Ananas suyu, protein sindirimi için önemli bir enzim olan bromelain açısından zengindir. Ayrıca A, B ve C vitaminleri, kalsiyum, potasyum, magnezyum, sodyum, demir, karbonhidrat içeren lifli bir meyvedir.
SPERM TADINI ETKİLİYOR
Buğday çimi, tarçın, limon, nane ve maydanoz gibi besinler, sperminizin tadını iyileştirir. Ananas, kivi, yaban mersini gibi doğal şekerler için de aynısı geçerli. Spermin tadını kötüleştiren ise, fast food, baharatlar, kırmızı et, sarımsak, çay, kahve, soğan, yağlı yiyeceklerdir.
Düzenli olarak ananas suyu içmek yüksek tansiyon, düşük metabolizma, depresyon, anksiyete, ruh hali değişimleri, besin eksiklikleri, kabızlık ve hazımsızlık ile mücadele eden insanlar için faydalıdır. Ananasın kan basıncı seviyelerini düzenlemede yardımcı olan bromelain içermektedir.
Ananas suyunun besin değeri yüksektir ve mineral bakımından zengindir. Güçlü bir bağışıklık sistemi için düzenli ananas suyu içmeniz önerilir. Gün içinde almanız gereken A, B, C vitaminlerini ve potasyum, fosfor, demir gibi mineralleri 1 bardak ananas suyundan alabilirsiniz.
Ananas, insan vücudunun ihtiyaç duyduğu bütün vitaminleri ve 16 doğal mineral içerir. Ananasın kilo verdirmedeki sırrı ise zengin suyunda saklıdır. Ananas suyu vücuttaki yağı etkili bir şekilde eritebilir. Bu nedenle her gün yemekte ananas ya da ananas suyu tüketilebilir.
İlgili 22 soru bulundu
Ananas uterus duvarını yumuşattığı bilinen bromelain içerir, bu bromelain, hamileliğin erken evrelerinde, fetüsün büyümesi için gerekli olan uterus duvarını çözer ve bu yolla, özellikle hamileliğin ilk üç ayında, düşüğe neden olur.
Bazı meyveleri tükettikten sonra ağzınızda geçici ve az miktarda acı veya ağrı hissediyor olmanız normaldir, çünkü ananas bazı meyvelerde bulunan bromelain gibi enzimler, ağzınızdaki hücrelerin proteinlerini parçalayarak size birazcık rahatsızlık verebilirler.
Ananas'ın zararları nelerdir? - Mide ile alakalı sorunları olan kişilerde alerjik reaksiyonlar oluşturabilir. - Midesinde gastrit, ülser veya buna benzer hastalar fazla tüketmemelidirler. - Kan sulandırıcı ilaçlar kullanan hastaların tüketmemeleri gerekmektedir.
Ananas Suyu Cinsellik
Bromelin enziminin özelliği libidoyu arttırmasıdır. Bu yüzden hem kadınlar hem erkekler cinsel ilişki öncesinde ananas suyu içerek cinsel isteği arttırabilir.
Cinsel hayatlarını daha iyi bir seviyeye çıkartmak isteyen kadınların yoğun ilgi gösterdiği trendte, vajinada oluşan kötü kokunun giderilmesi için bol miktarda ananas yemek öneriliyor.
Ananas suyu, bromelin enzimi içermektedir ve bromelin de libidoyu artırır.Bu nedenle de kadında ve erkekte cinsel gücü.
Gebelik korkusu, görev bilinciyle girilen ilişkiler, partnerin erken boşalması ya da sertleşme sorunu yaşaması, kuruluk, cinsel ilişki sırasında duyulan ağrı, menopoz döneminde hormon seviyelerindeki değişim ve bazı ilaçların yan etkileri, cinsel isteksizliğe yol açan etkenler arasında yer alır.
seks yapılacak hatun kişisinin seks öncesi erkek kişisinden bir isteği. ne olduğuna anlam verilememiştir ve ulan nereden bulayım ananas suyunu denilerek hayıflanma evresine geçilmiştir.
bu durum soyle aciklanabilir. seks yamadigi icin strese giren insanda- ki seks cok onemli bir rahatlama yontemidir- kortizol hormonu artacagindan, immun sistem baskilanir, yag mobilizasyonu artar. bunun sonucunda sivilce cikma olasiligi artabilir. ayrica stres seks hormonlarinin salgilanmasini da etkileyebilir, ...
Olgunlaşmamış bir ananas tüketildiğinde bu ananas kişilerde kusmaya ve ishale yol açabilir. Vücutta toksin biriktirmeye neden olur. Dudak, diş ve dilde sorunlar yaşanmasına yol açabilir. Bunun yanı sıra eğer kişi kan seyreltici, antibiyotik ve antikonvulzanlar kullanıyorsa ananas yemekten uzak durmalıdır.
Oldukça basit ve çok sağlıklı bir yöntem olmanın yanı sıra, ananas kabuğu sayesinde pek çok kişi doğal olarak kilo vermektedir. Genel olarak bahsetmek gerekirse, ananasın saflaştırıcı ve idrar söktürücü özellikleri öne çıkar.
Ananas bol lifli tropikal bir meyve olmasından dolayı ödem atmak için ideal bir meyvedir. Her mevsim bulabileceğiniz ananası meyve olarak yiyebilir ya da suyunu sıkarak içebilirsiniz.
Ananas, lif ve su içerdiğinden dolayı kabızlığı önlemeye yardımcı olur ve düzenli bir sindirim sistemi oluşturur. Ananas, ayrıca vücudun proteinleri sindirmesine yardımcı olan bir enzim olan bromelain açısından da zengin bir besindir. Bu enzim aynı zamanda dokuların iyileşmesinde de etkili olmaktadır.
Yani ananası çiğnediğimizde, o da bizim ağzımızın içini aşındırabiliyor! Ancak endişelenmeyin, ananası yuttuğunuzda, midenizdeki asitler enzimleri yok eder. Ağzımızı yemesine rağmen, bromelain sağlığa faydaları ile tanınmıştır.
Fakat ortasını attığınız zaman hem ziyan etmiş olursunuz hem de bütün faydalarını görmezden gelmiş olursunuz. Ananasın ortasında bulunan silindir şeklindeki biraz tatsız olan bölüm bromelain enzimi bakımından zengindir. Bromelain vücutta yer edinmiş ödemlerin atılmasını sağladığı gibi daha birçok faydası vardır.
Ananas. Ananas süper sağlıklı bir meyve olmasına rağmen, hamile kadınlardan uzak tutulmalıdır. Serviksin yumuşamasına neden olarak erken doğumu uyarabilecek zengin miktarda bromelain enzimi içerir. Tabi bu reaksiyon için bir seferde 7-10 adet ananas yemek gerekmektedir.
Ananas ye.
Ananasın içerisinde bulunan bromelain, rahim boynunu yumuşatmaya ve “olgunlaştırmaya” yardımcı olur. Bu, doğumun başlamasına sebep olan önemli bir aşamadır.
Ananas içindeki bromelain adlı madde kanın daha akışkan olmasını sağlayarak ve anti-inflamatuar etki oluşturarak embriyonun rahime tutunma şansını arttırmaktadır.
ananas suyu, bromelin enzimi içermektedir ve bromelin de libidoyu artırır. Bu nedenle de kadında ve erkekte cinsel gücü artırarak cinsel isteksizliğe harika bir doğal besin kaynağı olan yiyecekler arasında üst sıralarda yer alır.
1- Eğer karnınız açken ananas suyu içerseniz, uzun süre tok hissedersiniz ve dahası kilo vermenize de destek olur. 2- Tiroit sorunu yaşayanlara iyi gelir. Düzenli ananas suyu tüketimi, tiroit bezlerine olumlu etki eder ve şikâyetleri dindirmeye yardımcı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri