Eğer, benzidamin ve klorheksidine veya ANDOREX'in içindeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığınız var ise kullanmayınız. Hamile iseniz veya emziriyorsanız ANDOREX'i kullanmayınız.
Hamile iseniz ANDOREX'i kullanmayınız. Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu farkederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Emziriyor iseniz ANDOREX'i kullanmayınız.
ANDOREX yutulmamalı ve tükürmek suretiyle ağızdan uzaklaştırılmalıdır. Seyreltilmeden kullanılır. Boğaz ağrısı bakteriyel enfeksiyonla oluşmuş veya enfeksiyonla birlikte görülüyorsa ANDOREX kullanımına ilave olarak antibakteriyel tedavi düşünülebilir.
Etkin maddenin uygulama yolu dikkate alındığında zehirlenme mümkün değildir. Ancak, ANDOREX'in yanlışlıkla içilmesi durumunda, doktorunuz belirtilere yönelik tedavi uygulayacaktır. Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız. Bulunmamaktadır.
Klinik çalışmaların yeterli sayıda olmaması nedeniyle ANDOREX 6 yaşın altındaki çocuklarda tavsiye edilmez. Yalnızca ağız içinde kullanılır, gözler ve kulaklar ile temas ettirilmesinden kaçınılmalıdır. Eğer göz ile temas ederse derhal bol su ile iyice yıkanmalıdır.
İlgili 42 soru bulundu
Gargaraların içerisinde yer alan ve diş/dişeti sağlığı ile ilgili olan bazı komponentler su ile temas ettiğinde reaksiyona girerek etkinliğini kaybedebilmektedir. Bu yüzden ağız gargaraları/solüsyonları kullandıktan sonra yaklaşık yarım saat ağza su dahil hiçbir şey alınmamasını tavsiye ediyoruz.
Kullanımdan sonra ağızdan atılır. ANDOREX'in içeriğinde yer alan klorheksidin tedavi süresince plak ve diş eti iltihabında azalma yapar. Eğer ANDOREX diğer ağız içi temizlik uygulamalarına alternatif olarak kullanılıyorsa, ağız en az 1 dakika süreyle ANDOREX ile çalkalanmalıdır.
ANDOREX'in yetişkin dozu 15 ml'dir. Gün boyunca 1,5-3 saatlik aralıklarla uygulanır.
Yaygın: Tad almada değişiklik, dişlerde ve diğer oral yüzeylerde lekelenme, kalkulus (tartar) formasyonunda artış Diş lekelenmesi zararsızdır ve uygulamadan önce diş fırçalamayla en aza indirilebilir. ANDOREX yanlışlıkla içilirse, semptomatik ve destekleyici tedavi yapılmalıdır. Belirli bir antidotu yoktur.
Etkin madde: Bir ölçekte (15 ml) 22,5 mg benzidamin hidroklorür ve 18 mg klorheksidin glukonat içerir. Yardımcı maddeler için Bölüm 6.1.'e bakınız. ANDOREX kullanılır.
Oral inhalasyon içindir. 30°C altında oda sıcaklığında saklanmalıdır. Donmaktan ve direk güneş ışığından koruyunuz. Kapağı açıldıktan sonra 15 gün içinde kullanılmalıdır.
Gargaranın yutulması genellikle tavsiye edilmez, bu nedenle gargara yaptıktan sonra ağzınızı tekrar suyla çalkalamanız önemlidir. Gargaralar genellikle günde bir kez veya ihtiyaç duyuldukça kullanılır.
Yan etkiler: Bazı ağız gargaraları; ağız kuruluğu, tat değişikliği, diş hassasiyeti gibi yan etkilere neden olabilmektedir. Bu nedenle ağız gargarasını kullanmadan önce etiket bilgilerini okumanız ve doktorunuza danışmanız önemlidir.
Aksi durumda çeşitli mide ve solunum yolu rahatsızlıklarına veya zehirlenmelere yol açabilir. 30 saniye ve 1 dakika arasında yutmadan ağızda tutulan gargaralar hemen durulanmaz ve gargara uygulandıktan hemen sonra yiyecek ve içecek tüketilmesi tavsiye edilmez.
Tuzlu su gargarası; tuz, su ve karbonat karışımından oluşur. Doğal içeriklerle oluşturulmuş bu gargaralar; boğaz ağrısı ve diğer ağız ağrılarında kullanılan bir nevi ev ilacıdır. Doktorlar ve diş hekimleri genellikle ağız ve boğaz ağrısını hafifletmek için tuzlu su gargaraları kullanımını önerirler.
ANDOREX direkt olarak boğaza ya da inflamasyonlu (iltihaplı) alana uygulanır. Genel doz 5-10 spreydir. Gerekirse her 1,5 -3 saatte bir tekrarlanır.
Ürünlerin kesinlikle yutulmaması tavsiye edilir. Peki, kimyasal ve çoğunlukla metil alkol içerikli olan gargara yutulursa ne olur? Nadir de olsa yutulma durumunda sıvıların kişileri zehirleme ihtimali bulunur. Özellikle içinde metil alkol bulunan gargaraların yutulması durumunda sağlık kuruluşlarına başvurmak önerilir.
Gargara yapmak, üst solunum yollarınında oluşan boğaz enfeksiyonunu ve solunum problemlerini hafifletir. Bu, solunum sistemi ve sindirim sistemindeki enfeksiyon ve virüs riskini bir dereceye kadar azaltmaya yardımcı olur. Bunun için günde 3 defa tuzlu su ile gargara yapmanız gerekmektedir.
Boğaz ağrısını hafifletmek için sıcak içecekler, tuzlu gargara, bal ve limon karışımı, tıbbi bitki çayları gibi doğal yöntemler kullanılabilir. Ayrıca nemli havanın sağlanması ve tahriş edici maddelerden kaçınılması da boğaz ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir.
Ağız gargarası, ağız ve boğazda bulunan zararlı bakteri ve virüsleri etkili bir şekilde ortadan kaldıran güçlü bir sıvıdır. İçeriğindeki aktif maddeler, mikroorganizmaların büyümesini engeller ve ağız hijyenini sağlar.
Tuzlu su ile gargara yapın
En eski yöntemlerden biri olan tuzlu su ile gargara yapmak diş eti çekilmesine iyi gelir, kanamayı azaltır.
Sıcak Tuzlu Su Gargarası Yapın: Sıcak tuzlu su da diş eti iltihabına iyi gelecektir. Bir çay kaşığı tuzu bir bardak ılık suya ekleyin ve bu karışımı kullanarak diş etlerinizi günlük olarak gargara yapın. Beslenme Alışkanlıklarınızı Değiştirin: Şekerli ve asitli içeceklerden uzak durun ve sağlıklı beslenmeye çalışın.
Tuzlu bir su ile gargara yapabilirsiniz. Günlük yaşamınız da yoğun kokulu ağız gargarası kullanıyorsanız eğer bu diş eti şişmesi sıkıntısı yaşadığınız dönemde kullanmamalısınız. Çok sıcak ve çok soğuk yiyecek/içeceklerden uzak durmalısınız. Sert yiyecekler yerine yumuşak yiyecekler tercih etmelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri