Taeniasis (T.saginata, T.solium) ve Strongyloidiasis: Günde 1 kere 400 mg
İşlem öncesi 10 gün boyunca Albendazol kullanılır. İşlem sonrası 1 ay devam eder. Andazol 200 mg 2x2 10 gün işlem öncesi ve 30 gün işlemden sonra verilir.
Chlonorchiasis: Günde 1 veya 2 kez 400 mg albendazol (2 ölçek) 7 gün süre ile alınır veya günde 2 kez 10 mg/kg albendazol 7 gün süre ile alınır.
28 gün boyunca yemeklerle birlikte günde iki kez 400 mg (2 ölçek) alınır. Daha sonra 14 gün ara verilir.
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
Kist hidatik hastalığı: 60 kg veya daha fazla vücut ağırlığına sahip kişilerde; 28 gün boyunca yemeklerle birlikte günde iki kez 400 mg alınır. Daha sonra 14 gün ara verilir.
İlgili 29 soru bulundu
Bulantı, kusma, karın ağrısı, diyare, anoreksi, konstipasyon, baş ağrısı, baş dönmesi, letarji görülen yan etkilerdir. Seyrek olarak yüksek dozda albendazol alanlarda hipersensitivite reaksiyonu (ateş, deri döküntüsü veya kaşıntı), nötropeni ve SGOT, SPGT yükselmesi bildirilmiştir.
60 kg veya daha fazla vücut ağırlığına sahip kişilerde; 8-30 gün boyunca yemeklerle birlikte giinde iki kez 400 mg alınır. 60 kg'dan daha az vücut ağırlığına sahip kişilerde; 8-30 gün boyunca yemeklerle birlikte günde iki kez 15 mg/kg alınır. ANDAZOL@ 400 mg Film Tablet) alırur.
Genellikle oral yolla alınan antiparaziter ilaçlar hastalığın tedavisinde kullanılır. 2-3 hafta düzenli ilaç kullanımından sonra vücut, parazit canlıdan tamamen kurtulur.
Albendazol, özellikle kist hidatik olmak üzere pek çok helmintiazis tedavisinde kullanilan bir ilaçtir. Bu ilaç metabolize oldugunda, parazitin mikrotübül olusumunu inhibe eder ve metafaz safhasinda hücre proliferasyonunu durdurarak etkisini gösterir. Ayni etkiyi konakçi organizmasinda da göste- rebilmektedir.
Antihelmintik ilaçlar (anthelmintik ya da solucan düşürücü olarak da bilinirler) Helmintlerin yol açtığı enfeksiyonların tedavisinde kullanılan ilaçların ortak adı.
Febantel, netobimin, tiyofonat bu grubun örneğidir. Vücutta sırasıyla fenbendazol, albendazol, lobendazole dönüşerek etkirler.
Doz: 2 yaş altı: Tek doz halinde alınmak üzere, yalnız bir kere 200 mg verilir. 2 yaş üstü ve yetişkin: tek doz 400 mg alınır 15 gün sonra yine tek doz 100mg alınır. **Tedavi 3 hafta sonra tekrarlanabilir. Bütün aile üyelerine aynı tedaviyi uygulanmalıdır.
Genellikle 14 gün arayla kullanılabilen mebendazol, pirantel pamoat veya albendazol içeren ilaçların ailece alınması sayesinde kıl kurdu tedavisi yapılabilir. Her ilaç alımından sonra kişisel eşyaların (el havlusu, yatak örtüsü, kıyafetler) sıcak suda yıkanması önerilir.
Aç veya tok karnına alınabilir, müshile gerek yoktur. Doz: 2 yaş altı: Tek doz halinde alınmak üzere, yalnız bir kere 200 mg verilir. 3 gün ardarda alınır.
Bağırsak parazitleri erken tedavi edilmediği takdirde çocuklarda ciddi sağlık problemlerine sebep olabilir. Parazitin cinsine bağlı olarak; kansızlık, karaciğer ve dalakta büyüme, bağırsakta tıkanma, deride döküntüler, astım, büyümede gecikme ve ayrıca ağır organ hasarları bile yaşanabilir.
Feridun Kunak, içerisinde incir kurusu, dut kurusu, kekik ve kabak çekirdeği tozu olan bağırsak parazitlerini önleyen doğal sirke yapımını izleyicilere aktardı. Sirkeyi yirmi gün bekletip süzdükten sonra buzdolabında saklanmasını söyleyen Kunak, günde bir fincan içilmesinin faydalı olacağını açıkladı.
Her sabah bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı içmek, kıl kurtlarının kısa sürede dökülmesini sağlar. Daha etkili sonuç için her gece yatmadan önce makat bölgesine Hindistan cevizi yağı sürebilirsiniz. Karanfil yağı ve çay ağacı yağı da kıl kurtlarına karşı etkilidir.
Enfeksiyonun geliştiği durumlarda ise yaygın olarak sindirim sistemini etkileyen sorunlar, kilo kaybı, huzursuzluk, anüs bölgesinde kaşıntı ve beyazlık gibi semptomlar görülebilir. Bazı durumlarda ise parazitler dışkıda görülebilir. Genel olarak bağırsak kurdu belirtileri şunları içerebilir: Karın ağrısı ve mide ağrısı
Parazit dışkıda çıplak gözle görülebilir, birkaç santim boyunda ince bir parazittir. Parazitin yumurtaları ancak mikroskopla görülebilir. Parazitin yumurtaları dışkıda görülmez. Sabah hastanın makat bölgesine yapıştırılan seloteyp incelenerek konur.
Tüm bu bulaşma yolları sonrası bağırsaklara yerleşen parazitler, makatta kaşıntı yaparlar. Dışkılama sırasında ise ağrıya sebep olabilirler. Kişide yorgunluk ve halsizlik yaratabilir. Uyku sırasında aşırı salya akıtan kişilerde parazit şüphesi olabilir.
8-30 gün boyunca yemeklerle birlikte günde iki kez 400 mg alınır. 60 kg'dan daha az vücut ağırlığına sahip kişilerde; 8-30 gün boyunca yemeklerle birlikte günde iki kez 15 mg/kg alınır.
Günün herhangi bir saatinde, yemeklerden önce ya da sonra, süt veya meyve suları ile alınabilir. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
KoNTiL@, antihelmintik ilaçlar grubuna dahildir. KoNTiL@, 3 ve 6 çiğneme tabletlik blister ambalajlarda kullanıma sunulmaktadır. colubriformis ve orientalis (yuvarlak solucan) gibi mide-bağırsak parazitlerinin neden olduğu enfeksiyonların (iltihap oluşturan mikrobik hastalık) tedavisinde kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri