Ayarlar > App Store'a gidin. Otomatik Güncellemeler'i açın veya kapatın.
Cihazınızın Ayarlar uygulamasını açın. Sistem ve Güncellemeler'e dokunun. Güvenlik güncellemeleri için Güvenlik Güncellemesi'ne dokunun. Google Play sistem güncellemeleri için Google Play sistem güncellemesi'ne dokunun.
Güncellenmeyen cihazların çalışmasında herhangi bir problem olmaz. Güncel cihazlara göre tek farkı, güncelleme ile gelen özellikleri kullanamayacak olmanızdır. Yeni özelliklerin kullanılmaması sizin için bir şeyi ifade etmiyorsa güncellemenin yapılmaması hiçte mantıksız değil.
İlgili 34 soru bulundu
Öncelikle Google Play Store uygulamanızda "ayarlar" kısmına tıklayın, “Genel” sekmesinde “Uygulamaları Otomatik Güncelle” bölümüne tıklayın, Açılan alandaki ilk adımda otomatik güncellemeyi kapatabilirsiniz.
Endeksleme (arşivleme) ve uygulama güncellemeleri süresince telefonun yavaşlaması normaldir.
Telefon güncellemesi yapılmayan Android telefonlar kötü ve virüslü dosyalara karşı dirençsiz kalır. Telefonu kullandıkça sürekli bir güvenlik açığı çıkar ve bu durum git gide büyür. Google Play Store'da olan bazı uygulamaları kullanamazsınız.
Cihazınızın Ayarlar uygulamasını açın. Sistem. Sistem güncelleme'ye dokunun.
Güncellemeyen mobil uygulamanın Android cihazınızda kullanılıp kullanılmadığından emin olun. Güncellenmeyen mobil uygulamayı tamamen kaldırıp yeniden yükleyin. Google Play Store'u kapatıp yeniden açın. Android cihazınızı yeniden başlatın.
Android 12, Google liderliğindeki Open Handset Alliance tarafından geliştirilen mobil işletim sistemi olan Android'in on ikinci büyük sürümü ve 19. sürümüdür. İlk geliştirici ön izlemesi 18 Şubat 2021'de yayımlandı.
Otomatik güncellemeyi etkinleştirdiğinizde sisteminiz yeni Java sürümü olup olmadığını düzenli aralıklarla kontrol eder. Yeni sürüm bulunduğunda yüklü olan Java sürümünün yükseltilmesi için sizden onay istenir.
Bir yazılım güncelleme işlemi sırasında tüm uygulamalar ve veriler korunur. Telefonunuzu güncellerken herhangi bir veri veya dosya kaybetmezsiniz yine de telefonunuzu güncellemeden önce verilerinizi yedeklemenizi öneririz.
Android yazılım güncellemelerini alma zamanları
Bu güncellemelere güvenlik ve yazılım güncellemeleri dahildir. Ayrıca yeni özellikler de dahil olabilir. Pixel 6 ve sonraki model telefonlar (Fold dahil), cihazın ABD'deki Google Store'da satışa sunulduğu ilk tarihten itibaren en az 5 yıl boyunca güncelleme alır.
Akıllı telefon güncelleme, cihazınızın işletim sistemi ve uygulamalarının yeni sürümlerini yükleyerek yenilenmiş akıllı telefon deneyimi sunan bir süreçtir. Bu güncellemeler, batarya ömrünü uzatır. Ayrıca yazılım hatalarını düzelterek ve daha fazla özellik ekleyerek kullanıcı deneyimini iyileştirir.
Telefonunuzun sistem güncelleme işlemi, özellikle de güncelleme paketinin boyutu büyük olduğunda verileri okumak ve yazmak için büyük miktarda CPU kaynağı kullanır. Bu, güç tüketimini artırır ve telefonunuz ısınabilir.
Cihaz güncellemeleri genellikle performans iyileştirmeleri, hata düzeltmeleri ve güvenlik önlemlerini içerir. Bu güncellemeler, cihazınızın işlevselliğini ve kullanım ömrünü uzatır. Ancak bu süreçte, cihazınızın indirdiği yüklü veri paketleri, anlık olarak internet bağlantınızın hızına etki edebilir.
Daha sonrasında en sol üstteki simgeyi kullanarak alt seçeneklere ulaşıp, “Ayarlar”a tıklayın. Ardından karşınıza çıkan pencerede “Genel” sekmesinde “Uygulamaları Otomatik Güncelle” bölümüne tıklayın. Açılan ekranda üç farklı seçenek yer alıyor. Bunlardan ilkiyle otomatik güncelleştirmeyi tamamen kapatabilirsiniz.
Öncelikle yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi telefonu şarja takın ve Wi-Fi ağına bağlanın. Daha sonra telefon ekranından “Ayarlar” uygulamasına girin. Ardından “Genel” menüsüne tıklayın. Karşınıza çıkan “Yazılım Güncelleme” seçeneğinden telefonunuzda yeni güncelleme olup olmadığını kontrol edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri