir.
Ananasın içerdiği vitamin ve mineraller cildin beslenmesinde ve sağlıklı olmasında etkili olmaktadır. Demir ve kalsiyum, A, B ve C vitaminleri ile ciltteki kolajen miktarında artış sağlamaktadır. Cildin yumuşamasını sağlaması ve kuru ciltler için nemlendirici etkisi ile oldukça etkili bir koruma sağlamaktadır.
Fakat ortasını attığınız zaman hem ziyan etmiş olursunuz hem de bütün faydalarını görmezden gelmiş olursunuz. Ananasın ortasında bulunan silindir şeklindeki biraz tatsız olan bölüm bromelain enzimi bakımından zengindir. Bromelain vücutta yer edinmiş ödemlerin atılmasını sağladığı gibi daha birçok faydası vardır.
Ananas içindeki bromelain sayesinde vücuttan su atımını arttırır. Ayrıca potasyum ve lif açısından da zengindir. Potasyumdan zengin besinler vücut sıvılarında sodyum-potasyum dengesinin sağlanmasına yardımcı olur. Böylece hücre içindeki sodyum miktarı artmaz, dolayısıyla ödem oluşmaz.
Olgunlaşmamış ananas tüketimi kusma, döküntü ve ishale neden olabilmektedir. Bedende toksin birikimine sebep olmaktadır. Dudak, ağız ve dilde problemler oluşabilir. Seyreltici ve antibiyotik ilaçlar kullanılıyorsa tüketilmemelidir.
Ananas, bromelain adı verilen bir enzimi içinde barındırıyor. Yağ yakımını hızlandıran etkisiyle bilinen bromelain, stres sebebiyle bozulan leptin mekanizmasını düzenliyor, iştahı kontrol etmeye yardımcı oluyor. Aynı zamanda sindirim sistemini düzenliyor, kansere karşı koruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Ananasın faydaları arasında bağırsakları çalıştırıcı özelliği de bulunmaktadır. Hamilelerin ananas yemesi kabızlığa karşı en etkili doğal bir çözümdür. Ananasın içinde bulunan faydalı vitamin ve mineraller ise bağışıklık sistemini güçlendirerek anne adayını hastalıklara karşı korur.” ifadelerini kullandı.
Taze bir ananası seçerken tatlı bir kokusu ve yapraklarının yeşil ve taze olmasına dikkat etmelisiniz. Ananasın alt kısmı hafif yumuşaksa bu olgun bir ananas olduğu anlamına gelir. Yeşil yapraklara dokunduğunuzda eğer yapraklar rahatça kopuyorsa bu da olgunlaştığına işarettir.
Karaciğer ve bağırsaklardaki parazitleri temizler: İçerdiği maddeler sayesinde ananas suyu, karaciğer ve bağırsaklarınızdaki zararlı parazitleri temizler. Barındığı iyot ve bromelain ile otoimmün hastalıklara karşı vücut direncini arttırır ve tiroid semptomlarını azaltır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri