Bulut depolama, verilerinizi internet veya bir başka ağ üzerinden herhangi bir şirketin deposuna aktarmanızı sağlayan bir hizmettir. Çok farklı formatta (video, pdf, fotoğraf vb.) verinin sanal bir ortamda muhafaza edildiği alan diyebiliriz. Bulut depolamada tutulan veriler 3. Kişilerin erişimine kapalıdır.
Bulut depolama, verilerinizi siz silene kadar koruyabilen bir veri depolama sistemidir. Bu depolama sistemi internet sağlayıcısı ile çalışmaktadır. Günümüzde hayatımızın önemli bir noktasında yer alan internet sayesinde artık verilerde güvenle saklanabilmektedir. Bir tür yedekleme sistemi de diyebiliriz.
Bulut depolama sistemi ile tüm dosyalarınıza internetin olduğu her yerden erişim sağlayabilirsiniz. Bu durum size şöyle bir kolaylık sağlar; dosyalarınızı flash bellek, harici veya yerel disklerde tutmak, taşımak yerine çevrim içi olarak da güvenle saklayabilirsiniz.
Bulut dosya depolama, buluttaki sunucularda çalıştırdığınız işletim sistemlerine kendi veri merkezinizde çalışabilecek ağ dosya paylaşımlarına benzer şekilde standart bir ağ dosya paylaşımı sunar. Bu işletim sistemleri dosya sistemini o sanal makinede çalışan uygulama yazılımlarına sunar.
Android tabanlı bir cihaz kullanıyorsanız Google Drive, One Drive, Dropbox, Yandex.Disk, iCloud, Flickr, Lifebox gibi bulut servisler depolama için ücretli veya limitli ücretsiz birçok çözüm sunuyor. Bunların arasında en yaygın kullanılan ise Google'ın sunduğu bir bulut depolama çözümü olan Google Drive.
İlgili 45 soru bulundu
Sonuç olarak; bulut depolama servislerinin tamamı kullanıcıya belirli bir alanı ücretsiz olarak sunmakta. Seçim yaparken ücretsiz depolama alanının yanında depolama alanı artırma fiyatlarını da gözden geçirmeniz gerekiyor. Android kullanıcıları için en iyi seçenek Google Drive görünebilir.
Ücretsiz olarak bulut depolama hizmeti veren sistemlerde depolama alanına kullanıcı tarafından karar verilir. Genel olarak en az 2gb, en fazla 50 gb ücretsiz depolama yapılabilmektedir.
- Hızlı veri transferi sunar. - Yedekleme imkanı sağlar. - Tüm bu olanaklar ile önemli bir maliyet tasarrufu oluşturur. - Devamlı olarak artan verilerin arşivlenmesine olanak tanır.
Bulut depolama verilere hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşmanın yolunu açar. Dolayısıyla her an her yerden verilere ulaşılabilir. Güvenlik sistemleri sayesinde içerisine attığınız her bilgi güvenli bir şekilde saklanır. Sisteminize yüklediğiniz hemen her veri otomatik olarak bulutta yedeklenir.
Ücretsiz ve kullanıcıya 10 GB alan sunmaktadır. •Dosyaların her yerden ve her zaman ulaşılabilir olması, •Buluta yüklenen dosyaların bilgisayarda yer kaplamaması, •Birçok hizmetin ücretsiz olması, •Bilgisayarın bozulması, çökmesi durumunda dosyaların zarar görmemesi gibi kolaylıklar sağlamaktadır.
Evet, bulut teknolojisi ile verilerin güvenli bir şekilde saklanması mümkündür. Bulutta saklanan verilere sağlanan güvenlik önlemleri, verilerin korunmasını ve güvenli bir şekilde saklanmasını sağlar.
Bulutta korunan veri daha erişilebilir, kurtarılması kolay ve birçok durumda geleneksel veri merkezlerinde saklanan verilere göre daha güvenilirdir. Ayrıca bulut farklı coğrafi konumlardan erişim ihtiyaçlarına da cevap verebilir. Bu artılar zaten bulutun en büyük artıları.
Bulut, serbest bir hava kütlesinde toplanmış, gözle görülebilir su damlacıkları, buz kristalleri veya her ikisinin karışımından oluşan yapıdır. Bulutlar yer seviyesinden yüksekte bulunur. Yer seviyesinde oluşan sığ bulut katmanları ise sis olarak adlandırılır.
Bulut yedekleme teknolojisi; bilgisayar, tablet, akıllı telefon, fiziksel ve sanal sunucu gibi cihazlardaki bütün verilerin bulut depolama kullanılarak yedek altına alınmasıdır. Alınan yedeklere erişim ise internetin olduğu her yerden sağlanmaktadır.
Bulut yedekleme verilerini silme:
Bulut 10.6.2.300 veya sonraki sürümler: Ayarlar > Huawei Kimliği ile giriş yapın > Bulut > Depolama alanı yönetimi > Bulut yedekleme bölümüne gidin, cihazınızı seçin ve Yedeği sil düğmesine dokunun. Cihazınızın tüm Bulut yedekleme verileri silinecektir.
Yoğunlaşmış su buharı olan bulutlar çıplak gözle kolayca görülebilir. Atmosferde serbest hâlde bulunan yoğunlaşmamış su buharı ise çıplak göz ile fark edilemez ama uydu resimlerinde rahatlıkla görülebilir. Bulut içindeki su buharı, yoğunlaşma çekirdekleri üzerinde yoğunlaşarak birikir ve damla hâline gelir.
Google Drive, az miktarda içerik depolayan kullanıcılar için daha iyidir. OneDrive ise yüksek ve yoğun depolama yapan işletmeler ve ekipler için daha anlamlıdır.
Creative Cloud web sitesine giriş yapın. Yan gezinme bölmesinde, Silinenler'i seçin. Creative Cloud arabiriminin sol kenar çubuğu görünümünde Silinenler seçeneği. Buluttan kalıcı olarak kaldırmak istediğiniz dosya veya klasörleri seçin ve ardından Kalıcı olarak sil seçeneğini belirleyin.
Google Hesabınızı oluşturduğunuzda ücretsiz olarak 15 GB bulut depolama alanı sunulur. Depolama alanı şu hizmetler arasında paylaşılır: Google Drive.
Her iki platform da çok faktörlü kimlik doğrulama gibi güçlü güvenlik özellikleri sunarken, iCloud genellikle daha güvenli platform olarak kabul edilir. Genel olarak, paranızın karşılığını en iyi özelliklere, esnekliğe ve değere sahip bir bulut depolama platformu arıyorsunuz. Bu durumda, Google Drive açık ara kazanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri